Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Читав дека Ибрахим станал мн. самоуверен и кај Сулејман се јавил страв од растењето на неговата моќ, се верува дека тој страв бил неоправдан и дека намерно го поттикнала Хурем со интриги

2. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    што и кажа хурем на величенствената, зошто толку се налути старкава? :lol:

3. anamariia.x3

anamariia.x3 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    857
    Па мислиш Хурем посакуваше да го отруе Лео.Ако сакаше да го отруе,сега немаше да му се одмаздува на Ибрахим и да и се лути на Нигар Калфа.Инаку,во таков речиси изолиран свет,ако седиш мирна верувај ми нема да опстанеш.Мислиш Величествената не се служела со интриги како што се служи Хуремза да го освои Селим I (татко му на Величествениот)?И тој имал повеќе од 3 жени од кои имал по 2-3 принца.Тогаш тие што биле добри и љубезни кон сите први отпаѓале.Еве ја Махидевран.Си седи мирна,а веќе загуби.

4. bikk

bikk Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8

НА СИТЕ ШТО СТЕ ФАНОВИ НА ХУРЕМ ИМ СЕ ПРИКЛУЧУВАМ :lol: БИДЕЈКИ ИМАТ ЦРВЕНКАСТА КОСА КАКО КЕРКАМИ И ПРАВА ЖЕНА Е УБАВА ГОЛЕМА ТАМАН ЗА ЦАРИЦА Т.Е. СУЛТАНКА !(штета што вистинската не била толку висока и убава )[/quote

ххахахаххаха да бе ова хурем како краваа..

5. bikk

bikk Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8

махидеевран е достојна да ја наследи велицестбената бидејки не била робинка како хурем

подобро коска отколку крава како хурем и плус грдаа хахахаххаха

6. anamariia.x3

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    857
    Да не претера малку?Задржи си ги навредите во себе :!:

7. bikk

bikk Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    во историјата за првпат робинка станува султанка,знаци другите се од блијателни семејства а не робинки како хурем.се надевам сега ти е јасно

8. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Според мене Хурем досега секогаш била во право, неа сешто и правеа и згора на се ја казнуваа..
    а не ја разбирам толку големата поврзаност на величествената со махидевран, како крв да и е.. :^)
    кога е во прашање дека хурем ја изневерува султанот, таа веднаш го брани со традицијата..
    а кога беше изневерена махидевран одма кроеше планови како да ја избрка хурем.
    Мислам дека величенствената воопшто не постапува правилно и не е праведна према хурем..
    и самите видовте дека таа ги крои сите завери против неа, и што требаше хурем да седи со скрстени раце додека таа и прави зло??? .. Хаа, не е така. И баш убаво и изнакажа на старкава да не се мисли дека е којзнае која бидејки ни таа нема да векува, а после мислам дека е логично дека хурем ке го наследи нејзиното место... како прво гледа дека таа родила 3 принцеви.. а махидевран 1 и то кој уште од мал му се бунтува на султанот |(

А пак ова клетото Хатиџе колку е само празноглава кокошка.. -Ајде величествена да не ја слушаме оваа, величествена зарем и дозволувате, величествена наредете да ја избркаат..
    алоо чукни си ја главата ако не... и да е роб таа е султанка, му родила наследници на династијата... а ти која си... само обична сестра на сутанот која не игра никаква улога во ништо поврзано со него..
    (и пак ке речам :) ) да не и беше Ибрахим нејзин ќе ја омажеа за оној небитниот и вид виделина ке фатеше ни името немаше да и го спомнат. |(

И значи во целава дешавка сосема ја поддржувам Хурем.. -ХУРЕМ ФАН КЛУБ РУЛЗ :rock: :D

На baguf4e, lola-86, booba и 2 други им се допаѓа ова.
  9. bikk

bikk Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    малку е за неа аахаааха

10. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Добро Бик олади, не ти е Хурем смртна непријателка во животот па не секое овде да враќаш со коментари, дај прочитај правила и не туку на секое само дигај џева!
    И јас не ја поднесувам Хурем, па не враќам на секој овде што ја правда Хурем.

До толку во филмов да се влагало не сум видела! :x

11. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    ИСПРАВКА:
    Махидевран била една од конкубините на Сутанот и подоцна станала Хасеки - омилена на султанот.
    Инаку потекнувала од богато албанско семејство, нејзиниот татко бил музичар.
    Т.Е. нема никаква врска со султанското семејство и не била никаква благородничка.. фактички и таа била роб како и сите останати, но различно е што таа станала венчана или како и да ги прогласуваат жените на султанот за разлика од Хурем која е само мајка на принцеви а не е официјално жена на султан. Капиш?? ;)

12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Jас серијава не ја гледам,и појма немам што се случува, ама татко ми ја гледа у кујна :rofl: , и уз кафе сум видела 2-3 пати
    Hе знам која е оваа принцезава изабела само знам дека се вика, ама поубава ми е мене од таа црвената :)

Прикачени фајлови:

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. E...V...I...L

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Добро, напишав назад што мислам за Величествената, нормално дека сите се интриганти, аман, колку пати да повторам :D баш затоа што се сите исти не ми е јасно што толку ја браните Хурем
    А за Лео, сакала-не сакала, пак го отру. И тоа сум го пишувала назад, не мораше да го отруе, можеше да му помогне да избега или нешто. Ибрахим се сомневам дека нешто ќе кажеше, тоа само неа ја уценуваше, зашто кога уште го чуваше Лео во подрумот, го излажа Величествениот дека тој веќе се вратил во Крим, така да не знам како ќе му се оправдаше. Глуп дел. :)

Според некои извори, поверодостојни, таткото на Махидевран бил исламизиран Црногорец. :)
    И Махидевран не е венчана сопруга на султанот, туку е мајка на принц исто како и Хурем, само таа е сеуште попривилегирана според традициите затоа што е мајка на првиот принц. А единствена венчана жена на султанот ќе биде Хурем.

14. anamariia.x3

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    857
    Хурем ли,Махидевран ли,серијава дефинитвно не затреска сите :D

15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Секако дека е поубава :lol: :lol: Хурем треба на диета да биде :lol:

16. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673

А како можеше Хурем да му помогне на Лео да избега, таа го тераше ама он беше тврдоглав, а веќе кога падна во рацете на Ибрахим нема бегање ни он ни таа, незнам како таа можеше во таква ситуација да му помогне? и незна зашто Хурем се обвинува за турење на Лео кога и двајцата го јадеа локумот.

Да интриганти се сите во харемот а повеќето што сум слушнала а и јас ја поддржаваат токму Хурем затоа што се сите против неа, другиве сите се една група во која едни со други се поддржаваат. во таа група од неодамна се придружи и Хатиџе, така Хурем останува сама со двајца слуги и Султанот кој навистина ја заштитува, но и доста потпаѓа под влијание на мајка му па често пати таа останува незаштитена. Сама се бори за себе.

17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    како на диета бре?
    не знам мене не ми се виде дебела :D

18. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Дебелка си е Хурем, дебелка. Ама ако, пак е убава. :)

На Okica и BI-44 им се допаѓа ова.
  19. E...V...I...L

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Толку беше глупав делот што не вреди ни за коментирање. Нели ги остави сами во одајата и замина во дворот? Можеше да го изнесе и тоа многу лесно. Не и е сега Ибрахим крив. Султанот да ги фатеше и Ибрахим ќе си го јадеше. Да можеше Ибрахим нешто да му каже, ќе кажеше досега сто пати за да и наштети на Хурем.
    И не беа сите толку против Хурем таа колку што ги врти против себе. Со Ибрахим таа прва почна да се кара, а заборави дека тој ја донесе кај Величествениот. Величествената ја пикна во зандана првата епизода зашто ја нарече Махидевран безобразна, Хурем тогаш не беше дел од семејството. Затоа и се плашат, зашто гледаат дека дрско се однесува. Инаку Величествената долго ништо посебно не и правеше, сега оваа самата ја провоцира. Хатиџе не е важна толку, ја фаќаат нервите, а со Махидевран нормално е да не се сакаат. :) Не е нешто за бранење Хурем повеќе од другите.

20. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Така е полна, крупна риба :lol: :lol: :lol: