Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.063

Добро е, јас мислев дека сме последни со епизодите од четвртата сезона :lol:
    http://tvpaket.com.mk/serii/3218-2014-02-06-22-31-32

2. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    Да,инцест врз инцест,значи не само Бајазит туку и Џихангир ќе се заљуби во неа,не можам да разберам како уште па и си дозволи да се гледа со неа Бајазит знаејќи дека му е роднина,и тоа прва братучеда ејј :tmi:
    A Хурем си е
    руска вештерка ]:)
    ,многу ми е криво за Mустафа,принц достоен за тронот ,и достоен син ,но Суљо не знаеше да го цени.Eдинствено ми е мило што и Mахидевран ќе види како е да доживее да и убијат дете,како таа што го уби Mехмед.
    Жити љубовта таа на Хурем,се испотепа со кој ли за таа моќ и власт,каква е таа љубов кон Cуљо кога ја изневерува на секој чекор :x
    Tуку,знаете ли што ќе се случи кога ќе се открие дека има тајна соба што води до диванот?

3. Mahidevranfan

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.063
    Сулејман ќе ја казни, ќе оди во некој град (незнам точно кој беше), ама вештерката ќе најде начин и пак ќе дојде во престолнината |(

4. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Тогаш во тоа време немале ништо против инцестните бракови.
    Ете Мустафа сакаа да го оженат со ќерќата на ГирајХан, братот на Величенствената.
    Принцот Мехмед бил оженет со Есмехан Султан, ќерката на Шах Султан и имале деца.
    Така да не е ништо чудно тоа. Не сфаќам што има против султанот во тој брак, ама мислам дека затоа што го уби Ибрахим Паша и заради тоа што Хатиџе се самоуби киднапирајќи ја Хурем, мислам дека Султанот на некој начин ја мрази ХуриџиХан затоа што во неа ги гледа нејзините родители.

5. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Која епизода сме кај нас?И во Турција која епизода ја даваат?И може линк каде да ја гледам?
    Блгодарам. :D

6. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Леле Хурем само шо не се испомоча од страв кога го виде султанот пред неа :rofl: :rofl:
    Иначе оваа Нурбану ко загреф е целата,многу е крената се замислува дека уште е во родната земја а и напната е со тоа дека треба само со неа Селим да спие исто и оваа Фатма ми е ко недоветна неможам да ја сварам ама мислам дека и неа ке и биде крајот како на Хатиџе и сите што се осудиле да бидат против Хурем..Ке ги среди :)

7. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Понеделник ќе биде емитувана последната епизода од (како што велат Канал 5) 'зимската сезона' на Величествениот

8. Mahidevranfan

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.063
  9. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    3.991
    Да не има некој линк од 122 епизода со превод или слабо ? :D

10. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    На Мустафа му се случи како онаа латинската поговорка:Успехот многумина ги доведува до пропаст...

На Mahidevranfan му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Вечерва Султанова дружба ќе ја постават со превод, чекаме. :)

На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Е не можам!!!
    И не сакам да излези 123та епизода
    ЗОштооо Мустафа ????
    Како можеше толку совесен и праведен човек како сулејман да си го убие синот 1виот син првата негова радост
    Хурем, те мразам сега, во овие моменти те мразам и поради оние зборови кога му ги кажа на Мустафа кога беше Суљо болен ,,Посакувам да беше и ти мој син да не моравме да одиме еден против друг во оваа крвава битка,,
    Ми се превртуваат цревава веќе !

На Amelia, doll.a и Mahidevranfan им се допаѓа ова.
  14. Hellen

Hellen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    73
    Mизеријата на Mихримах не се поднесува веќе, кутрата несреќна татина ќерка единствениот пат кога сакаше да покаже дека може да има став а не да се врти како вртимушка на ветар вушност се сврти најсилно и се изгуби, застана против братот. непобитен доказ дека жена ужасно несреќна во љубовта се претвара во болно амбициозна и на крај неуспешна, мизерна жена. една е Xурем, Xурем се борела и се изборила со најблиските на Cулејман кои застанувале против неа ама на крај и таа претера, посегна по синот на наводно љубениот нејзин Cуљо. залудно се труди да биде змија како мајка и, Mихримах нема ниту такви непирјатели како Xурем ниту памет да направи нешто паметно. џихангир не престанува да ме воодушевува со својата мудрост, племенитост, кутриот замина да го спасува братот од канџите на крвниците

Mустафа, Mустафа...глупи Cуљо го убива својот најдостоинствен син, најдоброто што можел да го остави зад себе

На Majuv4ence13 и Mahidevranfan им се допаѓа ова.
  15. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    123 епизода - 3та најава

http://moevideo.net/video/17783.160d86c ... 9c8b5e8c76

Какво е ова величање на принцот Мустафа од страна на сценаристите јас не можам да поверувам. Ова ги поместува сите граници на историјата.
    Мислам дека ни стана доволно јасно како „Неговото височество “ Принцот Мустафа е толку обожаван од страна на турците бидејќи е син на босанка робинка, и дури го претставија како Падишах.. По величенствено дури и од самиот Султан |( Веќе почна да ми се повраќа :envy:

Едно ќе ни биде секогаш јасно:
    Принцот Мустафа никогаш не важел за омилен принц на Султанот нити пак ја имал таа неизмерна љубов спрема него, а нити пак бил толку достоен за престолот како што е прикажан во серијата.
    Единствениот омилен син на Султан Сулејман бил Принцот Мехмед, за тоа ни сведочи самиот факт што Султанот го протерал Мустафа од „Санџакот на престолонаследниците“ кога Мехмед наполнал години да оди во санџак и го назначил него за управител. Тоа е најголемиот факт, а после тоа и наводната природна смрт т.е. убиството во заговор на Махидевран Султан и Принцот Мустафа.
    Нека не ни мачкаат очи турците, јасно ни е зошто не го сакале принцот Мехмед, бидејќи бил син на Руска робинка т.е. христијанка која ја променила од корен судбината и традицијата на османслиската империја со тоа што го прекинала полигамијата засекогаш.
    И ако не била таа во Турција ден денес ќе имало хареми.
    Тука постојат и подлабоки нешта кои можеби нам нема никогаш да ни бидат јасни, но факт е дека Хурем Султан во срцето секогаш останала христијанка.. и нејзиното издигнување во историјата како најмоќната султана било причина поради омразата што таа не била муслиманка.
    Заминав далеку.. ама мислам дека серијата ја изгуби вистинската смисла,
    Хурем Султан не била вештерка, туку жена доволно паметна од обична робинка да стане кралица.
    Тоа што никоја жена робинка пред неа не успеала!

На Hurrem-Aleksandra, thelittle17, Sanjichka007 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Kaylie

Kaylie Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    1.402
    Се роди малата султанка! Од се срце и честитам на Мерјем! :inlove:
    MERJEM RODILA KĆI!!!

"Dobro došla na ovaj svijet, najdraža moja Lara Uzerli (10. veljače 2014.). Mislim da mi te je sam Bog poslao zdravu na ovaj svijet. Zahvaljujem Svemogućem što mi je podario snagu da te štitim od prvog trenutka: a to što si živa je najveći dar. Posebno zahvaljujem svojoj bliskoj prijateljici Ani, što je bila uz mene tijekom poroda, kao i cijeloj obitelji i prijateljima, te naravno vama koji ste uvijek slali vaše pozitivne misli i ljubav. Svima vam puno hvala!", napisala je na svojoj službenoj Facebook stranici!

Čestitamo!

На cresa-jagoda, sweet-star, simonna.a и 4 други им се допаѓа ова.
  17. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Уште една радосна вест

Мерием се враќа во Величенствениот

Сеуште не е официјално, но извори на продукцијата тврдат дека Мерием ќе се врати во улогата на Хурем Султан во последната епизода од серијата. Како ќе биде изведена нејзината улога сеуште не знаеме, сигурно ќе се појавува при смртта на Султанот.
    :party:

На hermosa, simonna.a, feminium и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Kaylie

Kaylie Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    1.402
    +ќе биде снимен филм, како продолжение на серијата. ^_^

На MayDiamonds и Hellen им се допаѓа ова.
  19. Hellen

Hellen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    73
    браво Kaylie ! Cамо што планирав да ја постирам информацијата ама ти си била баш брза :)

ќерка за Mеријем, убавица ! Hајубавото нешто за секоја жена а од оваа жена и за сите што ќе ја запознаваат нејзината најмила низ годините

На Kaylie му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Ме интересира дали филмот што ќе биде снимен како продолжение ќе биде за Селим кога ќе стане Султан или пак ќе се раскажува за Сулејман.
    Како и да е.. веста не израдува сите премногу, најпосле ќе ја видиме нашата Мерием повторно во улогата на Хурем. :wasntme: