Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Конечно ќе им дојде крајот на двете сестри кои цело време и го попречуваа патот на Хурем. Од кога умре Ибрахим, Хатиџе беше опседната со мислата дека Хурем мора да умри, па затоа во скоро секоја втора епизода мораше да има атентат врз Хурем. Додека Хатиџе правеше планови како да и го одземе животот на Хурем, Шах не сакаше Хурем да умри, туку сакаше Хурем да има потешка казна од смртта со тоа што ќе прави работи кои што ќе и наштетат. Досадно стана да гледаме како двете сестри се обидуваат да ја уништат Хурем секоја на свој начин. Дојде време да им кажеме збогум на Хатиџе и Шах. Хатиџе умира во 102 епизода а Шах се повлекува на страна, сваќајќи дека Хурем е премногу силен противник за неа :D

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    А за нејзината сила најголем удел има глупавата Махидевран која уште од почеток можеше поинаку да изигра...

Тоа што има најмногу живи деца на Хурем и` било меѓу најголемите плусови. Затоа што баш тогаш кога некоја жена ќе го изгубела детето, Султанот баш тогаш почнувал да се лади кон неа а некоја друга го користела тоа (еве пример со Ѓулфем и Махица а потоа и со Махица и Хурем).

Силата која и` ја дадоа, потценувајќи ја како противник го направи сето ова. И Шах да беше таму уште од самиот почеток, многу порано ќе се справеа со неа, затоа што мора да признаеме дека Шах ни малку не наликува на другиве и да беше таму уште кога Хурем беше Александра, многу повеќе ќе се изнамачеше Хурем со неа.

3. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Јас стигнав до 99 епизода со гледање. Ќе ја изгледам уште стотата и толку од мене.
    Штом Хурем ја нема, јас се повлекувам.
    А приморана сум.
    Што сака нека се случи, па ако сакаат и двете сестри нека умрат серијава во секој случај би била тотална пропаст.
    Па дури и епизода во која Хурем е протерана и осамена без љубовта на султанот би била сто пати подобра од епизода во која противниците на Хурем испаруваат, а Хурем ја нема.

Навистина ми е премногу криво што не можам да ја довршам оваа приказна за животот на Хурем и Сулејман, со која бев сентиментално врзана. Се чувствувам изневерено.

Мерием врати се !

На Golden и feminium им се допаѓа ова.
  4. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355

Прикачени фајлови:

• hurem  sultan.png
      hurem sultan.png
      Големина на фајлот:
      271,7 KB
      Прегледи:
      126
    На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Јас веќе еден период си останав длабоко разочарана во себе, па дури си викам "што ќе правам јас со животов сега" !? Па дури се простив од Мерием и како знак на револт и разочараност немаше да продолжам со гледање. Дури си се помирив дека нема назад и дека се е отидено у неповрат.
    Кутрата јас, што не претрпев дур прифатив дека Мерием нема повеќе да глуми.
    Е сега уште повеќе сум лута.
    Како така наеднаш магично се појавува ? Така и текнало...
    Многу глупаво испадна се. Премногу. Јас се чувствувам исто како кога првиот пат дознав дека Мерием нема повеќе да глуми... збунето и револтирано. Без коментар сум, не знам што да мислам веќе.
    Зар сето тоа беше маркетиншки трик или пак навистина психичката состојба на Мерием била загрозена ?
    И како тоа наеднаш сите страсти се стивнаа и тимот повторно ја враќа на работа, а таа прифаќа ?

Или пак и ова е некој трик !?

6. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
  7. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Мерием се враќа?Дури и да е така јас серијава нема веќе ни да ја погледнам.Тотално ќе се упропасти наместо Хурем и Сулејман да си уживаат во годините доаѓа некоја си Изабела бе.Серијава се упропастува епизода,по епизода еден непријател си оди а,друг доаѓа.Веќе е иживеано ова.

Морав да редактирам: http://www.startv.com.tr/dizi/muhtesemy ... m-fragmani
    Најавата за 102 епизода.На крајот од најавата повторно е само Халит(Сулејман).Мерием ја нема.Почнувам да губам надежи дека Мерием се враќа но,се преостанува на времето. :?:

8. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Хурем се појавува во 102 епизода но никој не знае дали Мерием или некоја друга

9. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Загадочно ова некако..мистерија...да ти плукнам мистеријата :headbang:

10. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Ana во среда ли искача 102 епизода? :)

11. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Јас дека напишавме Хурем си помислив за Мерием се работи, затоа што да беше некоја друга ќе напишевте другата актерка...
    Утка сум, бе утка.

Е ај... ова нешто ми доаѓа ко последна надеж.
    102. :?:

12. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    причина за заминување на Мерием не било Депресија туку не исплатен хонорар,па и незнам повеќе во што да верувам,само ако барем е една вистинита причина од горе наведените мислам дека нема да се врати :^) еве што прочитав денес:
    Последните информации велат дека актерката Меријем Узерли, која стана славна благодарение на ликот на султанката Хурем кој го толкуваше во серијата „Величествениот“ ја напуштила серијата бидејќи пати од депресија, но вистината зад тоа излезе на виделина.

Актерите на популарната серија буквално биле „ограбени“, а Меријем не можела тоа да го толерира.

Како што пишуваат турските медиуми, менаџерите по продажбата на серијата во арапските земји, заработиле повеќе од милион ипол долари, но одбиле да им ги платат хонорарите на главните актери

Единствено Халит Ергенч, успеал да го добије својот хонорар, но тоа било криено од останатите членови на екипата.

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MeSofija

MeSofija Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    90
    Дали Хурем т.е. Мерием ќе се врати или не сеуште е рано да се открие затоа што оваа сезона е трае до 103 епизода.. Мое мислење е дека оваа е маркетиншки трик за да се зголеми гледаноста на серијата затоа што е паднат нејзиниот рејтинг.. според мене очекувано им паднал рејтингот :lol:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  14. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Им падна рејтингот и сеа Мерием крива, а?
    Абе одлепете и’ се жената си има проблеми. -.-

15. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Се појавија толку многу вистини. А познато е дека вистината е само една.
    Јас не би да издвојувам една како точна, затоа што никој не може да ја знае вистината.
    Маркетиншки трик, депресија, неисплатен хонорар ?
    Ма, што сака нека биде.

^ Јас само сакам да ја видам Мерием во серијава.

16. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    A најважно од се’ е здравјето на Мерием.

17. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
  18. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    101 - епизода...

Конечно официјално е започната војната помеѓу Махидевран Султан, Принцот Мустафа и Хурем Султан.
    Уште еднаш не можам да се доначудам на моќта на Хурем, навистина со право ја носи титулата на најмоќната султана во историјата на османлиското царство. Без сомнение таа е главниот водач на државата и не лага дека во тоа време жените владееле со царството а не мажите.
    Овде сега е веќе јасна причината за смртта на Принцот Мехмет, јасно е дека се работи за убиство од страна на неговиот брат, во сојуз со Хатиџе и Шах Султан.
    Инаку Михримах многу достојно ја застапува Хурем во оваа епизода, се гледа колку е променета...Размислува посериозно, веќе ја свати својата должност спрема нејзините браќа да ги чува по цената на животот. Се гледа дека повеќе не е „дете“ како што ја нарекуваа, сега е веќе достојна моќна султанија на која сите со страв и се поклонуваат. Шах и Хатиџе малку ја имаат потценето а абез право, Михримах е копија на нејзината мајка и уствари од неа треба повеќе да се плашат одколку од Хурем, и ме нервира тоа нивно однесување спрема неа.. јасно е дека и тие се султанки, сестри на султанот но Михримах е ќерка во една рака и таа има голема влијание врз тронот.

Инаку што се однесува на Хурем (Мерием) доколку до сега планираа да има замена сметам дека веќе ќе ја вметнеа во серијата и ќе ја застапуваше улогата на Хурем ама според досегашното прикажување сметам дека сепак екипата нема да продолжи без Мерием, јас сум цврсто убедена дека ќе се врати и веќе во 102 епизода ќе се појави помоќна од кога и да било. Нашата Хурем Султан сега со зголемена моќ, веќе никој и ништо не може да и попречи во ниту една нејзина намера.

И морам да ги пофалам круните на Михримах, во оваа епизода баш ми наликува на Хурем. Добро што веќе почнаа да ја облекуваат посериозно, како што и доликува на една султанка владетелка. :inlove:

На Sara123 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  19. tweety-tweety

tweety-tweety Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2013
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    435
    Многу лошо ќе направат ако ја сменат Хурем :^) :^) :^)

20. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355