Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Бик секој си има свое мислење, секој си има омилен лик и лик што не го сака. Ама HELLO серија е. Ц ц ц ц, да знаеш само какво мислење си створив за тебе сега :tmi:
    И размислете малку, робинка ли е, султанка ли е, величествена ли е, од богато семејство, битна или небитна не е важно тоа. Што ако е Хатиџе сестра на Сулејман кога е глупа. До вчера не смееше да писне, не гледа мажот и што и прави, а другите сака да ги оправи во живот. Ма дај молим те... Всушност збор ми беше да кажам дека Хурем можеби е роб и ништо повеќе, можеби е за некого грда и помалку вредна од другите, ама ќе успее венчана жена на биде на султанот, а како што разбрав и величествена ќе биде. И никој ништо нема да може да направи против тоа! И сега што им вредат титулите на другите м? :P

На booba, Sara123 и interesna им се допаѓа ова.
  2. HurremSultan

HurremSultan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Турциве во серииве и не бираат баш многу згодни актери, туку некој кој навистина ќе и прилега на улогата или ќе знае добро да глуми. Ете актеров што го глуми величенствениот е далеку од згоден и убав ама професионално знае да глуми. Актерката што ја глуми Хурем се разбира дека не е лепотица како што се знае низ историјата за вистинската Хурем, меѓутоа сигурно за џабе не ја избрале. Таа и не го знаела турскиот јазик кога почнала да снима, туку тогаш почнала да го учи, исто го нема истиот акцент како Турците па така и подобро ќе ја глуми Александра со различен акцент од другите. Оваа актерка и со самата нејзина појава не личи баш на Турчинка. Па што знам ете не можам да замислам ниедна од другите актерки во серијата на нејзино место. Ете Махидевран има светли очи, можеле да ја исфарбаат во косата но дали ќе и стоеше улогата ? Тешко. Сигурно Мерием била една од ретките на кои и одговара улогата па затоа и ја добила. Иначе се сложувам со една членка што има напишано погоре дека во последниве епизоди треба подобро да ја шминкаат оти изгледа како штотуку станата од спиење.

3. bikk

bikk Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    па гајле ми е какво мисленје имаш за мене,јас само кажав како сум прочитала од историјата :)

4. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Се сложувам со ХурремСултан.Во право е за тоа дека турските актери не се баш убави.
    Ај кој ќе сака да ми каже дали Ибрахим Паша ќе умре??Дали Хурем ќе има уште еден принц?
    Дали Султанката Хурем ќе се ослободи од принцезата Изабела Фортуна и ќе ја испрати од кај што дошла??
    Дали кога Хурем ќе се венча со Султанот ќе стане Величествена?(не верувам)
    Дали тогаш ќе биде рамноправна со Хатиџе?
    Дали ќе има уште некоја вака досадна како Изабела која ќе му падне во окце на Сулејман?
    Имам безброј прашања ама вие овие кажете ми ги.ВЕ ЗАМОЛУВАМ МНОГУ МЕ ИНТЕРЕСИРА. :)

5. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    На viva.la.vida и sanjaeva им се допаѓа ова.
  6. ems13

ems13 Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Женски ќе може да ве замолам да го побарате на нет фустанот на хурем ( црн со златни листови или цветови на него ) што го носи во 31 епизода.. јас го утепав од барање ама ништо :(
    фала од напред :)

7. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    не сум баш фан на хурем ама зашто мислете дека е дебелка мене ми изличава баш како нормална жена ако ја гледате во фаца малце подебелка изгледа ама ако ја погледнете онака раце струк каде гледате дека е дебела плус има луге што имаат таква фацичка ама не декаа се дебели а има и обратно па па мора ли да е коски и кожа па тогаш да се каже дека е слаба и кога ја имаше на интервју баш имаше слаби нозе па незнам

8. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Еве ти некој одговори :)
    1.Ибрахим ќе умре во 51 епизода ,султанот ќе го убие мислам дека ќе дознаам во четврток кога ќе излезе епизодата :)
    2.Хурем ќе има 4 машки и 1 женско дете .
    3.Ќе се ослободи од Изабела ќе ја врати назад ,ама ќе го затупат неколку епизоди сега со нејзе .
    4.Одкога ќе се венча со Сулејман нема да стане величенствена (Величенствена или Валиде што значи мајка на султан можеш да бидеш само доколку твојот син стане султан.Меѓутоа ќе биде султанка вистинска венчана жена на Сулејман нема да е робинка повеќе .Нема да има друга жена како Изабела :)

9. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    А која ќе биде величествена? или ќе си остане мајката на Сулејман? (малку ми е нелогично,ама...) :)

10. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674

Арно вика Сашко Коцев, сите си купивте плазми и лцд-а па се дебело ви се гледа :D

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  11. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.560
    Допаѓања:
    3.194
    Мислење. :)

И што прочита од историјата? Дека Хурем била дебела, глупа и грда? :?:

12. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Како бе турските глумци не ви биле убави? Не гледам некоја значителна разлика во убавина помеѓу турските глумци и глумците од останатите продукции. Ретко има убави и ваму и таму, повеќето и не толку убави. Мене па овие баш ми се природни, особено женските, добро, ретко некоја силиконска ќе искочи ту и таму. Е сега некому можда му смета тоа што нема голотија, но каква врска има тоа со убавина? :)

13. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    за овој фустан ли мислиш :^) успеав нешто да најдам :) фаците на хурем не ги гледајте, може да се уплаштите :rofl: :rofl: :rofl:

Прикачени фајлови:

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  14. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Јас ги почитувам на некој начин турските серии баш заради тоа што нема такви сцени :D :D

На E...V...I...L му/ѝ се допаѓа ова.
  15. spiderboy5

spiderboy5 Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    19
    Гледам дека на мн не им се некои раб. јасни. Вака Величенствената (Ајше Хафса Султан) во палатата е дојдена како слободна жена, како принцеза од Крим. По смртта на Селим, станува Валиде (Мајка Султана) и затоа толку ја почитуваат. Хатиџе е нејзина ќерка која сама си придава голема ваност, а инаку во Историјата и во харемот не била авторитет дека била покорна и женско. Махидевран (Ѓулбехар) е негова прва жена бидејќи му го родила првиот принц (кој останал жив), но не му е венчана. И таа е роб, не е дојдена како султана. Хурем Султана, на почетокот е роб, со раѓање на првиот принц станува мајка на принц и Султана. Раѓа 4 принца и една принцеза. Махидевран во прво време има поголем авторитет како главна жена, затоа има и дозвола за градби и донации. Хурем нема, но му вика на Султанот да и даде титула на Слободна Султана за да може и таа да донира, со што станува по моќна од Махидевран. Но, одбива да спие со султанот бидејќи како слободна жена е грев да спие со некого, тој во прво време ја прогонува па ја враќа назад како НЕГОВА ВЕНЧАНА ЖЕНА, и ја крши скоро 200 годишната традиција. Потоа почнува вистинската војна помеѓу Величенствената и неа, обид за да ја убијат Хурем и слично. Но По некое време умира Величенствената, а на нејзино место доаќа Михримаh, ќерката на Хурем. Ибрахим по некое време е убиен од страна на Сулејман, заради преголеми амбиции. Првиот син Мустава од Махидевран е обвинет за предавтсво и исто така е убиен од Сулејман, но во тоа има удел Хурем, бидеќи ако станел Мустава султан на империјата, ќе донел закон за убиство на децата на Хурем. Првиот син на Хурем умира на 21 год. Бајазит дига бунт против Слејман и е лишен од власт, тој едниот има грпка, а валста ја наследува Селим Втори (пијаница) кој после 8 години власт умира. А Хурем е прва жена која учествувала во бласта, што било невидео. И од тогаш се даваат некои права на жената во власта! Хурем умра 8 години пред Сулејман, а тој псоле нејзината смрт немал др жени. Со тоа што умира пред Сулејман, не станува Величенствена Валиде Султана, но има неприкосновена моќ, како во харемот, така и во политиката. Заради неа е ликвидиран и харемот на Сулајман, бидејќи тој се одлучил само за нејзината љубов!
    Инаку серијава во иднина ќе бие доста интересна, ова не е ни третина што ви кажав што све ќе се изнаслулува, можам само да кажам, многу убиства, интрги, и слично. Ама мислам дека серијата ќе ја опфати само влста на Сулејман, до неговата смрт.

На hrcace, A-j-a, Danilela и 3 други им се допаѓа ова.
  16. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Мене ми е интересна серијава и си ја гледам. А многу сте ми интересни да неречам смешни кога ви ги читам коментарите и кавгите која била подобра, која била поубава, која дебела, која слаба. Зар имате толку вишка време и да се замарате и и да ги анализирате глумиците? Па тоа се само глумици и многу работи се додадене и преувеличени, па и најнормално за филмот да биде интересен!

17. ems13

ems13 Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    ivinakit фала ти многу :) тој фустан го барав :D

18. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.406
    Допаѓања:
    3.859
    Леле ова Хатиџево колку иритира.. Глупача, убаво ќе ја извара Ибо, малку и е.. :@

На daddys.princess му/ѝ се допаѓа ова.
  19. FemmeFatale

FemmeFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    141
    Има ли некој освен мене, што кога го гледа величествениот, го чека само малкочоглу да се појави? :$ :D

На Abby, Sanniii и vaga95 им се допаѓа ова.
  20. BI-44

BI-44 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    719
    На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.