Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    значи во понеделник хатиџето ке го доживее големиот пад, се надевам дека ке се смири малку после се што направи, кој што си посадил, тоа ке си пожнее, жал ми е за бебето само а за хатиџе не, на почетокот ми беше мила но нејзината промена воопшто не и одговара

2. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Да во реалноста на такви правила сепак не ѝ се можело волку многу, имало интриги верувам така кажуваат народните верувања но сепак било ептен строго, но јас пак мислев за серијата, ние не знаеме како Величенствената се однесувала кога била во слична положба како Хурем И Махидевран тој дел не е прикажан, па поентата ми беше дека гарант и таа се служела со истите интриги како и овие две, таа сама кажа во една епизода дека и она со нејзиниот Величенствен испатила многу, па така не верувам дека била нешто учтива и пристојна.

На E...V...I...L му/ѝ се допаѓа ова.
  3. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Ја мразам Хатиџе искомплекираната, да цркне како нема. И Ибрахим го мразам и старана вештерка, и коската Махидевран. И само напред Хурем не резбари никој...

4. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    ^Wow, ти изгледа цел свет мразиш! |(
    Иначе многу ми е жал за Хатиџе. Се нешто лошо и се случува! ;(

5. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.560
    Допаѓања:
    3.194

Потпишувам :lol: :rofl: :rofl:

Јас веќе една недела не сум во тек со приказнава, гледав до таму кај што Сулејман ја залапа таа силиконската. И што биде, спиеја или се воздржа Султанов? :rofl:

6. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Ај веќе нека си замине оваа Изабелава...ќе ја пратат дома не е безбедна веќе таму :D
    Едвај чекам понеделник да гледам,леле не очекував Ибрахим така да изреагира :rofl: ја преплаши Хуремка,а кога ќе го роди другиот наследник?Ептен ми е интересна.
    Махиде-каде одиш?Хурем-во дното на пеколот,ајде и вие,заедно да одиме :lol:

7. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Денес беше :rock: Хурем султан :rock: :rock: :rock:

8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Пак го преспав ... налет.
    Ај бидетет така фини и кажете што се случуваше.

9. anamariia.x3

anamariia.x3 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    857
  10. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Ах..Ибрахим кутриот болен легнал во кревет..мислам дека ќе умре ама не сега..океј како и да е..
    Чекорот на Хурем не ми се допадна ама намерата да ја уништи принцезата потполно ја подржувам.Секако за успешна мисија треба малку повеќе да се внимава и да не се збори сешто од типот-принцезо дали го добивте подарокот...хах.. :^)
    А инаку Хатиџе треба некој да ја потсети дека таа не е никој и ништо..не во споредба со моќта и власта туку со борбеноста и храброста во споредба со Хурем Султан.Ама и еден ден и на Хурем времето ќе дојде па тогаш ќе види таа дали може да се споредува со венчаната жена на Величенствениот Султан Сулејман Хан,мајката на 4-те принца кои ги дарила на династијата, омилената жена на султанот и мајката на еден од идните султани на земјата.. :) А Хатиџе сестра на величествениот,жена на везир и мајка на еден иден везир хах.. :devil: :devil:

11. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Не ми е јасно за Хатиџе само Хурем е роб?, а Махидеевран и онаа првата султанка другаркаи што се, и да не ја заборавам и мајкаи, сите ли тие се родени султанки како неа? И не ми е јасно кога Хатиџе ја омаловажува Хурем дека и покрај се таа не е ништо освен роб како овие другиве си седат рамнодушно ма око не им трепнува. Или можеби овие трите се со султанско потекло? Не ми е јасно. :^)

12. Okica

Okica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    484
    јас мислам дека Хурем претера во некои свои постапки (посебно со змијата) но вештерките мајка и керка ја принудија на тоа бидејки постојано ја провоцираат.Хатиџе е многу неправедна со Хурем(побарај од мене што сакаш ти ми го спаси детето)рече па порече.Убаво и кажа Хурем на величествената(вие никогаш не ме засакавте јас секогаш ве почитував).Зумбуљ го малтретира веке Ѓул ага :devil: .Сепак ова е преувеличено заради гледаност на серијата :) :)

13. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    величествената не била роб никогаш, туку е донесена во турција да се омажи со тогашниот крал татко му на сулејман, а инаку била принцеза од Крим (или нешто такво, битно не била обична :) )а махидевран, и таа му била жена на сулејман уште пред да биде тој султан, и за тоа си придаваат големо значење, пуфли ниско интелигентни

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    :clap: За Хурем.И се поклонувам,свака и част.Арно и изнаплеска се в лице на Величенствената,така и требаше.А за тоа што се лоши кон неа на сите ќе му се врати.Казната за Хатиџе ќе биде смртта на детето.А да прашам Ибрахим и принцезана ќе умрат?

15. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Стварно браво :clap: Многу убаво им кажа и во право беше! Не ја затворија устата заџабе! Само не мораше тоа на крај со мене сте или не сте, ама ајде бидна...Стварно сешто претрпе во харемот, а Махидевран милион пати ја заштитија. :puke: Барем да не го прават намерно тоа што и го прават на Хурем ајде де, ама стварно намерно и го прават. И што посреќни се? Што добиваат со тоа? Многу си ја сакам Хурем, омилен лик ми е, силна, издржлива, самоуверена...нема што да се зборува, никого не остава рамнодушен. Значи вреди! Е сега не ми се допаѓа тоа што го прави во врска со изабела. Абе остави и змија и се и седи си мирна Хуремке, знаеш дека величествениот пак кај тебе ќе си се врати :D
    Хатиџе кажав веќе за неа, многу ме нервира смотаната, Махидевран ми е одвратна :puke: И самата е свесна дека не може против Хурем и пак со тие нејзини фацки, пак се сити ц ц ц. Ако, џабе и е се, туку нека си ја види фацата кога Хурем ќе се венча со султанот. А и јас едвај чекам на сите фаците тогаш да им ги видам :P Ајде побрзо нека биде и кај нас тоа......

На tanja6 и Elennaa им се допаѓа ова.
  16. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Прочитав Мерием не била женствена |( ?! Што значи за некои од вас женственост?
    Коски и кожа и испиеност во лицето како Махидевран ?
    Хурем малку е поправена во овие епизодии но тоа е откако се преселила во Турција. :lol:
    Совршенство ми е. Големи очи, убава уста, прекрасна коса.

Прикачени фајлови:

На lola-86, Shpagetta, Miss666 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    е стварно како сите лошо се однесуваат со хурем жало се дивим на неа колку е храбра и издржлива така сите треба да бидеме жени

18. Lollipop7

Lollipop7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    782
    морбидна е серијава ://
    дефинитивно има содржини кои не се наменети за целата публика. Сепак,стварно е уникат и за разлика од љубов и казна овде плачат повеќе од 3ца :D

19. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Ајде полека Хурем фан клуб смири се. И не прочита дека не била женствена, туку прочита 'не знам што гледате толку женствено во неа' ;)
    За мене жена која со крупноста може да му парира на еден нормално граден маж не е синоним за којзнае каква женственост. Не знам ни што на секој не толку пофален збор за Хурем се вадите на Махидевран, па не знаев дека биле заемно обусловени :D .. Тоа што Махидевран одвреме навреме потсеќа на костур во фацата, не го менува фактот дека Мерием потсеќа на прасуле :rofl:
    Сепак веќе сум пишувала наназад како не ги сметам ни едната ни другата за грди, не ќе се повторувам сега. Само не ми претставуваат ни едната ни другата некој идеал за убавина. И треба да и поработат на шминката, последниве неколку епизоди Хурем изгледа како од спиење да станала.
    Ама требало некоја поубава да најдат ако се знае дека вистинската Хурем била ненадминлива убавица.
    И факат ја претеравте :D , Хурем труе луѓе-добра, Хатиџе ја фатиле нервите-не чини, Величествената си ја брани позицијата-не чини, Махидевран е огорчена од она што ја снајде- не чини. Сите се тие исти, Хурем не се двои. И да ве потсетам, во пракса, Ибрахим уствари не беше тој што го отру Лео :!:

На vesna212 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bonbona92

bonbona92 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    128
    А зошто Сулејман ќе го убие Ибрахим? Ќе дознае за неговата врска со Нигеер или друго е во прашање?