Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. seagirl

seagirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    27
    Феминки дајте каде може да се гледа докуметарецот ама со превод, фала Ви позз

2. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Ете го.. но прво мораш да се регистрираш. Не е ништо тешко 1 минута работа е, регистрирај се па логирај се и ќе можиш да го гледаш. ;)

https://movtex.com/video/293795/Tajni-S ... oleca-Ep01

3. diamonds5

diamonds5 Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Извинете ама може некои слики од Дефне да ја видам?

4. diamonds5

diamonds5 Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    еј ај ако сакате пратете од овај дел линк! :hai:

5. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    и јас сакам линк од ова ;)

6. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
  7. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Колку е прекрасна Боже .... :x

Прикачени фајлови:

На Kaylie, simonna.a и Ana.N им се допаѓа ова.
  8. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
  9. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
  10. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Ова не е вистина!!!
    Според историјата Бејазид е убиен исто како и Мустафа, по наредба и пред очите на Султанот.. заедно со своите 4 синови. Како што прочитав во серијата ќе биде убиен од страна на луѓе испратени од Султанот за да го убијат Селим :o
    Не знам дали сценаристите ја преувеличуваат историјата или сепак во оваа епизода нема да биди конечната смрт на Бајазид, зошто историски Султанот јавно го поддржал Селим во битката помеѓу Бајазид и сам тој наредил да го убијат Бајазид биддејќи кренал побуна.

11. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    ОФИЦИЈАЛНО – Финалето на Величествениот во Турција ќе биде прикажано на 11 Јуни 2014 кога ќе биде емитувана последната 139 епизода

На Mahidevranfan му/ѝ се допаѓа ова.
  12. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    ех...иако имаше чудни некои работи нешто помешани да кажам обратно со историјата..и смена на актери како шо ни е Румејса Хатун на Мустафа со Михруниса Хатун на Хизир Хајретин Паша и Мерјем Узерли како најдобра актерка која совршено одговараше со ликот на Хурем во замена за Вахиде Перчин...ќе ми недостига серијата искрено да си кажам ;)

13. donnalia

donnalia Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    212
  14. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    На Kaylie и sagittarius57 им се допаѓа ова.
  15. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.269
    Ауу Михримах браво :bow: Не очекував ваква одлука од неа, ама редно беше да помисли малку и на себе го направи тоа што требаше оддамна и мило ми е што Атмаџа се одмазди за Принцовите.

16. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Аста ла виста лепотанче :*

На bubac и Kaylie им се допаѓа ова.
  17. Kaylie

Kaylie Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    1.402
    Многу паметен одлука од страната на Михримах! Рустем уште одамна требаше да биде убиен. По самобендисано, љубоморно, одвратно и психопатско створење немам во животов видено.
    Фино што го убија Бајазид, сега останува само уште мојот омилен принц!

Зад камерите, последните неколку недели од снимање на серијава:

На bubac, BI-44 и simonna.a им се допаѓа ова.
  18. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Толку е тажен начинот на кој плаче Бајазит ;( Жално е тоа што неговата бунтовност ќе го однесе во смрт. Сепак тој невино ќе биде убиен. Зарем заслужи ваков крај? Ах Хурем...Како што кажа и Рустем пред твојата смрт дека кога ти ќе си заминеш од овој свет ќе се промени судбината на сите и навистина така испадна. Оние кои не заслужуваа се поблиску до победата, а оние кои ја заслужуваа победата, изгубија. Неправдата се случи затоа што ти не беше тука да ги доведеш работите во ред. Бајазит ќе беше жив и можеби доколку тој седнеше на Тронот ќе ја издигнеше империјата што е можно повисоко исто како и неговиот татко

http://www.youtube.com/watch?v=jRoqo9Lt ... e=youtu.be

На Kaylie и MayDiamonds им се допаѓа ова.
  19. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    ^^^ среќа што го убиле па Селим неспособниот седнал на тронот, во спротивно можеби сега уште ќе бевме под "пусто турско" :)

20. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Принцот Бајазид, според мене после Принцот Мехмед, најдостојниот принц на династијата да стане Султан.
    Навистина можеби најмногу личен на Султанот, но за жал неговиот избувлив карактер и темперамент, како и неговата бунтовност беа причината тој да биде уште еден погубен принц. Според мене, можеби Селим најмалку заслужува да го наследи престолот ако ги земаме во обзир неговите дипломатски вештини, но од друга страна тој бил единствениот принц кој не се побунил против својот татко и секогаш го сметал за свој Падишах и свој Господар, никогаш не посакувал да го симне од престолот, а како што кажа Сулејман „Преданоста е најважна!“ А таа преданост никој од останатите синови ја немаше освен Мехмед и Селим. И токму затоа Селим го наследи.
    Но тоа е тоа... тоа е империја. Победува оној помудриот а не посилниот. Ние немаме никакво право да судиме ниту да кажуваме кој бил достоен принц да ја наследи империјата, зошто во тоа време.. гледајќи праведно, секој принц бил израснат со една цел и замисла.. да стане Султан. Сите принцови живееле сонувајќи го тој сон, така биле обучени и пораснати.. затоа немаме право да судиме никој, ниту Селим ниту Бејазид што се спротивставиле еден на друг, зошто на крај само еден може да биде Султан.. и секако дека тоа ќе биде оној помудриот кој ќе знае како да успее да стигне до престолот.
    Тоа е борба, а во овој случај.. можеби Бејазид беше посилен, но за разлика од него - Селим поседуваше поголема мудрост и смиреност. Кажав и поназад во темата, дека и Принцот Селим посеудвал многу карактеристики кои ги имал Сулејман, како што се.. трпеливост, праведност, и разумност.. за разлика од Бајазид кој бил познат по неговиот темперамент и избувливост. А тие карактеристики не се одликуваат на еден Султан.
    И да го додадеме фактот.. што тука била и неговата најголема поддршка, Нурбану Султан која го искачила на врвот со својата мудрост и моќ. Таа била таа која ја имала целата контрола и власт над империјата... Да бидеме искрени, зад сите најмоќни кралеви во историјата, стојат дупло помоќни жени.
    Жените владеат со светот бе луѓе! 8)

На bubac, Ana.N и Kaylie им се допаѓа ова.