Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    За мене Нурбану не претставува некоја со ептен посебна убавина. Не знам. Гледам ја споредувате со Хурем, според мене таква споредба не треба ни да има.
    До која епизода се на канал 5?

На untouchableGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kaylie

Kaylie Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    1.402
    Ауу, ме погоди! Ти се приклучувам во тимот. Nurbanu Sultan forever... :inlove: Ја обожавам. Ептен е мила, убава и паметна и ми се допаѓа тоа што соработува со Хурем, а не против неа... :wasntme:

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.117
    Каде ги гледате новите епизоди бре? :D И јас сакам. :wasntme:

4. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
  5. Aryana

Aryana Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    71
    Прво мислев дека тоа Нурбану што го прави е само за инает, колку да успее, ама сега навистина се гледа дека е заљубена. Не е многу убава ама многу бргу паѓа во очи. Ја гледав 110 епизода
    многу жал ми падна за Џихангир, кај не може да дојде до престолот и тоа не по негова вина, кај никој не го сматра за жив, тука пак уште и го искористуваат. Цел живот живее во сенка. А ликот на Хурем...што да кажам, ми се чини дека се претвори во најлошата змија, ѓавол! Во претходните сезони не беше толку за никаде. Сега е ептен злобна. Но до некаде, може е и оправдано, животот во такви услови и борбата за опстанок ќе те направат таков.

6. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Онаа епизодата кога Хурем цакум-пакум ја строса Хатиџе ја испотепа како Кличко да се тепал....на Канал 5 утре ќе ја даваат? :^)

7. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    ^ Или утре или Среда :)

8. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
  9. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    На RTL се сега оние епизоди кога Мехмет умира. Ќе се дознае ли дека Махидевран го нарачала убиството и дали Мустафа ќе умре? Ако да, како? :D

10. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Нема да се дознае, никогаш не се дознало точно дали било нарачано иако повеќе од јасно е.
    Хурем знае ама не може да го докажи за жал.

11. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728

А за Мустафа знаеш нешто? Со него што ќе се случи?

12. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Мустафа ќе биде убиен, од страна на Султанот тој ќе нареди да биде задавен за време на еден поход кога ќе влегува во шаторот.

13. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Начинот на кој е убиен Мустафа ме потсети на времето на султанот Мурат Први,во битката на Косово Поле 1389тата година...
    кога Милош Обилиќ успешно влезе во неговиот шатор,шаторот на султанот Мурат Први,и кога му се поклонувал го убил султанот....нема баш некаква врска со Мустафа,ама така се потсетив на таа историска случка :wasntme:

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    http://vbox7.com/play:0f4c014de4

Смртта на Мустафа, баш слична со смртта на Ибрахим.. само што овој пат се случува пред очите на Султанот

15. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227
    А сега на канал 5 што ке биде со Хурем, нели некој отров и даде Хатиџе, ке се открие дека Хатиџе сака да ја отруе, како ке се излечи Хурем?

16. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Вечерва ќе има тепање :D :lol: :D

http://www.youtube.com/watch?v=mXWuTAP3 ... e=youtu.be

Хурем ќе се излечи кога Фахрије ќе престане да и става од тие чкорчињата кои горат во одајата на Хурем бидејќи всушност тоа го предизвикува дејството на гушење кај Хурем (Фахрије го прави тоа по наредба на Хатиџе).

17. doutzen

doutzen Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    158
    и тоа јака тепачка

18. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    ^ Да, со боксување :punch: 8) :D

19. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    111 епизода

Мустафа се венча со Михруниса, до каде стигнаа со оваа глупости не ми се верува |( Мустафа продолжува да му работи зад грб на Султанот и тој секогаш му опростува, ама каде и да е ќе му дојде крајот и нему. И навистина нема да биде фер ако Селим го сменат во друга провинција заради една грешка за ненамерната смрт на човекот.. па колку невини луѓе умреле.. Пред носот му го убија синот Мехмед и тој си прифати какако да умрел од болест и готово.. крај на приказната.
    А онде Мустафа ќе го гребнат и го крева цел сарај на нозе да истражи кој го сторил тоа.
    Не ја сфаќам таа наклонетост на Султанот кон Принцот Мустафа која ја наметнуваат постојано во серијата кога веќе е јасно дека во историјата омилен Принц на Султанот му бил Мехмед, а потоа Селим.. Мустафа според него никогаш не бил достоен наследник на престолот.. а и го докажа тоа многу пати.

Но мислам дека јасна е причината зошто тие кои ја прават серијата се повеќе наклонети кон прикажување на добрата страна на Принцот Мустафа и како тој во секоја ситуација испаѓа невин и лажно обвинет. Турците никогаш не ја величале Хурем Султан, таа за нив одсекогаш останала позната како руската вештерка со која султан прв пат склопил брак, и затоа толку ја мразеле.. што им ја сменала традицијата на осменското царство засекогаш. И затоа нормално дека ги мразеле нејзините синови, и ги прикажувале во најлошо можно светло што не било вистина, додека синот на албанската робинка Махидевран бил постојано величан и прогласен за „Султан над Султаните“ по неговата смрт иако не ни стигнал до титулата султан.
    Јасно е зошто секаде во историјата се пишувало лошо за Хурем Султан и Ибрахим Паша, тие биле родени како христијани преобратени во муслимани, и биле највлијателните луѓе во историјата кои всушност владееле со империјата, а Султанот им ја давал целата нивна поддршка.
    А баш синовите на Хурем биле оние кои никогаш не се побуниле против султанот, Бејазид бил убиен од страна на султанот.. но тој никогаш немал намера да се побуни против него, туку му се спротивставил на неговиот брат Селим а Султанот сам преминал од страната на Селим да го брани.

На Kaylie му/ѝ се допаѓа ова.
  20. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Вечерва...бокс меч:Хурем против Хатиџе 8)
    Пуканки во рацете и летс го пипл :punch:

На Kaylie му/ѝ се допаѓа ова.