Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Miss.Bass

Miss.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    206
    Извинете може сум оф топик ама која е Фатма од кај излезе нели Хатиџе, Шах и онаа другата му беа сестри на султанот.

Бајазит мај фаворит, Селим морковче :rofl: :rofl:

2. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Фатма е последната сестра на Сулејман. Хатиџе, Бејхан и Шах повеќе не постојат во серијата. Хатиџе умре, Бејхан исчезна, Шах беше избркана од Михримах и сега останува уште Фатма Султан. Таа ќе се појави во 106 епизода која ќе се емитува в Среда. Фатма ќе и биде силен противник на Хурем па ќе видиме што ќе се случува понатаму меѓу нив

На doutzen и Miss.Bass им се допаѓа ова.
  3. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Таа му е сестра на Суљо ама не од Ајше Хафса султан(оваа шо ја гледавме во 2 или 3 која сезона ли беше),туку од другата миленичка жена шо ли му беше на татко му на Суљо,Султанот Селим Први Свирепиот..значи полусестра може да се каже :geek:

4. doutzen

doutzen Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    158
    кој е тој во зеленото?

5. doutzen

doutzen Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    158
  6. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Принцот Бајазит :)

7. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
  8. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    106-та епизода

Оваа Фатма Султан воопшто не ми остави впечаток на моќна султанка. Хурем најлесно ќе се реши од неа.. без никаков проблем. Нејзиното однесување малце е чудно и не и прилега на една султанка, сестра на светски владетел :^)

ХуриџиХан е навистина многу убавка. А и ја погодиле актерката да личи малце на Хатиџе и Малце на Ибрахим. Мене сепак повеќе ме потсеќа на Ибрахим, во веѓите, очите, носот :D

И некако како за почеток многу ми глуми наивна, невина.. а фрли окце на Принцот Бејазид, ама ќе се покажи какво змивче е.. кој и се мајка и татко |(

Мустафа и Михруниса воопшто не ми одговараат како пар, актерката е убава ама не ја личи за жена на Принц. И веќе ми здосадија тие нивни игри, на Мустафа и Махидевран против Хурем.. не можев да ги слушам разговорите, ги поттервав.

Принцот Селим воопшто не ми се допаѓа, не е достоен да биде Султан.. среќа што тука ќе биде Нурбану да го вади од калта.. едвај ги чекам нејзините сплетки во харемот. Кога ќе стане хасеки. :D двата ми изгледаат многу моќно.

И жал ми е за Хурем.. иако не верувам дека Султанот ќе ја прифати новата наложница, а и што и да биде.. таа никогаш нема да можи да го завземи нејзиното место. :)

На simonna.a му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Ме фати некоја агонија кога ја видов сликава од Хурем, жими се! Ми се згрози некако, не можам да опишам. Епа, како ви се покажа вашата Хурем во глумата, може да ја замени Мерием комплетно нели! |(

10. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    "Се разбира. Не знаеш со какви емоции глуми. Не можам да ти опишам"

11. Hellen

Hellen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    73
    Ceлим :puke: не можам да го поднесам значи посебно што тој на крај дошол за владетел покрај Mустафа како најдостоинствен, цел живот се трудел да го прифати најдоброто од Cулејман и на крај овој и животот му го одзема. ајде го оттргна еднаш од Mаниса и од местото за престолонаследник кога дојде Mехмед па зарем селим бре се ставал управител во Mаниса ?! бајазит е далеку подобар избор ама кои биле критериумите на суљо е тоа не ми е јасно ..пијаничиште раскалашено ги порази двајцата најпаметни, талентирани принца и си лапнува и престол после. A за новата Xурем боље да не причамо ;) небројано пати пишавме сите, ја нема енергијата на Mеријем, ја нема

12. Aryana

Aryana Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    71
    Колку ми е жал за Хурем. Колку е болно кога на крај ќе сфатиш дека кој и да си и каков и да си, времето на крајот сепак ќе те прегази.

13. Petunia-Queen

Petunia-Queen Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    315
    Едно прашање до тие што ја гледале 106 епизода:

Зошто Селим кога беа во градот и се затепа со тој и зошто се шокираше кога сакаше да го уби? :^) Се надевам ме разбравте. :$

14. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Селим има фобија од крв и затоа кога неговите стражари го убија човекот кој го навреди него, тој се шокира

На Petunia-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Бидејќи тој човекот збораше лошо за него.. дека не е достоен принц за да ја води најголемата и најважна провинција Маниса и дека подобро би било да дојде принцот Мустафа кого целиот народ го сака и почитува или ако не принцот Бејазид. А Селим бил неспособен да ја води провинцијата оти мислел само на забава, жени и алкохол.

Инаку нормално дека ќе се шокира, тој беше причината за смртта на еден невин човек. Сепак.. Принцот без разлика што е владетел на провинција и син на султан не смее да ги убива оние кои зборуваат лошо за него.. секој има право на свое мислење нели, нормално на некој ќе му се допаѓа некој принц на некој не. Но овој ем му се спротивтави така да неопходно беше да го убијат.
    Инаку можеби се сеќавате уште кога беше дете Селим не можеше да поднесе кога на некој ќе му ја сечеа главата и нели тогаш одма истрча и повраќаше, што значи сеуште не можи да поднесува такви работи.. мек е на душа тоа се виде од почетокот. Не знае ни да се бори, нели Бејазид го спаси кога го нападнаа во шумата :D И затоа сите велат дека не е достоинствен Принц за големата провинција.. и никој од браќата не го смета за конкуренција бидејќи не го интересира престолот, туку само го интересира забавата и харемот. Ама ете баш тој стана султан.. секогаш на тронот се искачува тој што најмалку се надева и се бори за него. Добро во овој случај.. тој се искачи со помош на Хурем, Михримах и Нурбану. Значи него жените му помогнаа да стане Султан :D

На Petunia-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  16. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
  17. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Сличноста на Нурбану и Хурем :^)

На simonna.a, Petunia-Queen, tea4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Ме трогнува глумата на Вахиде |(

На Aryana и Sara123 им се допаѓа ова.
  19. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Јас си пуштив и по некоја солза.
    Само не знам дали од способностите и квалитетот на глумата или од сета мизерија на ликот на Хурем.

На untouchableGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Мислам поради второто

На untouchableGirl му/ѝ се допаѓа ова.