Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Информации за 4 сезона
    -Ибрахим Паша се враќа назад во "Величествениот" :o :o :o
    -Која актерка би можело да ја игра улогата на Румејса (Туба е одличен избор)
    -Кој актер влегува во трката за улога на Принцот Селим (Мислам дека овој актер најмногу одговара за улогата на Принцот Селим)
    http://muhtesemyuzyiltranslations.blogs ... /4_21.html

Најнови информации за тоа кои актери би требало да ги глумат улогите во четвртата сезона на “Величествениот”
    Engin Öztürk – Принцот Селим
    Aras Bulut İynemli – Принцот Бајазит
    Tolga Sarıtaş – Принцот Џихангир
    Merve Boluğur – Нурбану Султан
    Sarp Akkaya - Атмаца (споредна улога)
    Meltem Cumbul – (сеуште не е сигруно но се предвидува дека би можело да ја игра улогата на Фатма Султан)

Прикачени фајлови:

2. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Мислам дека 3/4 месеци уназад (додека сеуште се снимаше, а јас ги гледав епизодите на интернет со превод) се колнам дека ќе завршам со серијава еднаш засекогаш!

Епа, еве го моето официјално откажување!
    Чао-чао. Никогаш повеќе нема да изгледам ниту една единствена епизода без мојата Хурем!
    И онака отиде се по ѓаволите.

Амин.

На untouchableGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Абе ајде |(
    штом кога најдоа начин како мртвиот пулс повторно да го оживеат
    тогаш нека ми го вратат ПРИНЦОТ МЕХМЕД!
    а не оној крлежот од паша :puke:

4. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Сигурно во серијата нема да направат Ибрахим Паша да оживее од мртвите.
    Тоа е просто невозможно, Ибрахим Паша си умрел и тоа е така.
    Значи невозможно е според историјата, но и според здравиот човечки разум.
    Мислам дека се мисли актерот кој ја толкуваше улогата на пашата ќе биде повторно прикажан како некој друг лик. Ако грешам, Ана.Н поправи ме.

5. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    ^Ибрахим има брат близнак :!:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Во секој случај, тоа што Ибрахим Паша имал брат близнак, не значи дека пашата ќе стане од гробот и ќе продолжи со животот во палатата. Јас одговорив конкретно на тоа дека не е можно да се случи толку будалска работа. Можеби ете ќе испадне како што кажав, глумецот кој го толкуваше ликот на Ибрахим паша сега ќе го гледаме т.е. гледате како неговиот брат близнак, или било како... :)

Ај да си бегам од темава... колку повеќе ја чачкам толку повеќе се будалам за Мерием.

7. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    How the hell? |(

8. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Да, така е Сара. Затоа јас погоре ставив и линк за да не настане недоразбирање. Тоа се шпекулираше уште од минатата сезона па можеби и навистина ќе го гледаме Ибрахим Паша во улога на неговиот брат близнак Нико

9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.340
    Крлежот? Извините мења ама нему може вода да му носи детиштено Мехмет и за појава и за глума. :D

Глумецот е и повеќе од супер и има доволно маркантен став и глума да не мора да вришти на секое за да го приметиш и да го покаже талентот за глума. По сите циркуси, да му дадат некој ангажман во серијава колку-толку ќе ги извади од с**њата.

Ако се однесува на ликот, а не на актерот коментарот, ја се извињавам. Иако мене и ликот ми беше супер, ете ... различни ставови. :D

10. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Да за глума би можел Мехмед мој да напуни чаша вода и да му однеси на Пашата да се освежи затоа што си го заработува лебот одлично професионално ;) за тоа што е вистина не треба да се негира затоа што би било глупо |( А Мехмед тек сега почнува да влага у тие води актерски и секако дека не е на исто ниво со Ибро затоа што овој е постар и има повише искуство. Ама што се тиче појава е тука грешиш затоа што Мехмед кога е сериозен навистина изгледа моќно и да има моќна појава :) баш е секси :*

И да секако дека зборам за ликот затоа што не го знам актерот каков човек е а вака лично
    индивидуално не ми се допаѓа физички ама ич :x
    Секој си има различни вкусови ;)

Не треба, фала :hai:

11. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Овие менување-доаѓање-заминување на актери,мене едноставно ме оставаат ситуација но комент :o
    Серијата така напреднува сега,шо...ваков коментар ќе си кажам свакога дана у сваком погледу све више напредујеш :clap:
    Нико во Величествениот..мислам на глумецот шо го глумеше пашата...ме потсети сега како од времето кога се караа Ибрахим и Хурем...Памтам зборовите на Хуремка:јас така ќе те занишам :emo:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Сите и викаа да не кажува големи зборови...
    Кога беше трудна со првото дете, Махидевран единствената султанка :lol: и викаше а што ако е женско Александра !? Ама не, миленичката Хурем никогаш не се опамети и секогаш си тераше по нејзино.
    Ќе родам принц и уште еден, и уште еден, и уште еден...
    Дефинитивно сакам серијава од почеток да ја гледам, затоа што ликот на Хурем ми значи, а повеќе не е присутен во епизодите. Навистина не знам дали да се решам или не...
    Ај можда понатаму, сега кога малку подзаборавив на Хурем не сум спремна пак да се опседнам, затоа што имам многу поважни работи да направам. Така ќе треба целото внимание да го посветам на тоа. А и да сакам, не ќе можам серијава да ја гледам само со еден дел од моето внимание. Патем, така и никогаш не сум гледала.

На Sanjichka007 и untouchableGirl им се допаѓа ова.
  13. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Во среда,21 август ќе биди првата најава за 4 сезона... :^)

14. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Мерјем е бремена! :^)
    Благодарение на султанова дружба ви ја пренесуваме оваа најнова информација

Ayşe Arman, новинарка во Hurriyet (турски весник) ја помина целата сабота со Мерјем Узерли во Берлин.

ТАА КАЖА НЕШТО НЕВЕРОЈАТНО

Слушав се што ми кажа за трите години поминати во Турција и за серијата “Величествениот”
    И за синдромот ‘burnout’ (исцрпеност)
    Дознав неверојатни работи
    Тоа се многу посериозни работи отколку што претпоставував
    Шок, шок, шок, шокирана сум!
    Но најбомбастично е тоа што Мерјем е бремена

Бебето доаѓа за 4 месеци
    Таа ја скрати нејзината коса, сега е и тажна и среќна. Се обидува да биде силна.
    Мерјем се подготвува за улогата ‘самохрана мајка’
    За се останато ќе ви пушувам наскоро...
    извор:https://www.facebook.com/MY.Velicestveniot

На Petunia-Queen и Ana.N им се допаѓа ова.
  15. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Бев убедена дека Мерием ја напуштила серијата поради тоа што нејзиниот вереник ја изневерил но конечно дојде денот кога ја откривме вистинската причина за заминувањето на Мерием од Величествениот. Сега со сигурност знаеме дека Мерием нема да се врати назад во Турција, дека нема да глуми во нова серија од Септември и дека не барала повисок хонорар како што некои медиуми пренесуваа. Претпоставувам дека таа има поминато низ многу тежок период од кога дозна дека нејзиниот вереник од кого таа е бремена ја изневерил. Тоа сигурно било голем шок за неа. Но сега знаеме дека е подобро и дека се обидува да биде силна. Од една страна ми е мило што дознав дека Мерием не ја напуштила серијата поради повисок хонорар но од друга страна ми е многу жал поради тоа што серијата никогаш нема да биде иста како што беше со Мерием и поради тоа што никогаш нема да можам да ја видам Мерием во улога на Хурем Султан и како таа би глумела во четвртата сезона каде што Хурем Султан ќе биде многу помоќна. На Мерием искрено и посакувам лесна бременост и се најдобро во нејзиниот понатамошен живот

На simonna.a, Irrepleceable и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  16. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
  17. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Ајше Арман, новинарка во турскиот весник Хуриет, помина еден ден со популарната турска актерка Мерјем Узерли и лично од неа дозна дека е во блажена состојба.
    „Дознав неверојатни нешта, кои се многу посериозни од сето она што го мислевме ние. Но, сепак, најмногу се изненадив кога ми призна дека е бремена“, вели новинарката. Популарната турска актерка ја скратила косата, на новинарката и признала дека е во четвртиот месец од бременоста, но и дека расположението и е променливо, но со сета сила се обидува да биде храбра и силна.

Султанот, односно турскиот актер Халит Ергенч, за турските медиуми отворено зборуваше за неговиот тежок живот. Тој како млад морал да работи се и сешто за да преживее, па така, додека неговите пријатели излегувале и се забавувале, тој по предавањата трчал да танцува. Работев секакви работи само да преживеам и да можам да ги платам сметките. Танцував на уличниот фестивал во Истанбул облечен како робот, вели тој.

Сулјо потоа заминал во Америка заедно со неговиот син, но ситуацијата станала уште полоша, бидејќи таму почнал многу да пие алкохол. Тогаш имал 30 години и бидејќи едноставно ништо не му одело од рака, проблемите ги решавал со алкохол.

По враќањето во Турција, ќе добие понуда да работи во серијата која ќе му го промени целиот живот.

18. mala-srnicka

mala-srnicka Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    24
  19. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012