Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.340

Зашто пишале фанови во множина кога на портретите го гледам само потписот од некоја Наталија...

Премногу приметна желба за внимание и докажување на продуцентот колку ја сакаат фановите. |(

На E...V...I...L му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    ^ Во ред да, факт е дека на сликите е потпишана само таа Наталија.
    Но, сигурно нема да напишат фанот во еднина, кога познато е дека по целиот свет Хурем собра премногу фанови !? И таа Наталија не е единствениот затрескан фан кој сака Мерием да се врати.
    Но, ете кога сите фанови би имале таков талент да нацртаат портрет од Мерием, верувам дека би го сториле тоа. Почнувајќи од мене. :)
    Па и да е ставено тоа ФАНОВИТЕ во множина, а сликите да се само од еден, факт е дека постојат луѓе кои константно замараат по форуми дека криво им е што ликот на Хурем е благо кажано уништен.

Ти ја сфатив поентата навистина (за приметната желба за внимание), но сепак зошто веднаш прво се помислува на нешто лажно !?
    Можеби портеретите се доказ за вистински чувства кон она што Мерием го прикажуваше т.е. работеше !?
    Небитно дали од еден или од повеќе, Мерием некому значела.
    А веќе е познато дека значи на повеќе.

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.340
    Тоа го спомнав од аспект на авторство, тие портрети треба на една личност да се припишат.

4. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    :lol:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Meli20

Meli20 Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
  6. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Мало потсетување... :inlove:

На cresa-jagoda и Sara123 им се допаѓа ова.
  7. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Не ја гледам веќе серијата, ама за ова дојдов на темата. Интересна информација: Живите потомци на династијата се противат на серијата уште од нејзиниот почеток
    http://www.hurriyetdailynews.com/defaul ... 2011-01-12
    Јас разбирам да се против серијата затоа што е глупа, ама кај видоа сексуалност, па тоа да боде очи?

Оваа Мери Узерли ќе ја бркале, ќе ја враќале, во болница била, барала поголема сума.. или си играат со публиката за рејтинг или за непрофесионализам се работи.
    Што се однесува до турската продукција, од оваа продуцентска куќа и онака само крш и кич излегува, султанки, Шехерезади, Саваши и не знам што веќе, тие серии во никој случај не ги гледав, и дадов шанса само на оваа, божем историска, ама кога не ја бива, не ја бива. Сум забележала дека најдобри серии вади Ay Yapım: Кога лисјата паѓаат, Езел, Крај. Другото не знам како некој има нерви да го погледне, вреѓа интелигенција.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  8. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.340
    Пошо тогаш немало секс, вештачки се оплодувале робинките, затоа ... тууу па и ти ништо не сфаќаш... :D

Јако ми е објаснувањево: „и мајка му и сестра му на султанот живееле во харемот.“

Демек брачнине двојки кои живеат со свекрва и золва само преку ин витро деца имаат, секс никако. :D

А за Мерием, искрено се сомневам дека ќе ја вратат назад кога веќе нашле и друга глумица и сигурно потпишале нешто со неа.

9. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.063
  10. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Прво Мете сега Осман...Пола екипа од Бурни Времиња ќе се префрли во Величествениот. :rofl:

На Mahidevranfan му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Hilly

Hilly Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    19
    Едввај чекам да почне :)

12. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Сега кога вејќе не глуме мерием нема да ја гледам серијава.

13. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    На Irrepleceable му/ѝ се допаѓа ова.
  14. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Го отворив линкот само да ги видам новите глумци кои се приклучија,и наидов на сликава:

Што бараат Величествената (мајката на Сулејман) и Ибрахим на сликава ? :^) Оваа веќе од 2-ра сезона си замина од серијава,Ибрахим исто нема да е во 4-та сезона. Епа ,што ги ставиле на сликава за 4-та сезона,жити се? :fubar:

Прикачени фајлови:

• Untitled.png
      Untitled.png
      Големина на фајлот:
      1,4 MB
      Прегледи:
      213
  15. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    ^ Сликата на Величествената стои уште од почетокот на третата сезона но не знам од која причина затоа што таму стојат само сликите од главните актери кои глумат во тековната сезона. Сеуште немаат направено измени за сликите од актерите кои ќе глумат во четвртата сезона бидејќи е рано за тоа но направена е измена само за сликата на Хурем и мислам дека тоа е неправда кон Мерием (иако е самата виновна за заминувањето од серијата) затоа што Мерием глумеше 3 сезони а Вахиде нема да глуми ни нецела четврта сезона а местото на Хурем секаде ќе биде заменето со името на новата глумица. И мислам дека сликата на Ибрахим треба да остане до крај на серијата бидејќи тој има голема заслуга во неа :)

На tea4e му/ѝ се допаѓа ова.
  16. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
  17. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Махидевран ја направи најголемата грешка во нејзиниот живот и за тоа ќе плати со смртта на нејзиниот син. Искрено, не сакав ниту Мехмет ниту Мустафа да бидат убиени бидејќи и двајцата не го заслужуваат тоа. Но не знам што си замислува Махидевран - Дека сите ќе мислат дека смртта на Мехмет е несреќен случај? И што си мислеше потоа - Дека среќно и весело ќе си живее со нејзиниот син во Маниса? Епа нека си го добие тоа што го заслужува. Сега не само што ќе има грижа на совест туку и ќе живее со страв дека ќе го убијат нејзиниот син. Ама ќе ми биде жал и за Џихангир. Зошто ќе мора и тој да умре ;(

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  18. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    И мене ми е жал за Џихангир...дека грбаво и нема право за да биде султан,но не знам дали е точно негде читнав дека тој се обесил веднаш по смртта на Мустафа... :^)
    сега ова колку е точно не знам :?:

19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Ејјј одамна не сум пишала во темава, јас најголемата обожавателка на Ибрахим Паша... Не ја ни гледам веќе серијата, од кога почнав со факултет не ми се поклопуваше тајмингот. Горе долу прочитав нешто и гледам дека се ближи кон расплет серијата, да не речам крај.
    Ја гледав епизодата само кога ми го убија Пашата, сега не сум во тек, гледам дека Ферхунде од Кога лисјата паѓаат има некаква улога, ама не знам :$ :$ :$
    Останете ми со здравје, знам дека ви недостигав да се караме за Хурем и Ибрахим, ама немав време да пишам хахаха Позз верни гледачки на Величествениот :*

На untouchableGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    ^^Не смее да биде султан бидејќи еден султан мора да учествува во војните а тој нема да може бидејќи е грбав. :|

За Ибрахим е во ред,глумеше веќе 3 сезони и имаше голема улога,ама Величествената дефинитивно треба да ја тргнат.
    Што се однесува за Мерием,тотално си во право.Сепак која и да е причината што таа не е повеќе во серијава ,таа мора да биде дел од сликата бидејќи сепак глумеше цели 3 сезони.Заслужува.А потоа кога ќе почне 4-та сезона слободно може да ја тргнат сликата на Мерием и да ја заменат со Вахиде. :)

На untouchableGirl и Ana.N им се допаѓа ова.