Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. HurremSultan

HurremSultan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Ужас ! Значи како го имаат прикажано султанов тоа не е можно. Демек тој која жена ќе ја посака ќе ја има. Е како да не. Па си играат како ќе им текне со принцот Фредерик и принцезата Изабела, да ја покажат моќта дека што сакаат ќе прават дека никој ништо не им може.
    Епа не може бе Сулејман секоја жена да ја имаш, со сила ќе ја легне Изабела. Добро што не го прикажале и како ја силува ништо чудно.

2. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Па така било во тие времиња, не треба да те чуди. Дури и многу полошо ни се претставени султаните во учебниците по историја.

3. HurremSultan

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Не знам дали некој во синоќешната епизода го запримети Јавуз од љубов и казна? Човекот со долгата брада :)

4. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Хахахахахах јас го приметив. Многу беше смешен. :rofl:
    Тотално спротивна улог од онаа во Љубов и казна. :D И многу смешно пееа тие, хаха.
    Иначе ми падна жал за Хурем кога ги виде султанот и Изабела. Сиротка. :(
    А ја мразам Изабела, ја мразам! Лигушка низаедна. :puke: :@ Прво толку се силеше, ова, она, сеа само му се понуди бе. Ццц.. :x

На kristince51 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Јас го заприметив хахаха :lol:

6. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Чекам да ми почне Хурем султан :) да си исплакнам очи...опасна е нцнцнц...Сулејманнннннн :D леле кога рече вчера сега е подоцна?хахаха.....јака е.

На HurremSultan му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Shekerka

Shekerka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    25
    Не го гледав од почеток филмот Султанот не легна со Изабелка такаа??
    бај д веј Хатиџеее :@ :@ :@ со Махидевран колку ме изнервираа

8. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Едвај чекам да и го видам лицето на Хатиџе кога нејзиниот Ибрахим ќе ја изневери со Нигер, дали тогаш ќе и дојде паметот, а не таа ќе одредувала кој ќе тагува кој не, на Хурем и бил редот, епа сестро ќе ти дојде и на тебе, неможе да се ситиш а да не доживееш. Ти се плукнам у лигавиот сурат!

На lolyta777, A-j-a, HurremSultan и 9 други им се допаѓа ова.
  9. HurremSultan

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Хатиџе готово забега од неа не ми се гледа филмот. Па добро бе Хурем робинка е ама поради неа султанот ќе оди против традицијата и ќе ја венча и никогаш после тоа нема да ја изневери. А Хатиџе небаре султанка па Ибрахим паша ќе ја изневери со слугинка ептен ќе ја понижи. Убаво ќе и направи баш ќе ми биде мило. Ко за грев е жената па дури и заспана е тоа ќе го докаже кога
    ќе заспие врз бебето и ќе го угуши.

На interesna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Е.. :^)
    Штета, баш ми беше симпатична таа врска.
    Зошто имаат толку морбидни идеи сценаристите, режисерите :swear: Што е ова? Бебиња умираат, девојки на прва брачна ноќ :@ WTF Не им требало тоа со Армин

За Садика стварно е измислена, а и мн. глупо заврши се со неа.
    За Лео, читав нешто дека постоела некоја како народна легенда во Украина за вереникот на Хурем што отишол да ја бара во Истанбул, значи за него можно е да има некоја вистина, не знам.
    И мене Ѓул-ага и Зумбул ми се најинтересни :D јас сум повеќе за Ѓул:D

Да ама, јас пример кога читам за нив сум повоодушевена од фактите отколку од самата серија. Да се задржеа до вистината, многу појака ќе беше приказната. Сеа нормално дека ќе си додаваа, но ова малку глупичко излегува. Пишував веќе да не повторувам.
    А Сулејман 'опасниот женкар' всушност бил мн. меланхоличен тип. Прво со години и бил верен на Махидевран, после ја оставил за Хурем на која цел живот и бил верен, овде не може да се смири човекот :wasntme:

Јас ги сакам статуите од Ибрахим во мојот двор :) и така не му даваат да ги држи

11. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Hатиџе веќе како пореметена ми е :^) се нешто изведува, како и се развика на Нигер што то оставила бебето само накрато

12. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Хатиџе е жива исфрустрирана.

На loveBlair му/ѝ се допаѓа ова.
  13. loveBlair

loveBlair Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    19
    Најпрвин Хатиџе ептен ми беше мила, најмногу си ја сакав. Сега веќе не можам да ја гледам.. Сите и се криви за нешто...

На TS-310 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Да бе, Хатиџе кога беше мила и добра кон сите ви беше глупа и ништо не гледала, не приметувала. Сега кога се опамети малце и кога сфати како треба да се однесува една султанка, пак ви е глупа, исфрустрирана, дигната. Зар Хурем не прави така? Само вие не сте навикнати да ја гледате Хатиџе ваква, па одма се нафрливте.

15. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.406
    Допаѓања:
    3.859
    Уште колку епизоди ќе нервира оваа Изабела? Грда ми е многу, аман нека ја тргнат веќе од серијава, бесмислено е..

На TS-310 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Мене па ми е убава Изабела само премногу ми е силиконска за во тоа време :lol:

На loveBlair му/ѝ се допаѓа ова.
  17. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    сите граници ги помина султанот, глупак не виден и таа изабела смотана прво сакам да си одам варварин ваков таков сега па "ве молам приметете ме" сулејман го нема да ме посете ууууу ме потсеќа на една глупава пријателка што ја имав абе неможам да ја гледам и нека си оди од серијата да не се нервира хурем :)

18. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Mногу нервира принцезава Изабела Фортуна. Навистина, кога ќе ја снема?
    Денес беше смешно и со другиот ага кога отиде да спие кај деовјките и кога дојде Даје :lol:
    Хурем ми е најинтересна, заради неа ја гледам кога можам серијава. :rock:

19. bikk

bikk Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    ja sakaamm mahideevran,mnoguu e ubavaa

20. Simonna7

Simonna7 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    128
    Јас па Изабела ја обожавам и прекрасна ми е. Има поинаква улога од сите други женишта онде, права шмизлетина! :D Хурем па од самиот почеток ми остави впечаток на очајна, злобна, никаква. Не знам зошто ама одбивна ми е. Си навивам за Сулејман и неговите султански права! Хахаха нека покажи таму кој е маж во куќата. Арно што ја бакна принцезата, а и оној згоднион Малкочоглу што ќе си ја грабне симпатијата. Тоа го сакав - акција малку! :P