Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Кога ќе помислам дека некоја друга одвратна актерка ќе се перчи на местото на Хасеки Хурем Султан во харемот, ми се повраќа. Кога ќе ја видам со круните на Хурем, кога ќе ја видам како седи на местото на Хурем во одајата, кога ќе ја видам заедно со Сулејман и Принцовите, верувајте ми дека ќе ПУКНАМ од мака.
    Не ми се верува што направи продуцентот, па уште згора на се ја префрлува вината на Хурем за гледачите да мислам дека Хурем е виновна за се, за серијата да го задржи високиот рејтинг на гледаност. Му се чудам на неговата "интелегенција". Зарем мислеше дека гледачите нема да го сватат неговиот глуп план? Џабе му е се што ќе направи кога никој не може да ја замени ХАСЕКИ ХУРЕМ СУЛТАН

Прикачени фајлови:

2. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Јас ќе гледам додека се таму Хурем (Мерием) и Принцот Мехмед кога и двајцата ќе си заминат
    нема да гледам, си мислев да гледам ради Сулејман али и тој некако ми се расипа не знам зашто
    ама веќе не го гледам со истите очи како порано

3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Единствената Хурем која можеше да пркоси на големот паша Ибрахим - беше Мерием.
    Единствената Хурем која може да стои до султанот како негова сопруга е Мерием.
    Единствената Хурем на која султанот не може да се лути дури и кога знае дега греши е Мерием.
    Единствената Хурем која може да биде пожртвувана мајка и да се бори за своите принцови е Мерием.
    Единствената Хурем која може да се извлече и од најкритичните ситуации е Мерием.
    Единствената Хурем која може гордо да стои до своите најголеми противници е Мерием.
    Единствената Хурем која може да направи успешни заговори против важни членови на династијата е Мерием.
    И едноставно единствената Хурем која сакам да ја гледам во серијава е Мерием !
    Тимот ја зафркнал работата и многу наскоро тоа ќе се види.
    И сега... ај да ме нема од темава.

На cresa-jagoda и tessie им се допаѓа ова.
  5. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Мерием неможе никој да ја замени.После 100 епизода и кажувам збогум на серијава.(која и онака веќе стана изопачена)Подобро ќе беше да направеа да умре наместо нова актерка да донесат.Тоа ќе ми беше помалку тешко од ова сега што ја менуваат на сред серија. :@
    За мене личност која единствено може да ја одглуми е Мерием и само нејзе ја гледам.

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  6. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Само едно ќе кажам...
    ДА ТИ СЕ ПЛУКНАМ И ВО ПРОДУЦЕНТОТ И ВО РЕЖИСЕРОТ :devil: :@ :@ :@
    АМАН ПА! -.-
    Толкав труд да пропадне така наеднаш, па после Мерјем била крива, што е жената крива што има психички проблеми, па нормално дека ќе има ја изнамалтретираа жената, па не може ли да почекаат да се врати па да продолжат, туку одма ќе донесат некоја одвратна мивка да ја глуми Хурем. Ќе се дрецкаат од земја кога ќе опадне рејтингот на најгледаната серија. :@ |( -.-

7. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    После пак вие правете си мајтап за Драган Вучиќ. Гледате како е он спремен за се, ете и заменичка за Хурем избра навреме :)

СДК продуцентов ќе на*бе.

8. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Само едно е јасно дека Хурем-Мерием никој не може да ја замени, па која и актерка да дојде на нејзиното место во серијата :!:

Ако сценаристот (или кој и да е) ако не можел да ја задржи до крај Хурем-Мерием како актерка во серијава, што воопшто почнал со снимање на серијава, која што во моментов има најголем рејтинг на гледаност, но чисто се сомневам дека ќе му продолжи на сценаристот гледаноста на серијава без Хурем-Мерием која што најдобро се снаоѓаше во секоја смисла и поглед во глумењето на серијата, но и чисто се сомневам дека ќе најде актерка која што ќе може да ја замени Хурем-Мерием во убавината и привлечноста.
    Сега која и актерка да ја избере сценаристот ниедна нема да му прилега на Султан Сулејман, бидејќи Хурем-Мерием е уникатна за таа улога. :!: :inlove:

На untouchableGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Море и Халит (Сулејман) сега ќе си ја има маката али у приватен план... зошто?
    Затоа што сега треба да глуми со друга актерка што значи сега жена му пак ќе почне да љубомори :D
    Ај барем на Мерием се навикна и сфати дека девојката само си ја работи работата и не и го мерка
    мажот и и плус дечко си има а Берѓузар си беше мирна е сега пак ќе му ја мисли :)
    Отиде Мерием отиде и спокојот за парот (барем за жена му) :rofl:

10. untouchableGirl

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    ^На што ќе љубомори, на таа грдачата Ѓулчин. :lol:
    Ѓулчин може да им се фати и на Мерјем и на Берѓузар. :lol:

11. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    На hermosa, MeSofija и okcenzi им се допаѓа ова.
  12. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Хурем од психијатриската болница: "Најважно е дека сум жива"
    http://www.komunikacija.mk/hurem-od-bol ... sum-zhiva/
    Нејзиното здравје е загрозено, а она ѓубре Тимур Савчи во најновата изјава кажал дека има намера да ја казни со сума од 1 милион долари поради тоа што без никаква причина си заминала од Истанбул

13. MeSofija

MeSofija Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    90
    Од кога почина Мерал Окај каша попара направија со филмот.. не знаат што понатаму затоа сега и Хурем им е крива.. Ако не се врати Мерием тешко кој ке ја догледа серијата

14. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Добро овие нормални ли се што сакаат да ја казнат со парична сума?
    А зошто затоа што сакала навреме да го спречи проблемот за после да не биде бетер?
    Значи она треба да снима 24/7 па ако треба и нека се онесвести на сетот или нека умре? :puke:
    Каква експлоатација им прават на актерите во Турција ццц :x
    Напротив она нив треба да ги тужи и да им земе пари а не тие неа

На untouchableGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Што се случува со Тимур Савчи?Да ја казнел парично?А,какво право има да го стори тоа?Кој му дава за право?Ѓубре неблагодарно.
    Како што напоменав ќе си ја треска главата кога ќе му падне главно рејтингот на серијата кога Хурем ќе ја снема од серијава. :devil:

16. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Ана. Н ? :o
    Што прочитав јас ? [​IMG]
    Не ми се верува...
    Немам коментар, навистина.
    Ова е грешка на 2013 година.
    И не само што ќе пропаднат туку и длабоко
    ќе жалат за тоа што и го направија.

На LudaDevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    Napad je najbolja odbrana. Ништо не и` направија, ја виде светот која е, ја дозна, многумина би сакале да имаат таков актер во некој проект (башка што си створи и „име“). А тие сами на себе што си направија, е тоа е циркус, поарно да прашаш шо не си направија. :D

18. analia13

analia13 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    31
    Навистина добро прочитав на нет дека ке ја менуваат Мерием :o не ми се верува па тој режисерот свесен ли е дека ако ја смени Мерием ќе му пропадне серијата

19. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    И покрај се, имав малку надеж дека Мерием ќе ја гледам и во 101 епизода, но гледам дека дефинитивно ја избришале од серијата. Во најавата за 101 епизода, на крајот од видеото, секогаш има слика со Хурем и Сулејман, но овој пат не. Хурем ја нема, дефинитивно ја нема а јас не сакам да верувам во тоа ;(

Прикачени фајлови:

• page101.jpg
      page101.jpg
      Големина на фајлот:
      143,6 KB
      Прегледи:
      127
  20. untouchableGirl

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Добро, овој Тимур нормален е бе? :^)
    Ако ја сменат Хурем, отиде во неповрат серијата, отиде цел труд за џабе.
    многу се нервирам значи, кај ликовите ги изопачија, сега ќе ги сменуваат... арно Сулејман не им текнало да го сменат (ништо чудно, се’ може да се очекува |( )
    Па, добро, мислам никој не ги брка може да почекаат да се врати. :doh:
    П.С: Хурем и во серијата и надвор е крива за се’, па нормално ќе и се смачи, преку гла и’ е и од снимање и од таа глуперда Тимур-.- :@ :@ :@ :@ :@ |(