Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    За жал со Мерием е се завршено ;(

2. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Не, не повторно. :@ :@ :@
    Таман се израдував дека се враќа, тие веќе ја замениле со таа грдачата. ]:) :@ :@ :@

3. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    ^ Ана. Н со Мерием ништо не е завршено. Верувај ми.
    Не е дека ова го кажувам затоа што не можам и не сакам да прифатам, туку затоа што навистина сум сигурна дека Мерием се враќа во четвртата сезона. На крајот така ќе испадне.
    Па фала Богу, мислам дека тимот не е до толку малоумен.
    Серијава имала премногу препреки, но секогаш успевала.
    На почетокот имаше бунт против серијата, подоцна Ердоган забрани да се снима, нареди Мерием да носи бурка, па потоа ги тужеа, подоцна на Мерием и забрани влез во државата и што уште не.
    Сега Мерием е исчезната :D не во буквална смисла, туку од серијава.

Јас сум 100% сигурна, 104 епизода со Мерием! 8)

4. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Дај боже да биде така

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.482
    Допаѓања:
    114.900
    Морам да ве разочарам но Меријем Узерли не се враќа во величенствениот. Од 100 епизода навака
    Хурем се води како исчезната.. Михримах се покажува како достојна замена за мајка и.. Мехмет принцот умира од сипаници.. Хатиџе исто така умира.. Михримах ја брка од сарајот Шах султана.. Еве го траилерот на 103 епизода http://www.youtube.com/watch?v=F3ueoeUo_H0 и Михримах каде што вели: Јас сум Михримах, и јас не простувам!

6. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    ^ Нена, јас ги гледав тие епизоди моментално сум до 102 епизода.
    Чекам 103 да излезе. Во 103 нели, Хурем се враќа.
    А тоа ќе биде крај на третата сезона. Четвртата е од есен, а сцената каде што Хурем се враќа во сарајот и се гледа како од далеку е на крајот и не се гледа која актерка е, па затоа велам дека Мерием се враќа. :) Можеби сега е оваа новава, затоа што и така од далеку не ми личеше на Мерием, но имаат време и од есен сигурно Мерием се појавува. :)

7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.482
    Допаѓања:
    114.900
    Еве ја новата Хурем..

8. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Тогаш и Махи нека ја сменат, оти, Хурем ја направија постара, а Махи си остана истата -.- :lol:
    Додуша ако правеа така и Суљота ќе требаше да го сменат. :D

9. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Само да прашам, кај нас кога ќе продолжи да се емитува? Од септември? И која епизода треба да биде? :^)
    Инаку и јас мислам дека Мерием ќе си се врати, не заради спектакуларното враќање, тоа мора да е такво не е до ликот, до името е - Хурем, ама некако не ми е логично да ја сменат затоа што пола ја гледаат само ради неа, глуми ненормално добро. Плус ми има логика паузава демек киднапирана од 2 години додека да се врати, ако планрале да ја сменат одма ќе ја сменеле, што знам :^)

10. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    ^ Баш така и јас цело време истото го зборам.
    Се согласувам со тебе буквално со се и знам дека од септември Мерием ќе ја гледаме.

П.с. Јас на тв одамна не гледам па не сум баш во тек.
    Но, сепак мислам дека од есен пак ќе се емитува.

На cvetce93 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Ова е новата Хурем!
    Местото на Мерјем Узерли која ја напушти серијата Величествениот, ќе биде заменето со Vahide Gördüm како новата Хурем. Утре ќе биде прикажано големото финале на третата сезона од Величествениот во која Хурем Султан ќе се врати уште помоќна. Vahide Gördüm која ќе се појави на малите екрани како Хурем Султан изјави: “Јас сум возбудена. Се чувствувам како да ја превзедов оваа функција. Се надевам дека публиката ќе ужива исто како и јас”
    Извор:https://www.facebook.com/MY.Velicestveniot
    Мене логиката ми вели дека ова е трик дека Мерием Узерли од септември,односно од 4та сезона ќе глуми повторно во Величествениот век и ќе му го врати сјајот на ликот на Хасеки Хурем Султана шо невероватно одлично супер ја глуми таа султана... :^)

12. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    И јас се сложувам.
    Ова е само трик, Мерием се враќа во полн сјај како секогаш. :)

Таа уживала и се надевала дека и ние ќе бидеме понесени од тоа чувство. |(
    Никогаш не би ја гледала неа во улогата на Хурем.
    Тоа би било многу гадно, ама ај да не мислам на такви работи.
    Малку позитивно - во очекување на вистинската Хурем!

На simonna.a му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Јас мислам дека Мерием не се враќа и сега оваа Вахиде ќе биде новата Хурем за жал
    жената е веќе ангажирана за улогата на Хурем па дури и ја сликаа значи официјално она
    е таа што и ја украде улогата на Мерием.
    А Хурем сега наместо помоќна од кога и да е се врати постара од кога и да е |(

14. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.362
    Па логика има демек од шо се изнамачила за тие 2 години, остарела како за 20. :lol:
    По таков пресврт не очекував да се врати полна свежина и поубава од било кога, но искрено повеќе ќе ми одговараше Ѓулчин како замена...

15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.482
    Допаѓања:
    114.900
    Еве официјални фотогорафии

А за Меријем не маштајте, таа е веќе отпишана од Величенствениот, и плус треба да плаќа казна 800,000 евра за предвремено напуштање на серијата, бидејки има потпишано дговор за 5 години !!!

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  16. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Не се надевајте за Мерием ...Нема да се врати! :shake:
    Помирете се со тоа дека не се враќа и нема да се врати. Другата актерка веќе ја заменува и ја дале улогата...Има и фотографии,зарем за џабе ги правеле?
    Да,и јас би сакала да ја гледам Мерием ама тоа е...
    Напразно се надевате.

Ова не е Мерием,не остана повеќе надеж.

Прикачени фајлови:

17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.482
    Допаѓања:
    114.900
    Јас не знам што толкава фама и жал за Меријем. Реално гледано време е да сменат глумици засто не мозе 20+ годисна да глуми 40+ годишна!! И Махидерван и сите треба да ги сменат!!! Плус кај нас на тв нема да ја даваат веќе зашто канал 5 се откажала од 4та сезона!!! е сега ако ја земе Шител :^) А и не ви менува зашто е синхрозириана па не можете да видите реално разлика меѓу глумата!! Освен оние што ја гледаат на нет..

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.063
    Јас мислам дека нема да се врати, по она што го имала кажано на доделувањето на награди, а и плус многу неубаво ќе изгледа сега Хурем „остарела“ а после неколку епизоди Хурем пак се враќа „млада“. :?: Инаку, оваа новава Хурем е истата онаа Зејнеп, мајката на Гонџа од серијата Солзите на мојата ќерка..

19. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    ^^ А вие верувајте во се' што ќе измислат за Мерием.
    Зарем не е очигледно дека сакаат да и ја упропастат кариерата на жената и да ја замразат фановите?

Ако веќе зборуваме за тоа дека Мерием остарела и треба да се смени, што е со Нур ?
    Ако веќе гледаме на годините (на вистинските султанки) тогаш Махидевран би требало да е постара од Хурем.
    Добро,нема врска.И онака кажувале ние или не ниту Мерием ќе се врати ниту нешто друго ќе се промени.

20. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.362
    Теаче, за другите информации не знам ама за тоа дека ја критикувала продукцијата на доделување на награди, тоа било јавно и не може тука никој ништо да измисли. Долги и` биле епизодите, луѓето седеле ко роботи... на шо личи тоа вообразување? Ако знаела поарно, шо не била таа продуцент. Си ги крена акциите и си го доби заслуженото според мене.

Kaко на пример мене сега да ме вработат во некоја фирма и благодарение на таа работа добијам признание и јас сега на доделувањето да ја кудам фирмата која ми го овозможила тој пробив.

На tea4e му/ѝ се допаѓа ова.