Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    http://www.youtube.com/watch?v=CR33zCcw ... r_embedded

Немам што да искоментирам за новата Хурем Султан кога за мене Хурем Султан е само Мерием Узерли. Не знам зошто ама Нурбану Султан ми е антипатична. За Принцовите мислам дека изборот им е океј а Михримах едноставно убива со нејзиниот поглед.

Кај нас стигнаа до половина од третата сезона (83-84 епизода) и Канал 5 кажаа дека ќе продолжат од Септември но не сум баш сигурна во тоа.

За жал, Хурем не дочекала да стане Величествена Султанка бидејќи кога нејзиниот син седнал на престолот таа не била жива. Хурем била првата жена која успеала да се венча со светски Султан и била најмоќната жена во Империјата. Нурбану Султан ги следела нејзините чекори и дочекала да стане и Величествена Султанка

На tea4e и sweet-star им се допаѓа ова.
  2. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Хурем не успеа никогаш да стане Величествена Султанка.. (Валиде султан - Мајка Султанија кога еден од нејзините принцеви ќе стане Султан) Кога Селим II стана султан, Хурем веќе беше почината така да таа никогаш не успеа да биде Величествена.. На нејзино место беше Михримах Султан.. таа кратко време беше Валиде Султан на Селим II.
    Но Хурем е првата робинка која стана Главна венчана сопруга на Султанот што автоматски ја прави Хасеки Султан..
    Пред Хурем Султан, жените на Султанот оние кои им раѓале принцеви и биле Хасеки најчесто не биле робинки туку биле богати благороднички кои му биле поклонувани на султанот..
    Како што е Величествената Ајше Хафса Султан (мајката на Сулејман) која во сарајот не дошла како робинка туку како султанија, таа била ќерка на Кримскиот Хан..И подоцна станала Валиде султан.
    Исто така и Махидевран Султан.. таа била ќерка на богат музичар.
    Нурбану Султан е првата мајка султанија (Валиде Султан) која дошла во сарајот како робинка во харемот на Прицот Селим.. и покрај тоа што таа била од благородничко потекло, кога дошла во сарајот била третирана како и останатите обични робинки.. Таа се противела на тоа, не го прифаќала таквиот статус и си дала себеси ветување дека ќе стори се за да му го привлечи внинанието на Принцот Селим и даму роди Принц кој подоцна ќе биде султан.
    Нурбану Султан го родила Принцот Мурад III, кој подоцна станал султан а таа Величествена султанка.

На tea4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. doutzen

doutzen Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    158
    novata hurem ic ne mi se sviga

4. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    ^А му се допаѓа ли на некој :?: :?:
    Не ти не си Хурем за мене Хурем е и секогаш ке остане

Прикачени фајлови:

• 111.PNG
      111.PNG
      Големина на фајлот:
      74,6 KB
      Прегледи:
      250
    • 1234.PNG
      1234.PNG
      Големина на фајлот:
      337,7 KB
      Прегледи:
      250
  5. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Ши из нот Хурем,ши из Вахиде...крејзи врлд тудеј..пипл донт ноу деир нејмс :lol:
    абе Вахиде,Вахиде... :P

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Оваа новата Хурем..ма ич не ми се допаѓа..го нема тоа движење и тој поглед на Хурем..Едноставно женава не ја дива за улогата...

7. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Фатма Султан - четвртата сестра на Сулејман и најголемиот непријател на Хурем. Епа сега според мене, кога ете мораја да најдат замена за Мерием, мислам дека оваа актерка би била многу подобра за улогата на Хурем отколку Вахиде. На втората слика можеме да видиме како би изгледала таа кога би била Хурем Султан. Според мене изгледа многу, многу подобро од Вахиде. Можеа да си ги заменат улогите, бидејќи така ќе беше најдобро. И не можам да сватам како ТИМС продукција можеа да дозволат главната актерка во серијата - Хурем Султан да носи перика :x

Прикачени фајлови:

8. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    ^
    Оваа барем личи малку на Мерием. :!:

На Ana.N му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Smaragdna

Smaragdna Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    20
    Што се случи со Мехмет,зашто го нема во најавата за 4тава сезона?
    И оваа новава што ке ја глуми Хурем многу ми личи на Зејнеп од солзите на мојата ќерка,она да не е ? :)

10. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    ^ Да она е :)
    А за Мехмет ако не грешам
    Убиен е од страна на Махидевран

На Smaragdna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Кутрата Махидевран го уби.
    Наивна била, глупава била, ваква била, таква била - Мехмет го нема.

12. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.063
    Koja e oваа ? :^)
    Нешто е поврзана со Мустафа :?:

Прикачени фајлови:

13. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Нурбану-жена на Селим ќе му биде.

Селим беше така ? :^)

14. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Ова е Михриниса Султан.. жена на Мустафа.. (не постоела вистински) ќе глуми противничка на Румејса Султан.
    Инаку ова е глумицата во Езел шо глумеше... една од моите омилени турски актерки, многу е убава, како и да е најдов причина да го гледам Величествениот, за оваа и за Нурбану Султан :inlove:

15. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
  16. dulcela

dulcela Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    134
  17. dulcela

dulcela Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    134
    Не, оваа е на Селим.

Таа е на Мустафа жената, Михриниса.

Прикачени фајлови:

18. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    ^^Не ја загледав многу актерката што ја имаше феминката поставено,па ми заличи на актерката што ја глуми Нурбану Султан. :$

Инаку кој е тој Атмаџа ? Паша или...?

19. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Атмаџа ке има цел да го штити принцот Мустафа,ке го заштити од многу атентати :lol: уште не појавен го почитувам типов бидејќи ке биде на сртраната на мојот омилен принц :rofl:

20. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    3та најава за 4-та сезона

http://moevideo.net/video/10209.194ed2d ... 6675caca03

Морам да признаам дека оваа најава само што не ме расплака.
    Но сепак за жал ова ќе биде само сон на Сулејман.
    Навистина е преубава глетка да ги видиме сите заедно. Махидевран султан и Хурем султан насмевнати, Михримах султан и Рустем паша изгледаат толку заљубени.. Браќата Бајазид и Селим не се оние мали принцеви кои постојано се караа.
    Махидевран и Михримах седат една до друга... Не знам али дефинитивно овај трејлер е најдобриот до сега.
    А и Хурем (Вахиде) конечно да ја видиме насмевната.. па и не е така лоша, признавам еден милиграм присеќа на нашата Хурем (Мерием).. Али сепак не е тоа тоа.
    Едвај чекам да почне новата сезона, мислам дека ќе биде навистина вредна за гледање.
    Ќе го погазам мојот инает и ќе стиснам заби кога ќе ја гледам Вахиде.. ама вреди заради другите ликови :)

едит: Еве и по некое сличе :)

едит2: Штотуку го прочитав интервјуто на Мерием, и во него спомна на крајот дека Мерал пред смртта и кажала дека таа нема да ја глуми Хурем во старите години. Фактички Мерем требаше да одигра уште само 3 епизоди кои беа последните од 3-та сезона. А во новата 4-та таа знаеше дека ќе биде заменета од Вахиде. :o