Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    134
    Нее шеќерке не грижи се,Зумбуљчето никако не го менуваат овој е друг само нз како се викаше но знам дека и тој ќе врши некоја улога во харемот ;)

2. Tashaa

Tashaa Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    38
    овој ибрахим грдиов ко што почнал ќе ги потепа сите у серијава аман |(

3. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    АИИ Море таа Хатиџето светица ипол ја направивте а Хурем ѓавол....лошо, лошо.

Најмерак ми беше кога седеа Хурем, Хатиџе и гостинката од Венеција и цело време гостинката додека ја нервираше на Хурем за жените што ги има Султанот Хатиџето лицемерно се потсмивкаше, па кога ја прашаа неа за Ибрахим дали има сарај лицето и се смени за 360 степени. Значи убаво и беше кога и се смееше на Хурем а кога се работи за неа ја боли, е боли!

А Хурем ми љубовта на мојот живот :D заради неа го гледам филмов.

Кога и рече на гостинката ЕПА ГЛЕДАШ И ТАТКО ТИ СИ НАПРАВИЛ ХАРЕМ! :rofl: :rofl: :rofl:

На DreamAngel и HappyOne им се допаѓа ова.
  4. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Хаха да стварно интересна беше таа сцена. И да, и за Хатиџе се сложувам. Многу се иску*чи па она одкако се омажи. |( И не знам зошто се лутеа во вчерашната епизода со величествената кога Хурем им кажа за Садика. Па убаво им кажа! Од толку слугинки и девојки што по 100 години се во харемот, величествената веднаш за Садика се фати и соба и даде кај омилените девојки и се!

На meandyou и duffi им се допаѓа ова.
  5. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Прекрасннннаааааааа серија.Денот не поминува без серијава!! Хурем ја обожавам препрепрепмногу.Прекрасна,храбра,силна,достојна,помалку избувлива,издржлива и најсоодветна за титулата Величествена. :D Ибрахим Паша ич ама ич не го сакам..Одвратен ми е од дното на душата.Незнам што се занесува..Поготово последниве случувања со него ми оставија лош впечаток.(со Лео,Хурем и локумот.)И понатака ќе продолжам да ја подржувам Хурем,само не ми се допаѓа што ќе ја избрка Нигер Калфа. Нигер и беше најлојална од сите,и кога сите шамари и удираа Нигер ја викаше султано и и се поклонуваше.Ама и Нигер Калфа е крива можеше да каже барем од околу дека Ибрахим и се заканил и Хурем да го избегне најлошото.Заради неа на Хурем можеше главата да и летне..Ама тоа е тоа..што Хурем Султан успеала да се искачи на тоа место и да стане омилена таму,и да јава коњ со Султанот додека другите седат во една соба мора да биде спремна за се и да се научи на бесчувствителтонст.Или ќе гази,или ќе ја газат.

(Сепак ова е само мое мислење,не морате да се сложите)

6. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Аии Beauty161 господ здравје да ти даде :lol: Се преплашив дека ми го смениле Зумбулот ке требаше да одам до Истанбул и да му запалам све таму цела палата :devil: него не го давам за ништо :*
    Малце ми е чудно што само тој е единствен маж во харемот.. а да не е кастриран случајно??? :lol:

Вчера беше интересна епизода, се расплакав кога умре Лео :(
    Ама па и Хурем овој пат претера, ептен ме изнервира кога седеа со Величествената и Махидевран кога и рече на Валиде.. „Вие го подготвивте убиецот и го пративте кај Султанот“ - или така нешто...
    Господ да чува, како би можела таа намерно да стори нешто.. ама добро, изгледа така беше намерно колку да ја скараат Хурем со Величествената и да ни дадат лоша слика за неа..
    ама јас пак ја обожавам.. без Хурем ништо не е исто :inlove: :rock:

На Beauty161 и TheaEsposito им се допаѓа ова.
  7. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Едвај ја чекам вечерната епизода. :)
    Нај интересно ми беше кога Нигер калфа,кога дознаа дека Хурем е бремена рече. “Аи нашата султанка секоја година раѓа принцови :lol: ^^ „

8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.752
    Допаѓања:
    145.211
    ^^Евнух е Зумбуљ т.е кастриран е во право си. :)

9. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    А заборавивте дека Садика за да отиде кај Хатиџе и Ибрахим е по идеа на Хурем, она ја буцна целата работа за да ја одалечи Садика од султанот. Ви текнува кога и викаше Хурем на Хатиџе уште пред да се преселат со Ибрахим како е Садика добра девојка, вредна и послушна и дека поради тоа треба да ја земе кај нема, на што Хатиџе наседна и ја побара од мајкаи.

Никој абаш никој не е светец во харемот, а ова што им го кажа Хурем вчера на Хатиџе и величенствената, мислам дека не беше само поради Садика туку и од тоа што и се случи со Лео, па и се собра се и на крај им се истури.

10. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Стварно Хурем претера вчера. Со која храброст така да и вика на Величенствената и на Хатиџе?! Зарем намерно Величенствената би пратила убиец кај син и? Глупости! Само да се перчи Хурем. А убаво и кажа Хатиџе, малце нека се прибере и она.
    Иначе незнам зошто толку ја обвинувате Хатиџе?! Многу се праела, ова, она... Она досега беше ангел во споредба со сите овие. Најдобра беше од сите. Неможе така, сега еднаш се пуштила и покажа која е и што е и одма вие... А Хурем цело време што прави, тоа нема врска, така?

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.686
    Допаѓања:
    22.802
    Шо да се очекува да каже неписмена сељанка како неа, грдото прасе :puke: ...не знам, јас ни Ибрахим не го мразам толку колку неа.

На Rozich му/ѝ се допаѓа ова.
  12. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Мене ми е прекрасна, а гостинката што ја провоцираше не е крива а?

Најпрекрасното створение ми е Хурем, очи, уста, лице......не бе озбилно да сум машко мислам би спобудалела по неа. :$

На Prettygirlll и lola-86 им се допаѓа ова.
  13. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    134
    Ништо бе срцко повели и за друг пат повели ако сакаш да прашаш нешто прашај си слободно :* ;)
    Иначе да,Зумбуљ е евнух, т.е. кастриран маж и не може да се ожени :lol:

14. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Хурем ја обожавам,Браво за Хурем...А Зумбуљ е циркус хахахаха :lol:
    Хурем Лепотица.

На Prettygirlll и meandyou им се допаѓа ова.
  15. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Најчеста сцена на Ибрахим-некој го залепува за ѕид и или го шамари или го држи за вратот.Изгледа тоа му е стилот.Мислам почнувајќи од Нигер Калфа па Гулшах,Садика,Сезнајко,Лео...Само на тие што се над него неможе така.
    Што му е финтата со Хурем не се знае.Зошто кога дознава за Лео едноставно не се спаси од Хурем веќе имаше 2 добри шанси ама не.Наместо тоа му текнува нешто сосем трето-да избира Хурем меѓу неа и Лео и што постигнува со тоа?Како го реши проблемот?Ако му беше до Лео да го снемаше можеше да го пушти да си оди,ако сакаше правда ќе му кажеше на Султанот-со тоа и ќе се спасеше од Хурем,ако сакаше Хурем да ја убие ќе и го дадеше отровот само на неа не и на Лео да го вклучува а тој од сите работи реши да ја натера да бира кој да умре.Епа браво тоа е измачител.Не ја уби туку ја мачи.Само зошто кога има начин да се спаси од неа тој бира да ја мачи?

16. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884
    И мене не ми е јасно...Ибрахим имаше две добри шанси да се спаси засекогаш од Хурем,а тој секогаш ја спасува.Која му е финтава на човеков не разбирам.

И од двајцата ми се повраќа. :puke:
    Не се знае кој од кој е полош.

Овој Ибрахим зеде власт во раце и сега ќе се испозанесува,му се чини светот е негов.Султанот не оди до толкави крајности како што прави тој.А додека беше еден обичен вратар се лигушеше со виолинчето в раце,султанке вака,султанке така...

Ехх што прави ова човештво за власт и што прави власта од човештвото... :x

17. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Машко ли е? :^)

Господе крава дебелаааа!
    Што се меша во секоја манџа...за Мустафа таа ќе одлучувала дали ќе оди во поход.
    Смрдла. :puke:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.522
    Допаѓања:
    35.452
    ајде нека ни е жив и здрав принцот...голем да расте.А Хурем пак нека не сака да и топорат локуми....хахахха

19. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Следниот пат кога ќе е Хурем трудна да и дадат локум за да роди принц. :D

20. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на: