Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Историски гледано Махи е постара од Хурем (мислам дека беше 5-6 год)
    а сега кога ќе ги споредиш со старата Хурем, Махи ако е костур ама како манекенка е за Вахиде
    а би требало да биде постара од неа |(
    со Мерием се гледаше таа разлика иако со шминка остарени Махидевран беше како постара така на лик а Хурем (Мерием) како помлада од неа освен тоа и поубава се разбира.
    а сега со оваа новата стара и одвратна Хурем Махи секако дека е поубава од неа кога е помлада :D

На Ana.N и untouchableGirl им се допаѓа ова.
  2. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Значи Хурем е поуба од Махи, ама Вахиде од Нур не! :D

На Hurrem-Aleksandra и Ana.N им се допаѓа ова.
  3. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Вахиде може да и биде мајка на Нур од што е стара бабетина :rofl:

4. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Нур е поуба од Вахиде искрено кажано....
    па арно велиш Hurrem-Aleksandra баш е така како мајка...хахаххаааа
    абе Величествената покојна поуба беше..
    Вахиде имала рак на дојката одвај се излечила..верува дека ќе ја засакаат во улогата на Хурем...сериозна си Вахиде или мајтап си правиш? :^)

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Во 4 сезона се појавува уште една сестра на Сулејман - Фатма Султан. Фатма Султан ќе продолжи да го прави тоа што другите сестри не го довршија. Таа ќе ја продолжи борбата со Хурем Султан и заедно со Махидевран Султан ќе се обидат да ја уништат Хурем.

Се прашувам: Уште колку сестри на Султанот ќе се појават во серијата? Таман си помислив конечно се спасивме од сестрите на Султанот и ете се појавува уште една :devil: И згора на се ќе биде иста како Шах. Во 3 сезона ми се здосади да гледам атентати врз Хурем во секоја епизода, а сега ќе морам да го гледам тоа и во 4 сезона :roll: Зарем не можеа нешто попаметно да смислат? Серијава почнува да станува досадна.

Кога Хурем стана Хасеки, наместо да ги гледаме нејзините победи против нејзините непријатели, ние во 3 сезона ги гледавме нејзините загуби и нејзините преживувања од атентатите. Сега во 4 сезона ќе се повторува истото. Ја уништија серијата. Демек Хурем била толку глупа па наседнувала на секоја стапица направена од Шах и Хатиџе.

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Ама голема фамилија имал Сулејман :^)
    Сега ми е јасно зошто си направи 6 деца, порасна во голема фамилија и си направи иста голема подоцна :D и за среќа негова само сестрите преживеале а браќата му умреле иначе да беа и тие живи малце тешко дека ќе станел Султан туку така ама ете се родил под среќна ѕвезда :)
    Ама само какви сестри има (во серијата) чисто ми доаѓа да :puke: кога ги гледам тие пијавици.
    А Сценаристот изгледа почна да му снема инспирација и иновација па од што не знае што друго да напише одлучил да си го повтори сценариото.
    Е како да не сега тој ќе се замара што да напише за да ја возбуди публиката и место да внесе нешто
    ново и интересно тој може да си ја повтори истата работа одново и одново многу лесно и едноставно
    каков само генијален план зар не |( :puke:

пс: Фатма Султан те подржувам да ја убиеш Хурем.... се извинувам, Вахиде мислев :)

7. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Кога замина Мерием, Хурем умре.
    Барем за мене.
    Сега во серијава, нема Хурем.
    Има само една старица која не ја доловува харемската убавина на вистинската Хурем.
    Сега зборам како демек Хурем ми се појавила во сон и знам како изгледа, не, не е така, никој не знае како изгледала Хурем. Но, во сите описи е опишана како најубавата султанка која го освоила срцето на еден султан, направила тој да ја прекрши традицијата до која султаните во тоа време најмногу се држеле, учествувала во политиката(иако тоа било незамисливо) Хурем Хасеки Султан била таа што раководела со империјата на индиректен начин, преку тоа што управувала со султанот и неговите одлуки. А и љубовните поеми кои самиот султан ги пишувал за Хурем Султан.
    Ама ај да не забегувм како по обичај јас, ова го знаеме сите што си коменираме редовно на темава.
    И верувам на сите ни е жал за тоа што Мерием си замина и дојде нова актерка да ја глуми Хурем.
    А тоа по изгледа е неуспешно. Тимот еднаш ќе мора да се соочи со сите критки од многу луѓе низ светот.
    А не сме само ние што се буниме.

И ете, јас не собрав храброст да ја изгледам 103.
    :(

На vendiii и cvetce93 им се допаѓа ова.
  8. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    а, Хатиџе почина? :?:

9. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Да,Хатиџе во 102 или 103 почина мислам...да не сум грешка..знам дека во последните епизоди почина таа.... :^)
    Иначе да ве прашам нешто..ете Фатма Султан ќе се појави во четвртата сезона,а од љубопитност да си прашам...Мехмед паша Соколовиќ ќе биди во четвртата сезона? :!:

10. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Да, Хатиџе умре во 102 епизода.
    Самата се отру, испи еден отров и умре во рацете на султанот кога дозна дека султанот знае дека таа е виновна за двегодишното исчезнување на неговата омилена султанка т.е. законска жена Хурем Хасеки Султан.

11. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Па би требало, не само затоа што е крајна сезона од серијава туку затоа што пашата бил под команда
    на Сулејман така да би требало и тој да се појави.
    После тоа покрај Сулејман пашата успеа да си ја задржи титулата Голем Везир (втор после Султанот) и за време на владеење на Султан Селим (Принцот пијаница на Сулејман) и Султанот Мурад III
    (ова е внукот на Сулејман т.е Принцот на пијаницата Селим)
    бил Голем Везир покрај 3 Султани тоа сигурно не била лесна работа :^)

На simonna.a и untouchableGirl им се допаѓа ова.
  12. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Иако Величествената е 21 година постара од новата Хурем, таа сепак изгледа многу помлада од неа :)

Прикачени фајлови:

На Ana122, simonna.a, Petunia-Queen и 2 други им се допаѓа ова.
  13. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Сулејман:А Мерием каде е?

И да таа е Vahide Percin
    :x

На Ana.N му/ѝ се допаѓа ова.
  14. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
  15. femina0

femina0 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    59
    јас цело време се надевам дека ке се врати Мерием ама веке не ми изгледа така работава за жал :( штом е така Пиши да је пропало...Пропадна и серијава и сите комплет со неа Без хурем на која навикнавме ние серијава не е тоа тоа... не е комплетна најглавната лиЧност ја нема :( Ке ми недостигаат нејзините фаци движењето а најмногу сцените со зумбуљ кои беа вистинско уживање да се гледаат... Зумбуљљљљ Повелете сулатнкеемммм :lol: Ги обожавав овие двајца :) Но за жал изгледа нема да ги гледаме веке :(

16. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Во 104 епизода Рустем станува главен државен везир, единствениот застапник на султанот.
    Но, ајде па веќе... без Хурем ништо ми нема смисла, сега што сака нека се случува.
    Повеќе серијава не ми прави задоволство да ја гледам, туку може само да ми помогне да ги сфатам настаните од историјата, кои не се баш точно прикажани за жал. Толку!

На Ana.N му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.063
    Мислам дека откако ја сменија Хурем, и им падна рејтингот на гледаност, во 104 епизода направија Рустем да стане главен везир, за да гледачите ги интересира што ќе се случи кога Рустем ќе стане главен везир и со успехот на Михримах и Хурем :?:

18. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Мајка му и „жена му“ на Сулејман
    Повеке личе дека „жена му “ му ее мајка...

19. Petunia-Queen

Petunia-Queen Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    315
    Значи и јас сум како Сара, Александра, Ана и другите девојки до 103 епизода и јас сум ептен разочарана!
    Вахиде(или како и да се вика)-вампирката да дојде на местото на Мерјам на една вистинска Хасеки Султанка?

Хасеки Валиде Хурем Султан=Мерјам Узерли и никој неможе да ја замени! :|

Инаку да прокоментирам за 103 епизода:
    Тоа најглупата султанка(која и не заслужува да ја носи титулата султан)Махидевран на живци ми оди! Го уби Мехмет, проклета да е!! Морам да признаам пуштив и некоја солза каде што сите плаче за Мехмет! Глуп Мустафа и фала богу не бил следниот султан!
    Инаку комплименти за екипата, фала богу почнаа Михримах да ја покажуваат во вистинско светло! Не Шах СУлтан како што рече ти си иста Хурем, туку Михримах е Хурем! Исти движења како неа и памет! Колку ме наежи и мене сцената каде што кажа јас сум Михримах Султан и не простувам!!

Инаку кога ја спомнав Шах Султан и за неа да прокоментирам: Конечно си отиде, ама многу жал ми падна за Мерџан ага! Мислам дека беше заљубен во неа! :D

Инаку Ана, нели кажа дека ќе се појавела некоја Фатма Султан? Таа по историјата не постоела. Валиде Султан ги имала само Шах, Хатиџе, Бејхан и Сулејман... :)
    http://mk.wikipedia.org/wiki/Ајше_Хафса_султан

Инаку еве и некоја информација за Нурбану Султан:

http://mk.wikipedia.org/wiki/Нурбану_Султан

А зошто Нурбану Султан ќе била во четвртата сезона исто непријателка на Хурем?

И за крај неколку слики од најмоќната, најмилата и најдобрата султанка=Михримах Султан forever!! :inlove:

И двете најмоќни, најмили и најдобри султанки!!

Само видете ја комбинацијава! Михримах колку си одговара со Хурем, баш се како мајка и ќерка! Со Вахиде кога ќе ги гледаме ќе ни се повраќа :puke:

На simonna.a, Ana.N и untouchableGirl им се допаѓа ова.
  20. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355