Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Уфф овој новиов еј...Со тие кожните панталони како се избаци,абе рацете да му се позлатат. :D

Оваа Хурем се поантипатична ми станува.Какво сељачко понашање вади,алал вера еј.И како се смее секој пат кога ќе и кажат дека е трудна или дека родила принц,ко ненормална.

Иначе за Хатиџе далеку ми е од расипана и лицемерна,дури и наивно добра ми,што више и глупава испаѓа од што е добра.Никогаш не сфаќа за интригите во сарајот,се ко од Марс падната е,за ништо не знае.
    И секад ама секад и вика на Хурем -Ибрахим ќе те спаси,Ибрахим ќе среди,мислам даааај до толку да не се сфатело дека не се поднесуваат со Ибрахим..цел сарај знае.
    А Ибрахим е во многу лошо светло прикажан во серијата...во реалноста бил еден од најпозитивните ликови во приказнава за Сулејман всушност.Глупаво е вака што му ја смениле скроз целата улогата во животот на султанот.Од еден од најдобрите они еден од најлошите го направиле,глупости живи. :wasntme:

2. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Кој ќе биде толку добар,па да ми каже дали Хурем и Нигер Калфа ќе се смират? :$
    (Иако не е баш возможно.. :?: )

3. Prettygirlll

Prettygirlll Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    ќе се смират ама никогаш како порано што беа, бидејќи Нигар калфа пак ќе ја предаде Хурем за Ибрахим односно ќе и даде отров на Изабела ама нвм не сте стасани до таму има уште многу за гледање... :D

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Prettygirlll

Prettygirlll Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    и јас за тоа многу се зачудив ете оздрави не умре и едноставно исчезна :^)

5. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Ѓулнихал не се појавува во новите епизоди, ама затоа Бали Беј понатаму има една од поважните улоги :inlove:

На HappyOne му/ѝ се допаѓа ова.
  6. FemmeFatale

FemmeFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    141
    Се напаливме на Бали Беј сите :D

На vaga95 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Неможам да го поднесам тој ЛИГУШОТ на махидевран, по одвратно дете немам видено.

Тато ќе дојдам и јас во поход тато тато, па наредува, па не знам ти што....кога ќе му слепам 4-5 шамари ќе му дадам поход.

На Breezy, antonina, A-j-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    уффф колку е убаввв па тоа брковите колку убаво му седат,мхмх :lol:

На antonina му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Не да се напаливме... :lol:

10. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Мое мислење е дека Хурем во сарајот ги мрази единствено Махидевран и Ибрахим. И тоа порано Махидевран повеќе ја мразеше, сега после ова со Лео, Ибрахим и е на прво место.
    Иако мислам дека за тоа таа е подеднакво одговорна како Ибрахим, ако не и повеќе. Нели можеше посилно да му се спротистави на Ибрахим, не мораше да му го даде отровот на Лео, можеше да му помогне да избега. А Ибрахим нема шанси да кажеше нешто, не знам како ќе му се оправдаше на Сулејман зошто го лажеше дека Лео заминал во Крим. Се на се многу глупав дел беше тоа, исто и со Садика. Неколку минути му држеше нож под врат на Сулејман, тој ја среди во секунда со еден Чак Норис- потег |( Глупости тешки
    А Хурем останатите не дека ги сака, но омраза е тежок збор. Со Хатиџе секогаш се согласувале, нормално и беше тешко кога и ја гледаше свадбата, зашто мисли дека таа свадба никогаш и нема да доживее. Разбирливо е. Сега и со Величествената и се нормализирани односите. Освен тоа тие сите тука се водат од интерес, Хурем не е исклучок.

Зашто ликовите не се добро дефинирани, ниту се доловени онака какви што ги опишуваат историските извори. Џабе ние тука анализираме каков бил Ибрахим а каква Хурем во минатата епизода. Единствено ми се допаѓа историскиот дел, походите и надворешната политика во тоа време. Останатото е сувишно и да се коментира. Доброто кај оваа серија е тоа што ме натера да се информирам подобро и научив повеќе за тој период. А самата серија честопати е многу далеку од реалноста во сарајот, повеќе изобилува со нелогичности.

