Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Искрено кажано веќе ништо не е како порано. Со доаѓањето на новата "Хурем" не се смени само серијата туку и оваа тема. Недостасуваат оние стари добри времиња во кои со нетрпение се очекуваше новата епизода. Недостасува онаа возбуда која ја имаше меѓу сите нас. А најмногу од се недостасуваат мислењата на феминките кои ја напуштија темава меѓу кои и ти...

На Sanjichka007 и Kaylie им се допаѓа ова.
  2. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073

Може некој да ми каже што се десило точно,каде е отидена Хурем?

3. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    грабната т.е. киднапирана е од хатиџе

4. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Кажи што,како ,зашто....не сум во тек со серијава,а многу ме интересира :)

5. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    па нели хатиџе ја обвинува хурем за смртта на ибраим, е сега кога сулејман отиде на поход,децата на хурем во области да раководати ,хатиџе и прети писмо на хурем дека селим е болен и хурем тргна за конја-областа кајшо раководи селим,на пат ја грабна т.е. киднаппира и не кажа никому,никој не знаеше и неможеа да ја надат подолг период ама после неколку години се појави агата што и го огнел писмото(нормално беше лажно писмо) на хурем и таака трагите стигнаа до хатиџе а таа во меѓувреме испи отров и дури сулејман стигна до нејзината плата да праша кај е хурем таа умре
    и ондак то

6. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.269
    Зошто нема излезено 117 ? Уште се снима или пак има нешто друго ?

7. Kaylie

Kaylie Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    1.402
    Еве ти линк, каде што може да ја гледаш 117-та епизода! :)

На sagittarius57 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Вечер ќе се појави новата Хурем.Многу е глупо што Билјана Беличанец ќе ја сихноризира.Бидејки ќе потсетува на минатата Хурем. :|

9. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Вечер во нашите епизоди или на тие од интернет? :)

10. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Во нашите епизоди :$

На Irrepleceable му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
  12. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Ја нема во нас таа возбуда кога играше Мерием во серијата...со душа чекавме одвај да излези нова епизода во Величествениот...Јееееј!Во новата епизода Хурем(Мерием) ќе ги победи овие,ќе им се спротивстави ова-она,со оваа Вахиде(немам ништо против жената,ама ја нема таа енергија шо ја ширеше Мерием кога глумеше-да ти е мерак да ја гледаш серијата)не тераме на многу гледаност....некои не ја гледаат повеќе серијата,некои можеби заборавиле и дека се снима 4та сезона,некои од разочараност што не глуми Мерием не ја ни гледаат повеќе серијата,а пак ние останатите некои ја гледаме од чиста љубопитност што како ќе биди,некои заради шо омилени ни станаа љубовната идила на Селим и Нурбану, копијата на Хурем-Михримах Султан и така натаму...Веќе Ја нема таа жештина и енергија кога се расправавме за епизодите тука на темава,кога со исчекување на новата епизода и после нејзиното прикажување дававме секој различни коментари...ех тоа ти е...сепак нашиот Мухтешем Кануни султан Сулејман-хан-накратко Суљо си доби прекрасна ќеркичка од неговата Валерија-Разије султан(која колку шо знам беше од Махидевран)арно ама режисерот сакал да е од Валерија,нови миленички,нови пресвртници...но Суљо си е Суљо-каква-таква,серијата јас си ја гледам...има неправилности,но и протестно писмо да им напишам дека направиле збунка со историјата,нема да се смени сценариото на серијата.... :wasntme:
    Инаку за 118 епизода,интересна ми се виде најавата за оваа епизода и гледам Бајазид некако поопасен ми станува со погледите,тој волчји поглед кога ќе го прикажи...поооо пооооооо ттттт османлиска работа... ;)

На Sanjichka007, Kaylie, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Бидејќи пропуштив неколку епизоди по ред од серијава(на канал 5 ја следам) сакам да ве прашам што се случи,кај беше Хурем и колку време беше киднапирана?
    Зошто гледам во понеделник почнува 4 сезона.
    И многу ми е жал што мехмед умре. ;(

14. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    И дојде Хурем Султан :bow:
    Мене лично не ми се допаѓа.Кога ја слушам Беличанец цело време си имам претстава дека ја гледам Мерјем.Но,ми текнува дека е Вахиде.Симона е во право.Аии ама се убави принцовиве.Бајазид особено :wasntme:
    Мојот Мете се стопив. :inlove:

На simonna.a му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    Женски што ќе се случи сега кога ќе се врати Хурем и ќе дознае дека Мехмед почина?

16. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    3.695
    Женски ај побрзо кажете ми која знае која епизода по турски е епизодата кога новата Хурем кога се појавува?

17. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Хурем беше киднапирана две години од страна на Хатиџе. Кога Сулејман дозна дека Хатиџе го направила тоа, Хатиџе се самоуби и умре во рацете на Сулејман.

Нема да биде прикажана сцена каде што и се соопштува на Хурем за смртта на Мехмет затоа што во следната епизода дејствието ќе биде префрлено за неколку години подоцна. Не знам точно кога ама знам дека во некоја од следните епизоди ќе има сцена каде што Сулејман и Хурем тагуваат за Мехмет. Хурем ќе претпоставува дека Махидевран е виновна за смртта на Мехмет но нема да може да биде сигурна бидејќи нема никаков доказ за тоа.

Да, навистина многу глупо. Гласот на Беличанец воопшто не одговара за ликот на новата Хурем.

103 епизода

На Golden, sweet-star и Miss666 им се допаѓа ова.
  18. Aryana

Aryana Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    71
    Девојки, нели порано нова епизода на интернет вадеа во петок? Зошто последниве два петоци не вадат нови? Претходната епизода сабота или недела излезе.

19. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Колку ми е криво што ја сменија глумицата :( ,мислам каква беше таква беше не е битно,битно добро ја пренесуваше енергијата а плус секогаш е лошо кога се менуваат глумци но овој пат особено затоа што е главната.Ние што гледаме на Канал 5 дури сега ќе ја осетиме разликата и ќе сфатиме колку ни недостига.За мене како да завршила серијата,фали душа :)

На Golden му/ѝ се допаѓа ова.
  20. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.191
    Допаѓања:
    13.023
    Не бидете толку песимисти еве што прочитав

http://hitportal.com.mk/Show_Bizz-detai ... -sultanka/

Како и да е јас лично престанав да ја гледам серијата зашто без Мерием не е тоа што беше порано.Ако сепак се врати Мерием може ќе и дадам шанса... :^)