Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Да :) Хурем мислеше да ја испрати само еднаш но со помош на Фатма, Валерија уште неколку пати беше кај Сулејман со цел да забремени

2. Karategirl99

Karategirl99 Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    12

Таткото на Сулејман ги погуби неговите брака,за да може Сулејман да седне на престолот.

3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.340
    Тоа е, Хурем на времето го искористи спонтаниот на Махидевран за да го придобие Суљо, сега некој ќе ja искористи нејзината менопауза за истата цел. Играш валкано и бескрупулозно и со тебе се игра на ист начин. Живот...

4. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Тоа е така, иако мене интересна ми е целата бркотница по харемите, не се знае кој кому му е приврзан, секој нешто прави во своја корист, секој си врти нему како му одговара... Ееее а уште колку работи се случувале таму, ние тешко да дознаеме и разбереме зошто сите тие убиства, одмара, лицемерие... Мене ми изгледа како да им било досадно по цел ден, затворени во една соба, па морале и тие нешто да прават за разонода...

Мене нејзиниот лик ми е омилен, ако се водиме според серијата, колку пати само и побегна на смртта? А и од робинка таа стана слободна жена, венчана жена на Величенствениот, мајка на неговите пет деца... И според она што го знам како историски факт, најголем дел е вистина, едноставно обожавам вакви жени, карактери...

И после мажите биле посупериорни од жените? Ма дааај... :)

На theowndemon, Kaylie и tessie им се допаѓа ова.
  5. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    ^ Јовановска, ја имаш поентата. Мило ми е што некој тоа го мисли за Хурем.
    Во темава одамна не сум пишала, со оглед на тоа што серијава за мене е веќе мртва.
    МРТВА! Барем јас не гледам задоволство да ја гледам откако ја снема живоста во улогата на Хурем Султан, али ај не ја тупам со тоа више досадна сум тоа за сите што читаат. Така да, нема везе.
    Може само последната епизода ќе ја погледнам.

6. jovanovska94

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Sara123, и јас веќе не ја гледам како порано. Не знам како, но не сум ја видела оваа тема, инаку би се приклучила во дискусијата.
    А оваа глумица нема ниту изглед а ниту држење како султанка, ма каде се видело подгрбавена султанка?

7. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Имаш право..Ниту пак ја личи не само што е стара и е грда многу,пегава,перика носи ич не ја личи..Од толку убави глумици кај ја нашле баш неа за замена со тоа само ја намалуваат гледаноста на серијата...Лепотица заменија со стара вештица :envy: :devil: :devil: :devil:

8. jovanovska94

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Ма не што е стара, туку го нема тој стас на султанка... Инаку мајката на Сулејман беше стара, ама достоинствено ја глумеше улогата, а оваа како на некоја нива да ја нашле додека работи, виделе црвена коса и ајдеее...
    А тоа за периката можеби си во право, во претходната серија не ми изледаше дека носи, но небитно, и со неа и без неа не е соодветна за улогата...

На Kaylie и feminium им се допаѓа ова.
  9. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
  10. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Шо му стана на Суљо?
    Оти се бапна на кревет?
    Рано му е него за умирање..прво Хурем умира,после 8 години тој... ;)
    Неколку епизоди не сум во тек,успевам само најавите да ги подгледнам и затоа сега љубопитна јес оф скроз сум :P

11. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Потполно се согласувам со тебе се работи за една од најмоќните султанки не е некоја споредна улога па да изберат кој било Хурем била моќна раскошна величествена на оваа глумица воопшто не и доликува да ја глуми на почетокот кога барале актерка за да ја глуми Хурем навистина сакале да најдат слична дури и по улици барале некоја која личи Мерием од Германија ја донеле а сега ја избрале првата што им паднала на памет само колку да има некој да ја глуми :!:

На Majuv4ence13 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Махидевран го убива синот на Хурем, 100 пати се обиде да ја убие дури и на почетокот кога Хурем не ни мрднала со прст, ја провоцираше на секоја средба и на крај зборува како Хурем е зло, како гори се околу себе... Е ваквите личности никако не можам да ги разберам...

П.С. Новава актерка го квари шмекот на серијава... Додека гледам ја замислувам старата Хурем оваа не ја бива :)

На Hurrem-Aleksandra и Sara123 им се допаѓа ова.
  13. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    ^^И јас се согласувам дека новата глумица воопшто не одговара за улогата на Хурем.Не дека глуми лошо,добро глуми но не личи на Меријем,немаат допирна точка во изгледот.Не знам како може така да избрале,Хурем е главна актерка. :fubar:

14. diamonds5

diamonds5 Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    И јас се согласувам. Добро глуми но не е тоа тоа. :) Воопшто не си личат. И секогаш кога ќе се спомне Хурем ќе помислиме дека се мисли на Мерием. :worried:

15. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    На simonna.a му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    На sweet-star, Kaylie и hermosa им се допаѓа ова.
  17. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    се извинувам за пост врз пост ама не можев да редактирам.

121 епизода 1-ва најава

http://vbox7.com/play:100585f3e8

И го дочекавме конечно крајот на Принцот Мустафа.
    Смртта на Мустафа добро исценирана од Хурем Султан, Рустем Паша и Михримах Султан.
    После ова што го стори Михримах, што го украде печатот на Мустафа сигурно некои ќе ја обвинат дека е предавник, и го издала својот брат, но да гледаме реално.. во прашање беа животите на нејзините вистински браќа по крв Селим, Бејазид и Џихангир.
    Јас сосема ја оправдувам Михримах, како и Хурем Султан и Рустем Паша.
    Доколку Мустафа би станал султан сигурно ни еден од нив немаше да остане жив.
    Одлично осмилен план, немам зборови.. :clap:

На Hurrem-Aleksandra и Kaylie им се допаѓа ова.
  18. MeSofija

MeSofija Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    90
    Одамна немам коментирано на темава, сепак морам да кажам дека во филмот малку ги измешаа брзините. Посебно кога направија замена на Хурем тотално безврска беа тие неколку епизоди, новата Хурем не можам ни да ја прекоментирам едноставно не ми се вклопува во улогата го нема оној став кој го имаше старата Хурем, ги нема оние љубовни погледи упатени кон Сулејман, требало да направаат малку пауза на филмот додека да најдаат некој соодветен лик што би глумел главна улога.
    Како и да е сакав да напишам нешто за Михруниса ќерката на Барбароса, мене оваа многу ми личи на машко, воопшто не ми е некако женствена, кога ја гледам се повеќе ми личи на машко еве и слики

Прикачени фајлови:

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Не сакав да го убијат Мустафа
    Ја сакам и Хурем, но ова е претерано бе
    Кај ќе и оди душата ?????

20. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.340
    Не можеше на пок***ински начин да го намести родена сестра. Не за џабе ни Бали Бег не ја сака, а Рустем се знае зашто ја "сака".

На Hellen и Mahidevranfan им се допаѓа ова.