Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Aryana

Aryana Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    71
    Зошто нема 108 епизода?

2. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    ^ 108 епизода која требаше да се емитува на 16 Октомври ќе се емитува на 23 Октомври. Паузата од една недела беше поради празникот Курбан Бајрам

3. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Во коментарите пишува дека се укинати и Величествениот и Долина на волците
    http://tvpaket.com.mk/serii/telenoveli/ ... emnocrveno

Инаку на ОБН се дава третата сезона од серијата.

4. Petunia-Queen

Petunia-Queen Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    315
  5. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    ^ Не можеме да бидеме сигурни дека серијата Величествениот е укината врз основа на еден коментар. Во врска со ОБН телевизија читав дека по наредба на советот за радиодифузија сите оператори се обврзани да ја исклучуваат програмата на ОБН додека се емитува Величествениот бидејќи моментално на ОБН се прикажуваат епизодите кои не се прикажани кај нас.

6. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    На Телекабел Величествениот си оди на ОБН и премиерно и репризно.

7. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    На Макс ТВ нема програма додека се емитува Величествениот на ОБН и премиерно и репризно

8. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Значи на ОБН почнаа нови епизоди,ние што ги немаме гледано?
    А јас баш вчера загледав нешто и гледам непознато ми е :D Знаете точно кое време даваат?Ако не ја укинат барем на ОБН да ја гледам.

9. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Да, на ОБН се емитуваат епизодите кои на Канал 5 не се емитувани. Терминот е од Понеделник до Четврток во 21:00 часот.

Сега значи дека ќе мора да го сменам операторот за да го гледам Величествениот на ОБН :D Изгледа само Макс ТВ ја почитува наредбата на СРД. Кога кај сите други оператори можи да се гледа зошто не можи на Макс ТВ?

10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.462
    Допаѓања:
    114.800
    И на Близоо ја прекинуваат. Да се крсти човек до кај додјовме, серија бе да не можеш да гледаш. Не сакам бе синхронизирано си сакам со превод да гледам и сеа што? СРД треба да ми каже како да гледам серија? Глупости!!!

На tessie и Ana.N им се допаѓа ова.
  11. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    A дали ја прекинуваат серијата од 20 часот која оди на ОБН - Девојка имена Фериха?
    Зборувам за Близу и Макс, затоа што на Телекабел ни Величествениот ни Девојка имена Фериха не ја прекинуваат, а изгледа Девојка имена Фериха ќе се дава и кај нас.

12. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Не, таа серија не ја прекинуваат

На Barbica му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Фала.
    Како и да е, на ОБН на Телекабел гледам дека си оди серијата. И Босна и Хрватска не престасаа со Величествениот, Бурни времиња, и други серии иако многу покасно од нас ги почнаа.

На Ana.N му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Во денешното издание на Екстра Eксклузив, водителот Ненад рече: "Султанот се враќа многу наскоро" :D

15. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Дааа?
    Леле ако се враќа..ќе си ја гледам Мерием 8) ....малку поназад со епизоди дека се...иначе ќе те частам Ана.Н и милка ако сакаш или автограм од Мерием! :geek:

На Ana.N му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Некаде го најдов овај текст, пишува дека лично Селим го напишал на турбето на Мустафа

"...O, nesretna sudbino, vrištim od boli. Donijela si toliko patnje, Ti sama si - čista patnja... Nikoga nisi usrećila, nikome nisi donijela radost... Što si to učinila, kakvu si nam nesreću i tugu donijela, prokletnice?! Gdje je on, najveći među prinčevima - sultan Mustafa?"

Сега не ми е јасно зошто султан кога тој бил само Принц :o

17. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Почна реклама на Канал 5 , наскоро продолжува Величествениот.

18. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Затоа што според многу Принцот Мустафа бил најдостојниот наследник на Тронот. Кога беше управител на Маниса народот веќе го нарекуваше Султан.. затоа што нели, оние принцеви кои се назначени за управници на провинцијата Маниса автоматски се прогласени за наследници на тронот бидејки во таа провинција секогаш управувале принцевите кои подоцна станувале Султани.
    Од сите принцеви Мустафа бил најобожуван.. дури и јаничарите биле на негова страна и го прогласиле за иден султан, и тоа му сметало на Сулејман и затоа го убил.(има овде уште многу причини за убиството негово али ова е една од тие.) ;)

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Сулејман си најде замена за Мерием :D Вахиде уште од почетокот не му се допаѓа и плус е постара од него, Мерием му избега и тој мораше да си најде некоја млада убава девојка. Изборот и не му е така лош. Додека тој си ужива, Вахиде крши врати и се нервира. Епа сега тоа е :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=i49-ydQ1DX8

20. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    108 епизода

Кажав уште на почетокот кога се појави оваа Фатма Султан дека Хурем најлесно ќе се реши од неа и така е.. одма и го најде чарето, како само културно и ја удри клоцата в газ алал да и е :D Фатма си мислеше ќе си се смее и ќе си помини така.. нека си продолжи да си се смее, ама некако при крајот не и дојде баш за смеење како ја намршти фацата :evil:
    Во почетокот мислев дека оваа Михруниса ќе ми се допадне како лик, бидејки актерката ја гледав во друга серија и ми остави баш пријатен впечаток ама овде баш ми се pain in the ass со Мустафа, и аман веќе тој.. колку заљублива природа има.. преку ноќ засакува и одсакува :D Инаку според историјата и немал многу жени колку што го направија овде.. па и татко му го надмина. Секаде пишува дека бил смртно заљубен во Румејса Султан која му родила многу деца ама во серијата ја усерија работата со неа |(
    Зумбуљ ага се заљуби, баш жал ми падна за него.. ете покрај се ја пронајде среќата, не му било судено да умри како харемски ага.. се надеваме.
    И на крај.. секако да искоментирам за омилената (наскоро)султанка Нурбану. Колку само потсетува на Хурем во младите години не е можно, секоја сцена со неа има некоја сличност.. ако не е таа јас мислам Селим ќе пропадни. Ја има таа харизма, тоа насмеано лице кое го имаше Хурем а воедно и тој лукав ум.
    Не е ни чудо што толку лесно го заведе принцот.. ама како што кажа Хурем.. лесно е да се заведе, ама треба да се знае и да се задржи. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=qSABZ8_sO_I