Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Aaa убаво и кажа Хатиџе на Хурем. Еее, па и она да види како е. Само и збори, ја с'ска против Ибрахим, епа сега... така и е!
    Иначе дали тоа Изабела сама ќе му се понуди на султанот? :^) :lol:
    А Ѓул Ага, лелеее... хахахахаххахахаха :rofl: јака ќе биде следната епизода! Даје ама се штрекна кога го виде. Хахаххаха. :D

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Утре ќе биде циркус :D Ѓул ага е скрос откачен хахахаха,,,ама Сумбуљот е бетер! :rofl:
    Се пресмеав...Хатиџе ме нервира аман веќе,на сите почна да им привикува.
    Сигурно Сумбуљ му ги украл алиштата.

3. Okica

Okica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    484
    ме интересира како отровот не делува на хатиџе султан или таа не се допира со ибрахим :D

4. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Koja епизода беше денес

5. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    ^Мислам 30 епизода. Отров велите?Каков отров?Јас па мислев магија

6. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    А на Ибрахим не делува отровот? : o

Озбилно сега (колку што се може).. принцезата ја киднапираа пирати, сега султанот ја држи во заробеништво, а принцот (кој сноб е оној патем) доаѓа да ја спаси преправен во Турчин. На моменти се чувствувам како цртан филм да гледам.. и во меѓувреме, добропозната сцена, на Ибрахим пак му доаѓаат психопатските и пак лепи некого за ѕид. Хурем го колне по не знам кој пат 'змијата Ибрахим, ѓаволот Ибрахим'.. ајде ма кажи нешто ново или сус.. И така се се врти во круг..
    Султанот не знае странски јазик, но затоа планинецот Малкочоглу е тука да му преведува |(
    И Суљо е во емотивна и егзистенцијална криза или само мене така ми се чини?
    А сега со сењорита кога ќе се подзаљубат, е дури тогаш ќе се изнагледаме сентименталистички латино-турски патетики.
    И сигурно султанот во тоа време туку така си легнувал европски благороднички. Ахам, да, добро.. Малку им забегала фантазијата.. Малку повеќе..

Ај ќе ми каже некој што ќе биде со Малкочоглу и девојката, тоа ме интересира?

На Victorian, TheaEsposito и angelce1 им се допаѓа ова.
  7. angelce1

angelce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    234
    Стварно во последно време филмот станува глупав,баш како детски филм да гледам. Ако стварно не постоела Садика,глупо е малце,она е важна улога во филмот,пратена од крал Лајош,па и Лео ако не постоел,и за принцезата Изабела ако стварно не живеела во негово време,па ние не гледаме историска серија,туку обична серија. :^) А за спасителот на Изабела,немам зборови,попрво она него ке го спаси,отколку тој неа. Во филмот приметив дека сите други ги направија глупи и без мозок,само султанот наш и компанија се многу паметни бе,и најсилни. Тој стварно бил многу моќен,ама па принцот Фредерик сигурно не бил толку глупав да дојде на таков начин да ја спасува принцезата Изабела |(
    Сега за сега интересни ми се за гледање Ѓулага и Зумбуљ ага,само се шпиунираат двајцата и проблеми праат :D Ако не друго,барем се смеам со нив :D Вечер ке биде интересно со Ѓул ага,сигурно Зумбуљ ке му намести нешто :D

8. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Mалкочоглу ќе се вљуби во девојката, ќе купи ланче од кај татко и` и ќе и го подари.
    Армин малку ќе се буни и бунтува, ама и таа ќе почне да го засакува, само нема да сака да признае бидејќи таа е од друга вера, нели Еврејка е, и знае дека татко `и нема да се согласи и да ја прифати нивната љубов.
    Кога татко и` ќе го види ланчето кај неа ќе и` се налути и ќе ја затвори дома. Малкочоглу ќе оди да ја бара од татко` и за жена, ама тој нема да се согласи, ќе сака да ја испрати кај чичко `и во некое друго гратче.
    Малкочоглу ќе ја киднапира и ќе ја скрие кај Сезнајко. Татко и` ќе оди да се пожали кај Ибрахим, овој ќе му нареди да ја врати Армин кај татко и` и да бара како што треба. Армин сама ќе се врати доброволно кај татко `и, иако ќе се заљуби во Малкочоглу, веќе почнуваат и двајцата да се сакаат.
    Во меѓувреме во престолнината се појавува епидемија на чума. Армин ќе се разболе, Малкочоглу ќе и` купи венчаница и ќе се венчаат. Утредента веќе таа ќе биде почината, умира на нивната прва брачна ноќ која нема да имаат во вистинска смисла затоа што болеста е заразна и не смеат да имаат никакви контакти. Телото ќе и` го запалат и ќе ја погребаат.

На donna.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Абе луѓе ајде за Садика нема врска толку, во тоа време сигурно и предавници имало, сега дали е таа или некој друг нема везе. Неможат сите по ред во серија да ги стават. :D Ама дотичната Изабела ако стварно не постоела во тоа време :D тогаш стварно претерале. И онака не можам да ја гледам. :puke: Серојата стварно малку застрани, претераа и со харемот. Дајте бе луѓе нешто историја да научиме. Инаку зумбулот и Ѓул ага да интересни се, ама стварно веќе не ми се гледаат непотребни работи. :worried:
    Mалкочоглу ќе се вљуби во девојката, ќе купи ланче од кај татко и` и ќе и го подари.
    Армин малку ќе се буни и бунтува, ама и таа ќе почне да го засакува, само нема да сака да признае бидејќи таа е од друга вера, нели Еврејка е, и знае дека татко `и нема да се согласи и да ја прифати нивната љубов.
    Кога татко и` ќе го види ланчето кај неа ќе и` се налути и ќе ја затвори дома. Малкочоглу ќе оди да ја бара од татко` и за жена, ама тој нема да се согласи, ќе сака да ја испрати кај чичко `и во некое друго гратче.
    Малкочоглу ќе ја киднапира и ќе ја скрие кај Сезнајко. Татко и` ќе оди да се пожали кај Ибрахим, овој ќе му нареди да ја врати Армин кај татко и` и да бара како што треба. Армин сама ќе се врати доброволно кај татко `и, иако ќе се заљуби во Малкочоглу, веќе почнуваат и двајцата да се сакаат.
    Во меѓувреме во престолнината се појавува епидемија на чума. Армин ќе се разболе, Малкочоглу ќе и` купи венчаница и ќе се венчаат. Утредента веќе таа ќе биде почината, умира на нивната прва брачна ноќ која нема да имаат во вистинска смисла затоа што болеста е заразна и не смеат да имаат никакви контакти. Телото ќе и` го запалат и ќе ја погребаат.
    Ајде и јас да го искоментирам Малкочоглу, да не сум покуса... :lol: Мене па не ми е ништо посебно, да не кажам ич не ми се допаѓа. Мене Ибрахим ми е убав, ама ете одвратен ми стана. И Лео убав си беше, лепотан, не сакам машки со сини очи, ама он ептен ми беше срце. :inlove: А тоа кога Малкочоглу одеше по Армин и кога и влезе во соба, мене па ич не ми се свиѓаше. Повеќе манијачки ми беше. Мене некој така да ме напрнува два дена одкако прват ме видел, па никогаш-ама никогаш нема да ме добие. :D
    Ама од ова што го прочитав
    баш ми е жал што ќе почине девојката. :(

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Да го запишиме султанот на курс по италјански, само тој ништо не ги разбира :D

11. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    разбира,разбира султанот италијански,само му одговара така наудрен да се прави,да му преведуваат :D да се прави важен.мислам баш со принцезава еднаш разговараа и рече го разбирам вашиот јазик и збореа.башка и принцот мухамед уште сега од мали нозе го тераат да учи италијански,нема шанси сулејман да не знае,да не научил.а мислам и со ибрахим имаа една сцена каде збореа за божествената комедија дека ја читал на италијански.и луге ова е серија а не документарен филм па да барате се да е исто како во историјата што било,сценаристите ја искористиле историјата како подлога ама на неа додавале ликови и настани за да биде интересна за гледачите и гледана,неможат да знаат они кој се постоел и како постоел во тоа време во харемот за да го вметнат или не:D целта им било да направат серија а не историски филм,биографија за животот на султан сулејман па да очекувате се да е исто како што било во историјата.телевизиска серија-сапуница и документарен историски филм се два различни поима не ги мешајте. :D

12. BI-44

BI-44 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    715
  13. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Принцезо бре.............. нели го сакаше принц Фредерик.............. ;)

14. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Она пак ќе си го сака ;)

15. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    лелеле де кажувајте што ке се случи утре или ако знае некој линк да ми пуште од утрешната епизода многу ме интересира што ке биде ве молам кажете ми нема да заспијам :lol:

16. Shekerka

Shekerka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    25
    http://www.youtube.com/watch?v=VAi5KzaJ8UA повели и убаво спиј вечерва ;) ;)

17. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    фалааааааа да ти е жив швалерот хахаха :*

18. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    513
    Бебето на Хатиџе ке биде добро? Или ке умре?

19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Леле Ѓул ага и Зумбуљ како што ме смеат никој :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: а принцезо Изабела што е она па да не ви играат хормоните.... Првиот секс изгледа не е секогаш со саканиот штета :tmi:

20. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    На списокот се додава свршеникот на Изабела ;) :clap: Кој ли ќе биде следниот? :?: