Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305

Mihrimah Sultan. :inlove:
    Помоќна од било која сестра на султанот и било која друга султанка во империјата.

Колку убаво што конечно Михримах ја покажаа во вистинското светло.
    Михримах не е дете без став и јасна визија за себе и семејството.
    Михримах е најмоќна султанка која знае да владее и да управува со харемот.
    Сега таа е на местото на мајка и. Михримах е толку слична со нејзинта мајка, просто разликата не може да се забележи. Конечно некој со сина крв што ќе и покаже на Шах кое е нејзиното место и кој всушност управува со СЕ. И круните се прекрасни, тоа и доликува на ќерката на Хурем.
    Михримах е најголемата подршка на Хурем Хасеки Султан. Премногу интелигентно одигра Михримах.
    Шах Султан сега не може да каже дека пред неа стои роб како што и викаше на ХУрем.
    Пред Шах стои вистинска султанка и една зрела личност која е подготвена да направи се за да го задржи она што и припаѓа од раѓање. Навистина ми е премногу мило за оваа трансформација на Михримах. :inlove:

На untouchableGirl и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  2. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
  3. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Да бе, умре од сипаници верувај во тоа вистина е 100% |(
    Махидевран освен Мустафа роди уште неколку мислам а не само една ќерка ама не преживеале ;)
    Очигледно е дека не е јалова тоа го напишав затоа што таква Сулејман ја направил ја закопал во
    минатото, дошла Хурем и не пипнал други жени веќе.
    И направил деца на Хурем а она па како фабрика сите успешно ги донела на свет а Махица си остана така исушена само со едно дете и на крај и без него ]:) :rofl: :rofl: :rofl:

На untouchableGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    верувам во она што го имам читано,никаде нема сретнато да пишува дека Махидевран е виновна за смртта на Мехмет.

5. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    ^ Не секогаш значи дека се што пишува е точно.
    И Ѓулфем имала деца, па сите наеднаш се разболеле и умреле.
    Туку така, принцови со најголема заштита и безбедност, најубава храна, најдобрите доктори, најпријатни услови за живот буквално имаат се што ќе посакаат, ги имаат сите услови да бидат здрави и незаразени - се разболуваат и умираат ?! И сите од болести, а потоа наеднаш доаѓа друга жена и го завзема престолот !? Тоа е харем и нормално е да се случуваат тие работи, ни се допаѓало тоа или не. Махидевран си ги има гревовите исто како Хурем. Не е она чиста колку што се прикажува.
    И фала Богу дека не може да се дознаат сите интриги во харемот. Но логично е. Најлогично.
    И пред Ѓулфем имало друга султанка. Нејзиниот принц се разболел. Или пак само умрел. :lol:

Јас сум сигурна дека Махидевран е виновна за смртта на Мехмет, синот на Хурем.
    Во ред, факт е дека никаде не пишува дека е така, но не може да се докаже и дека не е така.
    Има причини за да го убие, а нема причини да не го убие.
    Очигледно е.

6. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Ма ајде жити се кој муслиман би ширел лоши работи за друг муслиман и ќе подржи исламизиран христијанин? Ова важи и за обратно...
    За Хурем пишуваат што се не ќе им текне, зборат што сакаат без разлика дали е вистина или лага
    Факт е дека не била сакана од турскиот народ во 16 век па и сега во 21 век.
    А за Махи се најдобро ќе чуеш од нив зошто? Секако затоа што е муслиманка :fubar:
    А тој што е малку паметен ќе сфати дека смртта на Мехмед не e болест или пак случајност
    Хурем го убила Мустафа... па секако дека ќе го убие бе луѓе |(
    Кога мораш да бираш меѓу твојот син и синот на друга жена вие ќе го изберете другиот а?
    Боже Господе! :x

7. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    О Боже мили ,што ли не ќе измислат за женава? :fubar: :swear: Таа си се мачи со здравјето а овие де била бремена де ја навредувала серијава...Ма дај ,ако сакаат да направат фановите да ја мразат Мерием ќе мора да смислам појака и поцврста информација. :swear: [​IMG]

8. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Досадни станаа.
    Не разбираат дека Мерием никоја и никогаш не можи да ја замени само што се спуштаат на ниско ниво со надеж дека ќе ја оцрнат. :yawn:

9. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    по се изгледа ме разбравте дека ја бранам Махидевран и не ја обожавам Хурем :) нема врска туку само пишав дека така имам прочитано и по логично ми е да врувам во она што е пишано а не во она во што некој само сака така да верува.и двете не се светици и двете си имаат многу злоба во душата,колку што гревови направи едната во иста мера ги направи и другата.
    имаш право да веруваш во што сакаш а истото право го имам и јас и секој друг,само затоа што моето мислење не се поклопува со твоето тоа не ме прави НЕпаметна

На sandra.z.rhage-ovska и E...V...I...L им се допаѓа ова.
  10. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Да и јас мислев како тебе порано дека логично ќе биде да верувам во тоа што е пишано ама после размислив подобро и дојдов до заклучок дека не е баш се така како што ни е сервирано и има работи
    кои никогаш нема да ги дознаеме. Ете гледаш и самата колку убаво си напишала
    “и двете не се светици“
    Тоа е факт, не биле ама ич и двете :)
    Не сакам да те убедам во ништо повеќе и секако дека си имаш право да си веруваш во тоа што го сакаш битно ми е што знам дека тука има и други луѓе што ја делат истата мисла со мене, значи не сум
    единствената која верува во она што сака да си верува :D ;)

11. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
  12. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Договорот со продуцентите е таков - поради напуштањето на серијата можеби ќе треба да плати казна од 800 000 евра, а во следните 5 години не смее да игра во серија на конкурентска телевизија.

Мерием како Хурем во серијата величествениот Султан - бунтовна и своја, без оглед на договорот со продуцентите, кога веќе не можеше да издржи си замина.

Не е прв пат таа да ги лути продуцентите.

Кога ја примаше наградата за најдобра актерка во Турција, таа изнесе куп критики за траењето на епизодите од Величествениот од околу 2 часа и апелираше тие да траат само 45 минути зашто вака „ сите како роботи седат пред телевизорот и немаат време за ништо“!!! Повеќето мислеа дека се шегува, продуцентите се фаќаа за глава.

- Шефовите се бесни што ја исмеа нивната работа, а тие од неа направија ѕвезда. Ја сметаат за неблагодарна и размазена - велат турските новинари.

Всушност од тој момент, по кавгата со продуцентите Мерием веќе не можела да издржи. Кога си замина за Берлин без да извести кој било, продуцентите сфатиле дека серијата без неа нема да е иста и го молеле татко и Хусеин да ја врати, ветувајќи дека ќе ангажираат најдобри психолози и психијатри за нејзината депресија, но тој одбил.

- По ова ќе бидам посилна. Ја имам поддршката на најблиските - напиша Мерием на Твитер.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Што се случува со 103 епизода ?
    Некој да ми даде линк од најава, што и да е ? :(

Јас сепак мислам дека Мерием ќе се врати.
    Не знам дали ова го кажувам само затоа што посакувам да е така, затоа што серијава не личи без неа или пак само затоа што не знам што пишувам веќе. :x

Не бе не, не може ова вака.
    Ама логично е сега, никој не може да ме убеди дека нема да биде така. :^)

Не, не навистина е логично.

Според мене. :|

14. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Супер ако е така.
    Ако оваа 103 епизода биде финалната од третата сезона, одлично.
    Таман Мерием ќе има време да ја преиспита работава и во другата сезона повторно да ја гледаме! :inlove:

П.с. Се наежив кога Михримах рече јас се викам Михримах, јас не простувам !
    Со таа прекрасна круна, накит и облека достојни на најмоќната султанка после Хурем.
    Како што и доликува, раководителка на харемот. Додека Хурем ја нема, не би смеел некој друг да ја превземе моќна освен нејзината родена ќерка и на султанот Сулејман.
    Ќе беше жално ако некоја од сестрите или другите жени султанки го превземаа раководството во харемот.

16. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    во буквална смисла ми ги зеде зборовите од уста...
    истото ќе го напишев... :o :lol: ;)

17. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Само напред, Михримах. 8)
    Згази ги сите! ]:) :rock:
    Покажи им го местото. ;)
    Најмоќна 8) [​IMG][​IMG][​IMG]
    [​IMG]Прекрасна е! :inlove:[​IMG][​IMG]

На tea4e и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  18. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Сто и втора епизода.
    Премногу емотивно ја доживеав.
    Хатиџе умира во рацете на султанот.
    Иако за мене е негативец во целава оваа приказна, сепак ја разбирам на секој можен начин.
    И нејзината омраза кон Хурем и до некаде сите тие испади и хистерија!
    Во позадина оваа виолина на Ибрахим! Ахх. Ме потсети и на него.
    На славните времиња каде што робинката Александра(сега Хурем Султан) му се закануваше дека еден ден така убаво ќе го разниша, а тој ќе падне на дното. Ибрахим и велеше да не изговара големи зборови.
    И точно е. Хурем секогаш изговарала големи зборови. Но, најважно е што сите нејзини фрустрации ги исфрлила и успеала да го достигне врвот.
    А па и ова сценаристиве... :doh: :(
    Две години поминаа а Хурем ја нема...
    Венчаната жена на султанот.
    Не знам со кој памет. Ама ај. И нив ги сфаќам.
    Можеби морале да направат две години да поминат за да не се губи многу епизоди, а годините не се менуваат, времето стои во место - а Мерием не е тука, па така да морале сигурно нешто такво да измислат. Само, сега да не им текне и кога/ако Хурем се врати (а мора да се врати, таква е историјата) да испадне дека многу се изменила и да ја вметнат онаа старата среќничка што беше избрана за да ја толкува улогата на Хурем. Таа за мене е најголемот кошмар.
    Никогаш да не се појави.
    И Мерием да се врати.
    Тоа ни треба нас.

19. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    На Sara123 и tea4e им се допаѓа ова.