Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Мислам штом веќе тргнаа да прават серии за сите султани дури и за небитните, оти пример не направат и за некои поважни султанки. Еве направија за Хурем Султан, има и за Кошем Султан..
    би било добро да направат и за Нурбану Султан.. таа била втората најмоќна султанка во историјата..
    И баш би сакала оваа глумица да игра во нејзината улога, не знам ама уште од почетокот пред да почни серијата кога и ја видов најавата ја засакав многу.. и поради тоа што ми наликува на Хурем и ради тоа продолжив да го гледам Величествениот. :)

Омилената идна султанка

http://vbox7.com/play:70e6612412

2. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Од Понеделник (30 Септември) на Канал Д ќе започне емитувањето на серијата Фатих во која што ќе биде прикажано владеењето на Султан Фатих Мехмет. Разликата помеѓу серијата Величествениот век и серијата Фатих е тоа што во серијата Фатих повеќе ќе бидат прикажувани борбите и освојувањата отколку харемските работи како во Величествениот век. Според мене, штом во најголем дел ќе бидат прикажани походите на Фатих, тогаш оваа серија нема да го доживее големиот успех како Величествениот век. Главниот актер кој ќе го глуми Фатих изјавил дека серијата се работи за вистински случувања и дијалози :lol: Ова е толку е нелогично бидејќи никој не знаел што точно се случува и какви разговори се воделе во тоа време. Очигледно е дека сакаат да го доживеат врвот како Сулејман па затоа се одлучиле за идејата да создадат ваква серија која многу наликува на Величествениот век. Сепак ова ќе биде само доказ за тоа која серија е погледана и попопуларна. Ќе го видиме рејтингот на 30 Септември.

3. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    ќе го даваат откако ќе завршат со репризите од претходната сезона ;)

4. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Репризите завршија уште на почетокот на овој месец :)

5. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Да?
    Епа шо чекаат да му шлукаме и со шлукање ќе гледаме?
    Ајде народе сите аплаузи... :clap:
    Јас си мислев уште ги даваат репризите...
    најавата за 105 епизода онаа песната јака ми е...
    сега кај затерав и јас :geek:

6. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Некаде прочитав дека новата катастофална актерката која ја глуми Хурем носи перика дали ова е вистина :?: некако не е логично бидејќи истата актерка во серијата "Солзите на мојата ќерка" има портокалова коса или за таму можела да ја смени бојата а за овде не :swear:
    Многу лош избор направиле требало да изберат актерка која подобро ке ја толкува улогата сепак се работи за главна улога буквално ја уништија серијата :@ :@
    Мерием изгледаше моќно,величествено,раскошно.... баш онака како што се претпоставува дека вистинката Хурем изгледала додека новава актерка изгледа многу слабо и бледо за разлика од Мерием

7. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    Убаво си прочитала дека носи перика,но периката не ја носи заради тоа што не сака да ја смени бојата на косата,туку актерката Фахиде боледувала од рак и косата и била попадната :( српската фан страна за серијава на ФБ имаше објавено слика.еве ја сликата

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      164,6 KB
      Прегледи:
      286
    • image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      120,5 KB
      Прегледи:
      286
  8. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Да се потсетиме на нај емотивното раскажување од сите досегашни.
    Свадбата на Миримах султан. Ме растажи :(

http://www.youtube.com/watch?v=08eZ2HWG2Pw

(не успеав да го најдам со превод затоа еве го тука)
    „ Јас Михримах, ќерката на светскиот владетел Султан Сулејман Хан и Хурем Султан.
    Достоинството и силата ги наследив од мојот татко, а дрскоста и разумот од мајчиното млеко.
    Михримах, господарка на сонцето и месечината. Јас Михримах, родена сум 1522г. На овој ден во дворецот наместо радост, јас донесов тага најповеќе за мојата мајка Хурем Султан, затоа што не бев Принц.
    Правилата во харемот се строги, ако немаш Принц, немаш ни сигурност. Никој нема да те почитува.
    Ќе овенеш помеѓу ѕидовите на дворецот и ќе умреш. Но ако имаш Принц, и тоа ако имаш повеќе од твојата соперничка.. тогаш никој не може да те сопре. Ќе бидеш сојузник на силата и власта.
    Затоа никогаш не и бев гневна на мајка ми, напротив.. ја разбирав.. како и сега.
    Јас Михримах, добивам се што сакам.. и ми се исполнувани сите посакувања и заповеди.
    Од сите досегашни господарки на светот, јас сум најмоќната од нив - Михримах.
    Јас Михримах.. Оваа величествена свадба која ја замислував да биде со друг, се претвори во мој погреб. А овој фустан украсен со бисери и дијаманти, е моја посмртница.
    На 17 години ме омажија за Рустем Паша.
    Мајка ми кажа дека сум должна да го сторам тоа за иднината на моите браќа. Колку чудно.. Пред неколку години се измачуваше дека не се родив како Принц, а сега за да ги заштити принцовите има потреба од мене. “

На Rama и Petunia-Queen им се допаѓа ова.
  9. Petunia-Queen

Petunia-Queen Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    315

Колку се само убави и двајцата! :inlove:

http://www.mn.mk/istorija/6096

Инаку еве најдов нешто интересно, ама пишува дека Хурем била еврејка, а родена во Полска! Како? Не со еврејко потекло, туку еврејка, еврејка! wtf!? :geek:
    И за Нурбану исто! :fubar:

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Ова со еврејското потекло не верувам да е точно, каде ги најдоја сите султанки еврејки.. да секако |(
    Инаку излезе 105 со превод, секоја чест на Султанова дружба навистина се брзи. :)

http://www.sultanovadruzba.net/105-epizoda.html

На Petunia-Queen и doll.a им се допаѓа ова.
  11. Aryana

Aryana Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    71
    Опасна е Нурбану! Многу опасна :devil: на се е спремна само за да ги оствари целите. А сега некако жал ми е за Бајазит. Некогаш стварно не е ништо виновен и од Месечина се гледа дека ни мајка му ни татко му не му се наклонети.

12. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Веќе досадна станав со Нурбану, ама таа е сега мојата омилена султанка. Како да ја гледам Хурем во неа.. кога дојде во сарајот. Тоа и го рече и самата Хурем.. дека потсеќа не некоја девојка кога дошла во сарајот многу одамна.

http://www.facebook.com/photo.php?v=149 ... =2&theater

И оваа сцена страшно многу потсети на неа, кога на робинките му кажуваше дека не е повеќе Александра.. туку Хурем. :o
    Нурбану и Хурем ќе бидат страшен сојуз, никој и ништо нема да можи да ги попречи. И двете се мудри,итри,опасни..
    Инаку Нурбану ќе стане и венчана жена на Селим.

13. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Насловната лепотица http://www.muhtesemyuzyil.tv/default.aspx
    иначе Џихангир онде на сличево како во некое ќоше...леле колку е убав актерот шо го глуми... :$

14. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Селим ми е убав , а Нурбану не ми е нешто вау лепотица :D не ми се допаѓа ни тоа дека е како Хурем, Хурем беше мокно прикажана од сам почеток, а оваа ко некое дете се само се глупира, личи јес малку ама далеку е од Хурем :x Хурем сама се избори за место од сам почеток а ова се само некои глупости прави го немаше тој став од почетокот на Хурем, а и можеа да најдат поубава глумица :lol:

15. Petunia-Queen

Се зачлени на:
    11 мај 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    315
    Само што ја изгледав 105 епизода и можам да кажам дека Мерве одлично ја игра улогата на Нурбану! :wasntme: Некои викаат дека актерката не им се допаѓа и дека можеле поубава да најдат, ама мене оваа ми е многу убава! Ме тера нешто од внатре да ја сакам :inlove: Дефинивно Хурем, Михримах и Нурбану се најдобрите султанки! :!:

Инаку едно прашање за тие што ја изгледале 105 епизода:

Кој мислите ја остави шкорпијата или што и да беше тоа, на крај од епизодата на креветот од Хурем? Можеби е Нурбану, бидејќи пишуваше на една страница на интернет дека ќе и била многу голема непријателка! Што мислите вие? :?:

На сликава многу личи како Мерве! :)

(видете колку моќно делува ]:) )

P.S.:Извините што и јас замарам со Нурбану, ама омилена ми е :lol:

Е вака си беа happy family, а не сега со Вахиде :envy: :

16. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.063
    Нели Мустафа во оваа епизода после неговиот обид за убиство, фати човек кој бил еден од луѓето на Рустем што учествувале во обидот. Но, тој сомнителникот стражар ( не Атмаџа, туку еден друг ) му стави отров во јадењето кога тој човекот беше во зандана, за да не се разоткрие кој го наредил убиството. Епа, главата од човекот кој имаше отров во јадењето, Мустафа ја испрати на Рустем, а на Хурем и ја испрати бубачката.

Нурбану навистина е прекрасна :$

Имаше и на други страници поставено слика од ебу суд ефенди.. Зар актеров починал ? :o
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

На Petunia-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Се гледа дека Нурбану ги повторува постапките на Хурем.
    Мене пак баш ми е антипатична...

Инаку ќе фрли ли некоја девојка поглед кон Џихангир иако е грбав ? :|

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Конечно се појавува и Фатма Султан ]:) Се гледа дека уште со првиот чекор во палатата ги зела сите конци во свои раце и ја започнува вистинската борба помеѓу неа и "Хурем".

106 епизода - Прва најава

http://www.youtube.com/watch?v=dmIY2CNPNes

19. Petunia-Queen

Се зачлени на:
    11 мај 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    315

А што е ова на крај што Валерија оди кај Сулејман? :?:

20. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    ^ Вахиде повеќе не добива менструација :lol: Фатма намерно ја испрати Валерија на средба со Сулејман за да ја изнервира

На Petunia-Queen му/ѝ се допаѓа ова.