Не е овој пијаницата, туку Селим.
    Бајазит бил опасно интелигентен. Го викале Бајазит дрскиот. Уште од мали не се трпеле со Селим. Селим иначе бил невидена флегма и потполна спротивност, не ни важел за некој паметен, но бил миленик на мајка му. Двајцата се бореле за престолот. Бајазит иако поспособен, бил совладан зашто Селим ја имал поддршката на везирот на Сулејман, Мехмед Паша Соколовиќ кој бил исто мн. способен човек. Селим кога станал султан воопшто не се грижел за државните работи и се му препуштил на Соколович :)
    А децата не се родија по хронолошки редослед, Бајазит требаше да биде петти, Селим четврти а трет Чихангир кој велат дека бил најдобар од сите, но правото на наследство на тронот му било одземено поради тоа што имал грпка.

На Danilela му/ѝ се допаѓа ова.
  11. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    за сите што денес ја гледаа епизодата, и за сите обожаватели на серојата, и нормално за сите радознали MORATE да го отворите линкот изобилува од убавина :D :D
    https://www.facebook.com/pages/Burak-oz ... 5987797245
    јас едноставно неможам да престанам да гледам... преубав е.. се заљубив :D
    Овој требало да го глуми Султанот, па тогаш да ја оправдам Хурем кога ке рече: Силејман Каде ЕЕЕЕ?!?!?! :D :D :D го обожавам тој дел, а и Хурем посебно, опасна е на сите се во фаца им кажува. :clap:

На HappyOne му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    ауууууу,значи не сум била единствената шо збесна ко го виде новиов во серијата бали беј ли се вика,море убавина,море сексипилност,очите ми излетаа као на цртаните филмови :D добро е шо ке го има и понатаму да плакнеме очи.
    се сложувам за ибрахим дека многу го направија свиреп,порано ми беше супер лик ко си гугуткаа со хатиџе,ама како се земаа,му се крена цената дека ем везир ем зет на султанот па незнае веке шо прави.како да се губи од паметот.се плаши за својот живот од султанот,а потчинетите ги малтретира.
    и за хурем исто се слагам дека некако наивно постапи во случајот со лео,можеше поинаку да изреагира,да го искористи тоа што ибрахим го излажа султанот за лео,да излезеше пред султанот,да се соочи,може ке завршеа работите поинаку,мегутоа најверојатно беше исплашена,и да загине лео и се виде како полесна опција отколку да го става својот живот на коцка.добро донекаде можеме да ја оправдаме со тоа дека се плашеше за своите деца,зашо голема е веројатноста ако неа ја убијат и нив да ги убијат.ама сепак и нејзините раце се извалкани со крв зашто лео умре за да може таа да живее.
    а хатиџе ептем е заспаната убавица,ништо не гледа и не разбира што се дешава околу неа,сите знаат само таа не.само ибрахим си го гледа,залјубена изгубена :D
    мегутоа сепак на страната на хурем сум,таа самата со свој сили се избори да биде султана,не и беше дадено ни поклонето ништо,ниту пак го имаше престижот од рагање.онаа махидевран злобна љубоморна аман,неможе да се помири со тоа дека султанот повеке не ја сака,хурем 100 деца му изроди оваа пука од лјубомора.дај get over it :D а величенствената пак,а каже хурем нешто,оваа право у махидевран гледа,нем случајно да и ја навредат или растажат миленичката. :)

На musicgirl55, A-j-a и antonina им се допаѓа ова.
  13. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Ќе има една од главните улоги :lol: ќе го видиш вечер кафеави очи, брадулче и сексапил 3 во 1 ххахахааха :rofl:

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mili4kask

mili4kask Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    9
    Значи овој новиов не разбранува сите..... :lol: Нема муабет лепотанче...хихихихи

15. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Види го ти овој роки колку бил згоден и со стил [​IMG]

[​IMG] вчера максимално со сите сетила уживав во оваа глетка, а аутфитот немам коментар, турците у ниедно доба имале сенс за рок eнд рол :rock: Неверојатно! :rofl:

На crazylady, FemmeFatale и HappyOne им се допаѓа ова.
  16. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    Абе не ми го гибајте Бали Беј, мој си е ! ( прва го видов :D )

17. Shekerka

Shekerka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    25
    Ајде почестете се од локумов за новиот принц [​IMG]

На duffi и HappyOne им се допаѓа ова.
  18. FemmeFatale

FemmeFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    141
    Да беше Хурем тука ке ти го треснеше локумов од глава :D :D :D

19. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Вчера се скинав од смеење.. Синовите ги викаа лавови, а ќерќите почнаа свили да ги викаат. :D

На TheaEsposito му/ѝ се допаѓа ова.
  20. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Бали беј ме маѓепса, преубав е :inlove: :inlove:
    Како му е вистинското име знае некој ?