Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079

Веќе се појави во 4-та сезона и е верен поданик на Хурем и Рустем Паша.
    Само мене воопшто не ми се допаѓа актерот, јас го замислував како некој опасен моќен паша..
    овој ми е баш незабележлив.
    За разлика од Рустем Паша кој баш е погоден за улогата, го има тој став и изглед на голем везир.

На simonna.a и feminium им се допаѓа ова.
  2. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Абе ич не ги сакам Мустафа и Махи, ама мило ми е што Мустафа никогаш не ја слуша Махи и секогаш прави нешто спротивно... :lol:

3. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Што улога ќе има Фатма султан? Ќе биде со Хурем или против неа? И каде е Хатиџе?

4. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Фатма Султан ќе бидe против Хурем. Нејзината главна цел ќе биде да го сруши владеењето на Хурем. Фатма Султан ќе биде во сојуз со Принцот Мустафа.
    Хатиџе се отру во 103 епизода.

5. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    абе пашава се појавил...којзнае колку сум назадена..немав време од 109-112 епизода да гледам...само најавите ги подгледнав :tmi:
    шејм он ми...шејм он ми симона :geek:

6. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344

Прикачени фајлови:

7. Kaylie

Kaylie Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    1.402
    Прашања до сите што ја гледале 112-та епизода и најавата за 113-та:
    1.Зошто Рустем и кажа на Хурем дека целата нејзина иднина зависи од него.
    2.Нема Селим и Нурбану да се побунат зошто место Хурем, Валерија ќе оди со Сулејман во Маниса?
    Што се умислува оваа Валерија? Знае она дека Нурбану ја има цела иднина пред неа, а дека на Валерија и остануваат уште 2-3 год. додека Сулејман не умре и после ќе ја протераат?? :@

Инаку може некој да пише на темава повеќе информации за Нурбану Султан? Би му била многу благодарна! :)

8. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Од кога немам пишувано на темава изгубив желба за серијата откако ја тргнаа Мерием порано со нетрпение ја чекав секоја нова епизода а сега ве читам и имам чуство како да читам за сосема друга серија не сум во тек со настаните новите ликови....
    Ми беше омилена серија и си мислев што ке правам кога ке заврши а што се случи престанав да ја гледам и повеќе не ми е интересна :( :(

9. doutzen

doutzen Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    158
    [/quote][/quote]
    Ама не ја извртувајте историјата. Се разбира дека имало помоќни жени од неа: Елизабета Прва, Кралицата Викторија, Клеопатра...
    знам дека отидов надвор од тема, ама морав

имало многу помоќни жени ама не биле сите турчинки па да напраат сериа за нив

10. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.063
    Епизодите од 107 па се до 112 ги немам гледно, сега ги погледнав најавите, но ме интересира нешто..

Селим му побара на Сулејман да го ослободи од должноста во Маниса, Сулејман што направи со него ? Или пак ова треба да се емитува во новата епизода ?

11. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079

Сулејман ги свика сите принцови и султанките, и објави дека се додека е тој жив и напрестолот Селим ќе биде управник во Маниса и секој кој ќе се побуни против тоа тој ќе го сфати како побуна против него. Селим ќе си остане во Маниса се додека не умри Сулејман, после тоа ќе го наследн и ќе биде султан. :)
    Со ова уствари Сулејман самиот го назначи Селим за наследник на престолот :D

12. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    ама наследник...Селим Пијаницата... :clap:
    ама за убав-убав е не велам не.. ;)

На feminium и Kaylie им се допаѓа ова.
  13. Kaylie

Kaylie Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    1.402
    Може ве молам некој да ми одговори на прашањава? :$ :)

14. Mahidevranfan

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.063
    Сулејман со ова уште повеќе ме изнервира, не го гледам више :rofl:
    А таман се решив да видам што ќе се случи со Хурем :D

15. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Не сум сигурна дека е вака.. можеби само нагодувам бидејќи не го прочитав описот на 113та епизода, немам навика да ги читам предвреме епизодите оти нема да ми бидат интересни :D

1. Изгледа Рустем бидејки нели тој е главен везир, најблизок до султанот од него ќе заивси тоа каква одлука ќе донесе Сулејман во врска за Хурем одкако ќе дознае дека таа направила тајна соба од каде го прислушува диванот, и нели Рустем можи да ја одбрани Хурем пред Сулејман.
    Другата опција поради која животот на Хурем би можел да зависи од Рустем бидејќи Рустем забележа дека сега Хурем е повеќе наклонета кон Мехмед Паша па овој можеби почна да чувствува љубомора и дека може Хурем наскоро да почне да го поддржува Мехмед Паша наместо него и да сака да го постави на негово место како голем везир.

2. За ова не знам, а зошто да оди Сулејман со Валерија во Маниса??? :o
    Инаку.. па никој не смее да се побуни против одлуките на Султанот, никој нема право да се осмели на тоа. Тој е Султан и ќе ја носи која сака нели.. Ниту Селим а најмалце Нурбану имаат право на тоа.

Инаку баш пријатно се изненадив кога ја видов Нурбану покрај Селим кога одеа на вечера,
    ме потсети кога Сулејман ја доведе Хурем пред Величествената и ја претстави како негова жена,тоа докажува само колку таа има влијание врз него.
    Преубава беше на вечерата, вистинска султанка :D :inlove:

На Kaylie му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Сумбуљ Ага ја напушта серијата во 113 епизода која в Среда ќе се емитува во Турција :(

17. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    еј абе јас неколку епизоди немам гледано(од овие на интернет шо се,а на Канал 5 ги пратам)....Нурбану гледам стомачето ко буре мало за вино се сторе...трудна е? :^) Трудна со Мехмед Трети мислам дека му се викаше нејзиниот син во историјата.... :geek:

18. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Мурад Трети :)

Инаку ќе имаат прво 3 ќерќи, Есмехан, Фатма и Шах Султан, а потоа последен ќе се роди Мурад кој ќе биде следниот султан после Селим.

Еве во 113 епизода Нурбану ќе се породи, според историјата би требало да ја роди или Есмехан или Фатма Султан. Ама бидејќи во серијата ги извртуваат настаните останува да видиме. (Според тоа што бебето го имаат завиено во плаво изгледа се работи за принц, а и кога таа старата гатачка и предвиде на Хурем дека наскоро династијата ќе добие нов Принц изгледа се однесуваше за синот на Нурбану и Селим пошто Назенин - Валерија роди женско) :)
    Чудно бременоста на Нурбану најлесно помина од сите, немаше никакви сплетки, ниту отрови ниту обиди за нејзино убиство како што тоа се случуваше со другите султанки.

На Kaylie, Mahidevranfan и simonna.a им се допаѓа ова.
  19. Mahidevranfan

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.063
    Дојде крајот на Хурем :rofl:
    Сепак јас ќе си ја гледам 113 епизода :D

20. Kaylie

Kaylie Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    1.402
    Јееесс, Султанката моја ќе добие принц! :party: ^_^
    Ајде нека и е честито. Искрено мене повеќе не ме интересира воопшто Хурем, многу досадна стана и не интересна. Серијава ја гледам поради Селим и Нурбану. :wasntme: Нурбану ми е омилена Султанка. :inlove: