Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Феминки...
    Како прво се согласувам со Рама ;) ...Како второ ја изгледав 104,ми е интересно така на турски ја следев,арно ама не можам да не кажам,ова напишам де...Принцот Џихангир(мислам на актерот Толга Сариташ) ми е :inlove:
    Хммм...па ај да видам дали во серијата ќе ја прикажат Нурбану како шо се вели во историјата дека е слична на Хурем...иначе најава за 105 излезе...Бујрум
    https://www.facebook.com/photo.php?v=10151856702975042

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Видете со какви емоции глуми Халит во оваа сцена додека зборува за смртта на Мехмет и болеста на Џихангир, а Вахиде едноставно се гледа дека со сила сака да покажи како да е тажна и ниту една солза не пуште (жими еднаш само шо шмркна со носот :lol: )

http://www.youtube.com/watch?v=S4mloUkDNJ8

3. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Ооо абе Мерием Сара Узерли си беше добра глумица баш се вклопуваше. А оваа да не глуми во Солзите на мојата ќерка? На таа ми личи, мајката на Гонџа, другарка ми многу ја сака оваа глумица.

4. Hellen

Hellen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    73
    SnowWhite8, таа е глумицата, Zејнеп или мајката на гонџа од солзите на мојата ќерка

5. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    3.991
    Одвратна е новава Хурем . Не се трпи ич :worried: A и не ми глуми нешто добро Мерием е кај кај подобра.
    А иначе многу се изнервирав што оној неспособнион Селим ќе иде за Маниса. Не знам како воопшто тој станал султан кога ја упропастил цела Османлиска империја ...
    Највеќе заслужуваше Мустафа да биде пратен во Маниса.

6. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.063
    И јас мислам дека Мустафа требало да биде испратен во Маниса.

И Сулејман знаел малку од она што жените го прават :rofl:
    http://www.youtube.com/watch?v=XE3En2jE1V8

Инаку, Мустафа сега ќе биде погубен или само ќе го ранат ? :doh:

На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.
  7. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Ќе го ранат.
    Подоцна Сулејман ќе нареди да го убијат.

8. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Ја изгледав 104..
    За глумата на Вахиде (Хурем) ќе кажам само дека е незабележителна.. сцените кај шо глуми како незаприметни се, го нема оној став, оние гримаси кои ги правеше Мерием..
    Многу ми е монотона. Мерием кога ќе направеше лути фаци Сарајот гршеше,кога ќе плачеше допираше до секој, толку длабоко знаеше да ја одклуми болката и тагата кога раскажуваше за себеси, за својот пеколен живот во Сарајот.
    Вахиде се труди но не и успева воопшто за жал. Сцената каде што Сулејман зборуваше за Џихангир и Мехмет ме наежи.. колку длабока глума на Халит, ме остави без збор. :o
    Еве нешто да се потсетиме на вистинската Хурем.. на тоа колку маестрално ја одигра неа, во тага, во среќа, во љубов..

Инаку оваа новата робинка Сесилија (Нурбану) уште од почетокот многу потсеќа на Хурем кога беше Александра и дојде во харемот. Се гледа дека ќе биде дури и поопасна од неа.. едвај чекам да ги гледам и нејзините сплетки. :)

Што се однесува до принцовите, буквално го запалија харемот.. робинките не знаат на кого попрво да плакнат очи :D Се гледа уште од сега кој е наследникот на Сулејман.. Селим е љубовџија како него и арогантен како Хурем.. затоа неа и е омилен принц, уште од мал изгледаше нај разгален :rofl:
    Инаку мој фаворит е Бејазид, од сите најмногу ми наликува на Хурем карактерно.. таква природа има и весела а воедно и многу опасна, кога му го стави ножот на грло на Сезнајко одма знаев дека е тој.
    А за Џихангир не можам да ги задржам емоциите, заплакав кога беше церемонијата кога Сумбул ага му даваше облека да си одбери и тој му рече дека што и да облечи нема да му стои убаво :(
    Од сите принцеви најсимпатичен ми е.

9. Petunia-Queen

Petunia-Queen Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    315
    И јас ја гледав 104 епизода и глумата на Вахиде е одвратна :puke: !

Ајде уште од кај толку одвратно без емоции и слични работи глуми уште и како ја закопчуваат во фустаните до горе како врат да нема! :fubar:

Нурбану стварно многу потсеќа како Хурем кога беше донесена на почетокот во харемот, ама мене ми се допаѓа и актерката! Сега за сега, според мене убаво глуми. :)

И ште за принцовите да прокоментирам:
    Селим ми е најубав дефинитивно :inlove: :inlove: :inlove:
    А за Џихангир ми е многу жал. Срце ;(

На untouchableGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Aryana

Aryana Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    71
    Кога ќе ја има 105 со превод?

11. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Сите принцови ми се убави,ама Мустафа ми е на прво место :inlove: дури ми е жив ќе плакнам очи,после него фаворит ќе ми биде Селим знам :D

12. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.063
    Иако е син на Махидевран, мислам дека ќе мора малку да признаете и дека Мустафа не е толку лош :rofl: :lol:

13. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Убав е убав...
    Сексиљав :$ :$

14. doutzen

doutzen Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    158
    Малкачоглу е најубав бе :D :D

На Miss.Bass му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Petunia-Queen

Се зачлени на:
    11 мај 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    315
  16. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    за Малкочоглу и да не зборуваме :P пре преубав ми е ,целиот е на бившиот само без мустаќи кога би бил,често бившиот се споредуваше со него и го викасе Мачочоглу......ах што ми требаше да се потсетам :( затоа за да не ми се будат лоши спомени ќе си ги сакам Мустафа и Селим :D

17. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Иако се шпекулираше дека Окан Јалабик - Ибрахим Паша ќе го гледаме во четвртата сезона во улога на неговиот брат близнак Нико, тоа нема да се случи. Во Јануари 2014 година, актерот Окан Јалабик ќе започне со снимање на нова серија на ТИМС продукција во која што ќе го глуми ликот на Султан Абдул Хамид II.

Конечно на Ибрахим Паша ќе му се исполни желбата да го достигне врвот и да стане Султан :D

На Petunia-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Petunia-Queen

Се зачлени на:
    11 мај 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    315
    Конечно! :D :D :D

Инаку ме заинтересира за Султанот и еве од Википедија. Има и на македонски, ама на англиски има повеќе :)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Abdul_Hamid_II

На Ana.N му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Ме радува само што ке ми глуми Ибро :lol: инаку како што читам овај Абдул не бил некој владетел на пр како Мехмет Фатих или Сулејман,сметам нема да има доволно што да се прикаже,поубо за друг да правеле серија,за некој што останал во историјата запаметен по походи,освојувања...како што тргнало ке направат сериии за сите 35 колку ли биле отомански султани :lol: :lol:

20. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Ќе подолжат да го даваат филмов на Канал 5 или слабо? :^)