Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Лелеее :worried: а ќе роди друго... ќе имаат ли деца со Ибрахим, или Нигер ќе ја има таа чест :D

2. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Изгледа не сум единствена шо не ја сака...
    не знам што ви се допаѓа во неа, во тоа муцките ко напумпана е а има ептен селска фаца..
    да не и е кралската облека ке биде сосема обична како и другите девојки во харемов..
    а не знам зошто ептен ме потсеќа на Џејда од Кога лисјата паѓаат :D Не знам ама јас очекував дека принцезава ке биде вистинска убавица ама ова не :x

3. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Навистина потсеќа на Џејда од Кога лисјата паѓаат, само разликата е во тоа што оваа е многу ситна и на неа само устата штрчи. А стварно не делува благороднички, не е за улога на принцеза.

И не е шпанка актерката како што пишуваше поназад, турчинка е, Melike Ipek Yalova се викала. Чепкав на јт и најдов нешто со неа.
    http://www.youtube.com/watch?v=Ps5CI9-E ... detailpage

Што се однесува до 'вистинитоста' на настаните, знам за само две Изабели од Кастиља од XVI век.
    Првата е принцеза (позната е и по Колумбо, сигурно сте гледале и филмови за неа)
    Живеела од 1451-1504, а Сулејман на власт доаѓа 1520, ова сега се случува во 1526, така што нема никаква логика, освен ако бродот не и се изгубил во некој временски портал |(
    http://en.wikipedia.org/wiki/Isabella_I_of_Castile

Другата Изабела помеѓу останатите титули е и инфанта на Кастиља, живее од 1501-1526, значи во тој период, но и таа нема никаква поврзаност со Сулејман според нејзината биографија
    http://en.wikipedia.org/wiki/Isabella_of_Austria

Има уште една принцеза Изабела од Кастиља, само што таа живеела во XIX век, па.. :)
    Ако знае некој нешто што јас не најдов, а тешко, најверојатно и оваа во серијава ја измислиле, како и многу други работи
    Па во три лепе, зошто е оваа серија за Сулејман уопште, подобро сите ликови нека им се измислени... А некои луѓе си мислат дека историја ќе поднаучат од серијава:rofl:

На Danilela му/ѝ се допаѓа ова.
  4. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    луѓе не се жалете на изабела со македонска синхронизација , да ја чуете само оригинал како збори на шпански абе неподносливо е, со мака ги гледав тие епизоди кога збореше она али истрпете ќе ја снема и неа хахаха.

5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.723
    Допаѓања:
    116.543
    Што ти сметаше толку па во оригиналот?? Мене баш не ми сметаше. Мене синхронизацијава ми пара уши.

6. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367

ми сметаше тоа што премногу се лигавеше и гласот секогаш и беше како да ќе удре на плачка во секој можен момент :D

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    хатиџе ке има близначиња после, машко и женско

стварно многу се лигави во оригиналот, таа била принцеза, големо чудо, ама ја спуштија на земја кога дојде во харемот и мислеше дека со султанот ке е во иста соба, а сите и се смееја, па ја тутнаа со другите девојки

8. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Ме интересира што ќе биде со отвровот што го бара Хурем, ќе и успее ли тоа ?

9. puflaa

puflaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    23
    Лелеее кој е овој новиов паша??? Мн е јакичок! :) Cok guzel!!!

На CharmedGirl и NightAir им се допаѓа ова.
  10. NightAir

NightAir Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    491
    Ау ау каков ее ..најдобар глумец во серијава...ме заинтересира пак да ја гледам хахах инаку за сите тие што ги интересира како се вика Малкочоглу..ако така се кажува..Burak Özçivit :)

:inlove: :inlove: :inlove:
    мхм мхм мхм

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Леле луѓе, сега прв пат го слушнав гласот на Ибрахим во живо. Каков гејски глас има, божеее! :rofl:
    Абе овој Рубенс Муратовски ептен се внесува во улогата и карактерот на човекот, што забегува малце, ама нема врска, интересен ми е. Дури и повеќе го личи неговиот глас, или пак јас сум навикната така. :)

12. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Хахахахахаха, луѓе дали приметивте кога седеа Хатиџе, Хурем и Ѓулфем во сарајот на Ибрахим и Хатиџе и јадеа нешто. Кога влезе Ибрахим на оваа Хатиџе и падна лажицата на стомакот, па пак си ја зема. Изгледа режисерите не приметиле. :lol: :rofl:

13. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Mене многу ме нервира гласот на Ибрахим, не можам повеќе да го слушам :devil: :devil:
    Море женкариште бил господин Бали :D :D ама ако пак си го сакам. :inlove: :inlove:

Ај ако може дајте ми линк, многу сакам да ја видам епизодата кога Ибрахим ќе има афера со Нигер. :)

14. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Нигер ќе ја омажат за сезнајко, а хатиџе ќе остане повторно бремена и ке има близначиња машко и девојче. Ибрахим ке биде труен од страна на хурем , а ќе го лекува нигер и тука ке настанат веќе сплетките

15. bonbona92

bonbona92 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    128
    Да не знаете што ќе се случи со Принцезата Изабела?

16. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    поарно да живеев како робинка кај сулејман одколку вака ;(

17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.723
    Допаѓања:
    116.543
    Хурем ќе и помогне да избега, ама не од што е добра туку ќе примети дека Изабела почнува да се заљубува во Султанот

18. Sanjicka15

Sanjicka15 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    90
    Значи многу ми е одвратна оваа Изабела, како жаба е во фацата, со тоа устата силиконска и косата како перика. Хурем е сто пати поубава од неа.

Инаку за Ибрахим нема да го отруе Хурем со стрела туку еден од пашите, тој што раководеше со Анадолија, ама ќе го излекуваат. А Хатиџе почна многу да ме нервира, ќе и збори на Хурем намерно за Изабела и ќе ја претстави пред неа како почитувана гостинка на султанот, а на неа само и да спомнеш друга жена за Ибрахим и се крева косата и одма почнува да припаѓа, затоа и се развика така на Хурем.

19. MissElly

MissElly Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    102

стварно е ептен грдаа ко селанка ми е :puke: :puke: :puke: ми се причинува дека косата и е како перика :^)

20. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Хааа Хурем ќе го отруела Ибрахим... мрш дебела една :^) Лео ти требаше да го натераш да си оди, Ихрахим само добро те испровоцира. Навистина ми е жал за Лео, ама и Хурем претера :puke: