Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Јао, овде клуб - почитувачи на ликот и делото на Хурем, и од др. страна мрзачите на момава од првобитна заедница. Епа да де, не секој си сака вакви момички. Ете јас пример не ја поднесувам, огрански не можам да ја сварам ни нејзе, а ни `љубовта` кон Сулејман која благоречено не ја чувствува.
    Она ја сака моќта што ја има како жена на Султанот, а не дека многу го обича него, и боцкањето на неговата прилично пуштена брада. :D

Секое одење кај него е за да го потбуцне и да го насамари нешто Ибрахим, или пак да го прашува за брошот до кај е, што е, го сакала на нејзиниот врат. |( Може за Хатиџе го прави, за мајка му, треба извештај да и поднесува до кај е ѓерданот.
    Ах заборавив, третата и најбитна ситуација е за да направи некој наследник во кревет.

Сирота. |( :D

П.С: Армин мене ми е убавка, и ме потсеќа на Џесика Бил во ликот малце. :)

2. loveBlair

loveBlair Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    19
    Мене од оваа еоизода најмногу ми беше жал за Армин и Малкучоглу.. Се гледаше дека се заљубени..

3. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Не знам дали режисерот е Турчин ама зошто ги претставува машките ликови во лошо светло наместо да ги истакнува особено Султанот треба нели да си го штити?А верувам дека е можно да биле варвари,навистина почнувајќи од Ибрахим,Сезнајко па и овој БалиБеј какви се ко дивјаци,што знам како примитивци. :puke: Не ми се допаѓаат како ликови нивните карактеристики.Иако во серијава сите ликови се кој од кој ама сепак...Режисерот треба да вели се најнај за нив :)

4. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Па секако дека го штити. Според мене многу полоши биле од ова што ти си го пишала. Ама секако нема себе да се претстават во такво светло. Ги штити и тоа како, ова што се прикажани ништо не е. :)

5. anamariia.x3

anamariia.x3 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    857
    Јас најмногу си ја сакам Хурем,а оваа Изабела како силиконска убавица ми е .Во устата крупна а во телото ситна.Тоа баш се примети кога Хурем дојде кај неа,колку само Хурем беше повисока,по женствена

Инаку според историјата,Сулејман не погледнал никоја жена после Хурем и не постоела никаква Изабела.Така што малку ме нервира тоа што режисерот го престатвува Величествениот како голем женкар.А за Хатиџе,едвај го чекам момемнтот кога ќе дознае дека Ибрахим ја изневерува.Ѓул и Сумбуљ ми се многу интересни хахах XD

На baguf4e, Elennaa, Maxymous и 2 други им се допаѓа ова.
  6. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Ама оваа Избаела ем и иска ем и стиска. Ем сака да бега од харемов, ем му се токми на Суљо и прави сцени со султанкава...

7. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    Хахаха ама ќе и каже убаво Хурем на оваа Изабела кога
    ќе и ја пушти змијата в соба
    :rofl:

8. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Величествениот-19:55......доказ дека Канал 5 мисли на сите оние кои се втора смена во школо и се враќаат дома во 8 :D

9. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    „Сакаш да те задавам?!“ :D си го бара Изабела и ќе си го добие :D ајде нека заврши Имотот на дамата па ќе гледаме :D

10. anamariia.x3

anamariia.x3 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    857
    Ау Хатиџе,Величествена,Махидевран и Изабела..die bitches.
    Long live Хурем :D

На moonlight-girl.55, Victorian и viva.la.vida им се допаѓа ова.
  11. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Како се шантраше Хурем со кисела насмевка! :rofl:

12. FemmeFatale

FemmeFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    141
    Таква е Хурем. Светот на една страна, Хурем на друга :D :D :D :D

13. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Ѓул ага беее пак без златници ќе си останеш, Зумбуљ како сенка ти е хахахаха :rofl: :rofl: :rofl:

14. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Се повеќе и повеќе ме нервира Хатиџе.....да и докажела на Хурем дека не е единствена....а ја боли од самата помисла Ибрахим да има харем....па која е таа да докажува нешто на некого....според мене не треба да го прави на други тоа што не сака да и го прават на неа..................... ;)

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  15. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Хатиџето, не можам да ја поднесам, што одвратно суштество е бре. :devil: :envy: :@ Се поантипатична ми е.

16. Shekerka

Shekerka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    25
    Сцената кога рекоа дека Изабелка ќе оди кај Султанот, Хурем како играше со кисела насмевка...
    Ауфф... :@ :@ :@ Хатиџее долго го чекам моментот кога ќе те изневери твој сакан Ибрахим :devil:
    ааха и Хурем ми беше најсмешна кога шеташе низ цела палата кај ли не отиде.. прво тргна накај својата одаја па после отиде кај Ибрахим и на крај кај Величествениот толку ми беше смех

17. Abby

Abby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    92
    Значии од Хатиџе по лигаво суштество на планетата нема ццц. |( Колку ќе ми биде мило кога
    Ибрахим ќе ја изневери.
    немате појма. :x

18. Maxymous

Maxymous Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    70
    Oнаа Хатиџе, колу е лоша. Хурем и го спаси детето и пак ја мрази :devil:

На Elika и Okica им се допаѓа ова.
  19. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    И мене ме нервира Хатиџе :@ А толку си беше убава на почетокот, најдобра од сите беше! Што и стана сега |(
    Едвај чекам другата епизода да почне, интересна ќе е :wasntme:

20. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Затоа венчаната жена на пашата Хатиџе позната како испод мира триста вира воедно и султанка со плава крв нели за скоро време ќе си добие нож во грб и рогови над празната глава од мажот и една обична слугинка, калфа и робинка многу подолна од обичната робинка Хурем. Ех, кој на друг му копа дупка, сам паѓа во неа.

За Хурем поздрав со песната „Ја ратујем сам“ од Рибља Чорба мислам беше :rofl:

На FemmeFatale му/ѝ се допаѓа ова.