Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.340
    Леле вистина, сите до една убави глумици... :inlove:

Meне принцот Џихангир ми има многу мила фаца. Ако некогаш имам син би сакала на него да личи (нормално прво да е жив и здрав но не е за тоа темата :D ).

На sweet-star и simonna.a им се допаѓа ова.
  2. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    да да е тој Кој е Пири Реис?? од каде се појави и зошто го штити баш мустава а не некои од другите принцови??

3. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Не знам од каде се појави но знам дека го штити Мустафа поради тоа што Хурем е мајка на останатите Принцови, а тој неа ја мрази (па дури и сака да ја убие), Мустафа го смета како најдостоен Принц за наследник на престолот и како единствена надеж на Османлиската Империја

На ceca-1 и feminium им се допаѓа ова.
  4. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Аааааа ти мој чоевек си...Џихангир љубавиии :inlove: ...леле забегав едно големо извини :$

5. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Не ми е јасно како може овој Бајазит да биде во врска со Хуриџихан :o Па прва братучедка му е...wtf??

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Hellen

Hellen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    73
    девојки 120 епизода беше последна епизода од четвртата сезона на серијава ? за 121 ќе чекаме есен ?

7. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    122 епизода - 1 најава

http://moevideo.net/video/60857.6aa748b ... ad8df93b94

Инаку 120 не беше последна епизода од 4та сезона, има уште многу епизоди. 121 веќе беше емитувана во Турција и утре ќе биде достапна за гледање со превод.
    4та сезона е последна сезона, нема повеќе сезони.. ќе се емитува до крај.

На Hellen му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
  9. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Денес на Канал 5 110 е или како? :^)

10. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
  11. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Накратко мое мислење за Хурем откако дојде во сарајот па до сега. Да резимирам.

Кога пристигна, помислив која е оваа лудача. Логички е да се буниш што те заробиле против своја воља но има бунење и бунење. Хистерично викање и скокање наоколу дефинитивно не е најдобрата опција.

Подоцна, нејзината интелигенција и храброст ме воодушевија. Пуштам рака на тоа што повеќе пати се обиде да склучи примирје, но ете од една причина не ја засакаа уште од прва, како што напоменав бидејќи со самото нејзино доаѓање направи бум, секој проблем во сарајот беше поврзан со неа па логички никој не би ја сакал.
    Многу добро се избори и на моменти ја оправдував секоја нејзина постапка и и се восхитував на храброста и паметот што го носи со себе.

Но, мора да се напомене дека откако стана "нешто" во сарајот, истиот тој сарај ми е како гробница. Тмурно, мрачно, се несреќа до несреќа. Башка што е виновна за смртта на невини и големи луѓе. Значи на некој начин нејзиниот дух кој не можеше да си го скроти ја доведе до судар со сите од династијата, па на крај краева сама е крива што никој не ја засака.

Во последно време веќе не ни сакам да ги гледам епизодиве бидејќи се е некако црно. Сите интересни ликови умреа, се е како што кажав тмурно и безволно. И додека султанот ја назначува како единствена личност на која може да и верува (а нему верноста му е најважна од се) таа, Хурем е всушност личноста што најмногу му работи зад грб и прави работи за кои одамна би и летнала главата. Не дека не го сака далеку од тоа, ама во речиси секој поглед не му е верна. (освен во љубовта)

И не, сигурна сум дека доколку Мустафа би дошол на власт, не би ги ни чепнал останатите принцови. Мислам се докажа неговиот карактер и праведност. Дека на Хурем главата ќе и летнеше тоа сигурно ама Мустафа не е таков карактер и доволно се покажа неговата праведност и неговата совест. Никогаш не бил против своите браќа и сестра.
    Тоа е само игра на Хурем да створи омраза меѓу принцовите за да дојде до својата цел. ЗНачи нејзината цел е власт, да ја има цела власт во свои раце.

И како што кажав, час и се восхитувам, час ме иритира бидејќи од многу работи кои ги направи немаше вистина потреба :)

На Hellen, Kaylie и tessie им се допаѓа ова.
  12. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.063
    Ајдее, еве ги Канал 5 со нивните едногодишни прекини на сериите |(
    За неколку епизоди пак ќе прават пауза на серијава :fubar:

13. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Тоа е затоа што сеуште и во Турција се снима серијава,па неможат да даваат епизоди пред да се емитуваат таму.Затоа и јас се нервирам :@

На BI-44 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    и сега кога ќе ја даваат пак?
    на први април?

15. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.063
    123 епизода - прва најава
    http://moevideo.net/video/44699.4b5c259 ... 5229cda801
    -Најкатастрофалната грешка на Сулејман во Среда ќе ја видиме :wasntme:

Ех бе Сулејмане, и ти така ми викаш, се колнеш нема да го убиеш Мустафа ? :doh: Ништо, не го одржа владетелскиот збор, сега марш да те нема од престолот :!: Подобро ќе го гледам како Селим пие, него ли тебе |(
    Ах бе Мустафа мој ;( Ќе замине и најголемиот меѓу принцевите ;(

На Elissa и Marijana93 им се допаѓа ова.
  16. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Значи величествениот стана безгласна буква, ниту една одлука сопствена не може да донесе и спроведи. Вредноста му е веќе никаква нема ниту моќ. Хурем сите граници ги помина и сега сваќам дека не била нормална, мислам дека сета империја заради неа се уништи. Место да се фокусира да ги воспита децата да живеат во мир и соживот, да не се мразат да не се лакоми и алчни таа беше преокупирана да не влезе некоја жена кај султанот и Мустафа да не го земе престолот.
    Мустафа е нај добриот човек од сите во филмот. Со добра душа, си ги сака браќата и никогаш не би наштетил на никого. Најголема глупост е тоа што ќе го убијат него, и тоа самиот султан да го нареди. Ужас, катастрофа, ако стварно било така срамота е, тоа е проста раја. Тој кој можеше да биде жив пример за сите околу, баш тој да го убијат. Значи како можел величествениот да потпадне под влијание на оваа змијатата толку години, не ми е јасно.. :fubar:

На Mahidevranfan и Amelia им се допаѓа ова.
  17. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Колку моќна најава :o се наежив :x

Морам да признаам иако не сум на страната на Мустафа, навистина изгледа многу моќно во таа облека.. цела сцена тој на коњ навистина ќе речам му доликува да биде Султан. Но за жал султанството не е само тоа.
    Тоа е тоа.. такви биле правилата, еден мора да победи... а за другио да преживее еднио мора да умри.

На Mahidevranfan му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Па само неколку епизоди сме разлика од Турција, затоа е паузата.

19. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Го гледам Величествениот и слушам дека Хуриџихан ќе ја испрателе кај Бејхан Султан во Скопје :lol: Прво си помислив дека е грешка во синхронизацијата и провервам на интернет и гледам навистина било така :lol:

20. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Јас ко слушнав така за Хуриџихан станав од стол ко да одам да ја пречекувам :lol:

На babaDara му/ѝ се допаѓа ова.