Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Лелеее :worried: а ќе роди друго... ќе имаат ли деца со Ибрахим, или Нигер ќе ја има таа чест :D

2. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Изгледа не сум единствена шо не ја сака...
    не знам што ви се допаѓа во неа, во тоа муцките ко напумпана е а има ептен селска фаца..
    да не и е кралската облека ке биде сосема обична како и другите девојки во харемов..
    а не знам зошто ептен ме потсеќа на Џејда од Кога лисјата паѓаат :D Не знам ама јас очекував дека принцезава ке биде вистинска убавица ама ова не :x

3. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Навистина потсеќа на Џејда од Кога лисјата паѓаат, само разликата е во тоа што оваа е многу ситна и на неа само устата штрчи. А стварно не делува благороднички, не е за улога на принцеза.

И не е шпанка актерката како што пишуваше поназад, турчинка е, Melike Ipek Yalova се викала. Чепкав на јт и најдов нешто со неа.
    http://www.youtube.com/watch?v=Ps5CI9-E ... detailpage

Што се однесува до 'вистинитоста' на настаните, знам за само две Изабели од Кастиља од XVI век.
    Првата е принцеза (позната е и по Колумбо, сигурно сте гледале и филмови за неа)
    Живеела од 1451-1504, а Сулејман на власт доаѓа 1520, ова сега се случува во 1526, така што нема никаква логика, освен ако бродот не и се изгубил во некој временски портал |(
    http://en.wikipedia.org/wiki/Isabella_I_of_Castile

Другата Изабела помеѓу останатите титули е и инфанта на Кастиља, живее од 1501-1526, значи во тој период, но и таа нема никаква поврзаност со Сулејман според нејзината биографија
    http://en.wikipedia.org/wiki/Isabella_of_Austria

Има уште една принцеза Изабела од Кастиља, само што таа живеела во XIX век, па.. :)
    Ако знае некој нешто што јас не најдов, а тешко, најверојатно и оваа во серијава ја измислиле, како и многу други работи
    Па во три лепе, зошто е оваа серија за Сулејман уопште, подобро сите ликови нека им се измислени... А некои луѓе си мислат дека историја ќе поднаучат од серијава:rofl:

На Danilela му/ѝ се допаѓа ова.
  4. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    луѓе не се жалете на изабела со македонска синхронизација , да ја чуете само оригинал како збори на шпански абе неподносливо е, со мака ги гледав тие епизоди кога збореше она али истрпете ќе ја снема и неа хахаха.

5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.345
    Допаѓања:
    125.099
    Што ти сметаше толку па во оригиналот?? Мене баш не ми сметаше. Мене синхронизацијава ми пара уши.

6. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368

ми сметаше тоа што премногу се лигавеше и гласот секогаш и беше како да ќе удре на плачка во секој можен момент :D

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    хатиџе ке има близначиња после, машко и женско

стварно многу се лигави во оригиналот, таа била принцеза, големо чудо, ама ја спуштија на земја кога дојде во харемот и мислеше дека со султанот ке е во иста соба, а сите и се смееја, па ја тутнаа со другите девојки

8. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Ме интересира што ќе биде со отвровот што го бара Хурем, ќе и успее ли тоа ?

9. puflaa

puflaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    23
    Лелеее кој е овој новиов паша??? Мн е јакичок! :) Cok guzel!!!

На CharmedGirl и NightAir им се допаѓа ова.
  10. NightAir

NightAir Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    492
    Ау ау каков ее ..најдобар глумец во серијава...ме заинтересира пак да ја гледам хахах инаку за сите тие што ги интересира како се вика Малкочоглу..ако така се кажува..Burak Özçivit :)

:inlove: :inlove: :inlove:
    мхм мхм мхм

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Леле луѓе, сега прв пат го слушнав гласот на Ибрахим во живо. Каков гејски глас има, божеее! :rofl:
    Абе овој Рубенс Муратовски ептен се внесува во улогата и карактерот на човекот, што забегува малце, ама нема врска, интересен ми е. Дури и повеќе го личи неговиот глас, или пак јас сум навикната така. :)

12. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Хахахахахаха, луѓе дали приметивте кога седеа Хатиџе, Хурем и Ѓулфем во сарајот на Ибрахим и Хатиџе и јадеа нешто. Кога влезе Ибрахим на оваа Хатиџе и падна лажицата на стомакот, па пак си ја зема. Изгледа режисерите не приметиле. :lol: :rofl:

13. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Mене многу ме нервира гласот на Ибрахим, не можам повеќе да го слушам :devil: :devil:
    Море женкариште бил господин Бали :D :D ама ако пак си го сакам. :inlove: :inlove:

Ај ако може дајте ми линк, многу сакам да ја видам епизодата кога Ибрахим ќе има афера со Нигер. :)

14. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Нигер ќе ја омажат за сезнајко, а хатиџе ќе остане повторно бремена и ке има близначиња машко и девојче. Ибрахим ке биде труен од страна на хурем , а ќе го лекува нигер и тука ке настанат веќе сплетките

15. bonbona92

bonbona92 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    129
    Да не знаете што ќе се случи со Принцезата Изабела?

16. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    поарно да живеев како робинка кај сулејман одколку вака ;(

17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.345
    Допаѓања:
    125.099
    Хурем ќе и помогне да избега, ама не од што е добра туку ќе примети дека Изабела почнува да се заљубува во Султанот

18. Sanjicka15

Sanjicka15 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    90
    Значи многу ми е одвратна оваа Изабела, како жаба е во фацата, со тоа устата силиконска и косата како перика. Хурем е сто пати поубава од неа.

Инаку за Ибрахим нема да го отруе Хурем со стрела туку еден од пашите, тој што раководеше со Анадолија, ама ќе го излекуваат. А Хатиџе почна многу да ме нервира, ќе и збори на Хурем намерно за Изабела и ќе ја претстави пред неа како почитувана гостинка на султанот, а на неа само и да спомнеш друга жена за Ибрахим и се крева косата и одма почнува да припаѓа, затоа и се развика така на Хурем.

19. MissElly

MissElly Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    103

стварно е ептен грдаа ко селанка ми е :puke: :puke: :puke: ми се причинува дека косата и е како перика :^)

20. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Хааа Хурем ќе го отруела Ибрахим... мрш дебела една :^) Лео ти требаше да го натераш да си оди, Ихрахим само добро те испровоцира. Навистина ми е жал за Лео, ама и Хурем претера :puke: