Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. dulcela

dulcela Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    134
    луѓе зашо нема превод тука? http://sulejmanvelicanstveni.blogspot.c ... da-na.html :( :( :( :( :( :( :( па не можам да гледам. одвај чекав денес да станам да ја гледам и сеа гледам нема превод!!!!в :@ :@

2. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    ^ Има превод, како нема. :D
    На сите епизоди има превод (на 102 епизоди)
    Само на 103 нема, би требало денес/утре да излезе.
    Ама јас се мислам дека денес ќе излезе и преводот, затоа што гледам на други страници некои делови се веќе преведени од 103, само не е довршена епизодата цела.

3. dulcela

dulcela Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    134
    е па за 103 зборев, али гледам не сум пишала.. хихи :) На кој друг сајт можам да гледам?

4. Morti27

Morti27 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    11
    Девојки јас може малку изгубена сум.. :P Ко падната од Марс ама ај да си прашам.. :$
    Го има ли сега филмов ? И ако го има од колку саат е и кои денови ?

5. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    ^ Еве ти линкови за серијава со превод.

П.с - И јас одамна на ја гледам серијава на тв, уште од кога почна третата сезона.
    Ја гледам на интернет.
    Сега кај нас мислам дека нема да ја има, но ако ја има тоа ќе биде од есен.
    Можеш на интернет да ја гледаш, со превод.

6. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    ахаххахахахахахах то би било супер идеја хахахха ме изнасмеа :lol:

На japanize и tessie им се допаѓа ова.
  7. dulcela

dulcela Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    134
    HollyWoodGirl зар ти ќе ни кажуваш што да зборуваме?! Ако тебе ти се допаѓа глумицата слободно пофали си ја никој не ти брани во тоа. Ама немој да кажуваш дека сме напнувале! :fubar: Мерием е единствената која ја прави серијата да биде толку позната и гледана. А со новата "глумица" не можеме ништо повеќе од една пропаст да очекуваме.

На ocila му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
  9. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Валиде Султан (мајка му на Сулејман) е поубава и помлада од неа |(

На Danilela и untouchableGirl им се допаѓа ова.
  10. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    Оваа сега си личи таман за годините према децата, Мерием беше многу млада за годините кои ги играше во последнава сезона, за разлика од Сулејман кој од почеток изгледаше старолико. Сега мислам дека Сулејман ептен си одговара со оваа глумица.
    Не знам што се случи со Мерием што си замина,се раскажаа разни приказни,те психички попуштила, те трудна била,па не била задоволна од хонороарот,ама јас се си размислувам дека тоа има врска со политиката и немирите во Турција. Прашање е дали нешто посериозно се предвидува во Турција како борби, немири и сл. и во такви случаи странците поточно ги знаат настаните кои следуваат и си ги викаат своите граѓани да си се вратат дома.Дури и амбасадите ги известуваат. Ми текнува како вујко ми кој е веќе иселен во австралија околу 40 години, неговиот син,мој братучед дојде овде во 1992 на гости, се запозна со една девојка и се ожени и реши овде да живее.Направи куќа и си отвори бизнис и супер му одеше ,во меѓувреме се родија две деца и почнаа овде со училиште. И наеднаш во 2000 год без да знаеме сите си замина со све фамилија во Австралија. Кога пред некоклку години дојде, го прашавме зошто така замина а супер ти одеше, ни рече дека татко му се јавил и му рекол да си оди оти тука ке има војна, а ние појма немавме дека такво нешто е можно кај нас во оазата на мирот.Затоа и ова на Хурем(Мерием) ми личи на такво нешто,а можеби сум грешка.

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Некои настани кои требаше да се случат во третата сезона се испуштени. Смртта на Ибрахим требаше да се случи порано, но поради присуството на Фирузе, смртта на Пашата се случи неколку епизоди подоцна. Потоа, речиси во секоја втора епизода мораше да има некаков атентат врз Хурем. Наместо сценаристот да се занимава со тоа, можеше да воведе некои поважни настани кои требаше да се случат. Еве на пример, Принцот Мехмет требаше многу порано да оди во провинција а потоа да се ожени со Есмахан Султан и со неа да имаат една ќерка. Требаше да се случат некои настани помеѓу Мимар Синан и Михримах Султан. Потоа, Кралицата Изабела требаше да направи некои недоразбирања помеѓу Хурем и Сулејман (добро е што ова не се случи бидејќи ќе наликуваше на епизодите со Фирузе). Смртта на Хатиџе требаше да се случи пред Лутфи Паша да стане Голем Везир но се случи неколку епизоди после тоа. Факт е дека некои важни настани се случија пребрзо а некои се испуштени. И најглавниот настан што требаше да се случи е смртта на Принцот Мустафа а со тоа требаше да заврши третата сезона

12. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    извини,али не кажувам што да зборувате, само го кажав своето мислење.
    Да не е проблем тоа? :?:

13. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Глупости, па и Махи нека ја сменат тогаш сите остареа - таа се подмлади -.-

14. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Ана.Н 100% се согласувам
    Овие си помислија можеби историјата ќе ја променат,нешто шо било нека не било...хммм па не звучи ниту креативно ниту интересно...
    Ама сега то е то...Каша-попара направија,наместо се со ред да направат како шо си беше во историјата... |(
    Кој нема во главата има во петиците има една поговорка :fubar:

15. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    фала
    ужас стана серијава

16. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    и јас вака ко изгубена да прашам која е книгата што го опишува животот во харемот, според која е снимена серијава? и секако каде се најдува и цена ако е можно
    благодарам однапред

17. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    http://www.kultura.com.mk/BookDetails.aspx?Pr=885

На simonna.a му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    Taa си беше старолика уште од почеток. Исто како и Хатиџе.Уште како млади делуваа старолико. Јас мислам дека и Сулејман во почетокот требаше да го игра помлад глумец а подоцна да го замени овој сега. Тој кога станал Султан, нели така почна серијата, имал 25 години а глумецот кој го игра Сулејман личеше на 50 години колку што има сега во филмот.Исто и Хурем, на почетокот одговараше, ама сега спрема возрасните дева треба да има околу 40 год како сегашнава Хурем,а не како Мерием со своите 25 год да изиграва 40годишна.Проблемот е што ние се навикнавме на незе како на лик.

На untouchableGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Мерием и Пелин имаат 29 и 28 години а во серијата глумеле мајка и ќерка :D
    ама да се навикнавме на Мерием како Хурем и сега ни е малку криво што ни ја тргнаа :(

20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    ^^ Можда требаше и во Star trek да глумат чудовишта :D