Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305

За Хурем во право си требало да ја направат малку по позитивна улогата,по ведра со пожив и повесел дух.Не дека сега не ми чини,баш си ја сакам,ама кога би можело да биде малку по реално како во инсторијата..барем така нема да има гледачи кои ја мразат и имаат погрешно мислење за неа.Бидејќи ако некој не ја разбере причината за нејзината лутина,нормално дека ќе ја презира и ќе стекне едно негативно и многу многу погрешно мислење за неа.

А за Ибрахим-да ви кажам право мене ни на почетокот не ми беше симпатичен. :)

На HurremSultan и A-j-a им се допаѓа ова.
  2. HurremSultan

HurremSultan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Добро, јас сфаќам дека за Султаните тоа било традиција да имаат харем полн со жени и сепак добро е што барем сите знаат, не изневерува тајно. Ама сепак не само Султанот туку ме иритираат Османлиите што се огромни женкари. Од една страна во тоа време владеел шеријатскиот закон а за главните во империјата тој закон не важи? И надвор сите жени покриени се шетаат а низ сарајот опаа све надвор. Ама како и да е, мило ми е што Султанот ќе оди против традицијата и ќе ја венча Хурем, тоа ми е најмногу мило едвај чекам свадбата да ја гледам ќе биде супер. Тоа ќе биде победата на Хурем.

На Sara123 и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  3. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Има убави очи и полни усни.... сигурно по бакнеж со него никоја жена не би останала рамнодушна :)

На HurremSultan му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Shekerka

Shekerka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    25
    A дали Хурем ке го роди тоа другорто дете... Некако ми помина долго време а Хуремка не е трудна.. Не ми штима нешто :]

5. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Едвај чекам да се венчаат. :)
    Тоа ќе ми го исполни целото срце.. :D Хурем Султан-жената на Величествениот ќе биде непобедлива,нејзината сила ќе ги натера сите интригашки во харемот да и љубоморат.Кога ќе се венча со Султанот е тогаш ќе треба Махидевран да се замисли која е таа-и што уште се обидува да стори.Дали да си ја прифати судбината како кутра поминлива приказна на Султанот,како очајна мајка на еден разгален принц,или како најголемата непријателка на жената на величествениот.Е бога ми тоа последното е лошо.Никој не ќе може да и се спротистави на Хурем величествената.И се дивам на нејзината храброст.Едноставно ќе бидам пресреќна.Сите ќе бидат со наведнати глави а таа Султанката која е венчана жена на Султанот и цвета со нејзината по малку ироничка насмевка.Таа е жената која успеала да ги победи сите,и да стигне до ова високо место. :inlove: :inlove:

На Hurrem-Aleksandra и HurremSultan им се допаѓа ова.
  6. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Затоа што Ибрахим еднаш се нарекол себеси султан, и султанот почнал да се плаши од него, зошто го почитувале Ибрахим исто како да е султан. Не му било толку тоа што се нарекол, туку тоа што го почитувале премногу и што му бил конкурентен.

7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.159
    И по се изгледа ќе легне овој со Изабела а? :devil: ии како ме нервира , лигава материја е :@

8. FemmeFatale

FemmeFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    141
    Серијава почна да ми наликува на шпанска сапуница :@

9. Steff.Unique

Steff.Unique Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    270
    Што ќе се случи со оваа пластичнава Изабела?! :^) Ќе умре? :^)

10. HurremSultan

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Леле жими се да сум на местото од Хурем ќе го убијам султанон ццц гнаса чоек,и после
    Хурем најмила,сонце,злато,душо,месечино,цвету мој,светлина на моите очи..И на крај Хурем чекај к*рац за тебе кога ќе стигнам ти знам дека ќе ме сакаш :@ Аии како ме фате нервоза од денешнава епизода,на Изабелиштено би му го дала косичето в раце ако е поблиску.Прво ќе си одеше а сеа ЈАС ГО САКАМ СУЛЕЈМАН :envy:.
    Туку да се напијам некое апче за спијање и да не се нервирам поќе |-)

12. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Да не ја прекинат уште малку, како што одат епизодите, многу брзо ќе ги стасаме во Турција и ќе ја прекинат кај нас.

Инаку за Хурем еве баба ми и дедо ми имаат сосема погрешно мислење баш затоа што лудачкава е цело време со гримаси и цело врее прави некои сплетки. А мене ми е лудача во позитивна смисла :lol: Само неа ми ја зборат другарки или роднини.

13. Ulata

Ulata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    100
    Не ми се верва дека почав да ја гледам серијата...аааа од почетокот толку ја неќев..сега жалам што не почнав да ја гледам на време...ама никогаш не е касно...ах Хурем колку би сакала да го имам твојот цврст карактер и твојата храброст....ја обожавам женава :*

14. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    ха-ха-ха мислела дека ќе биде во собата на Сулејман............. а што се случи со љубовта кон Фредерик(ако се викаше така)? зарем толку не сфати дека Ибрахим ја искористува во неговата "војна" со Хурем........... :)

15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Јас мислев Изабела дека ќе јаде бокс хахахахаха, па колку почна да се перчи еејјј барем по толку време конечно призна дека го сака... само голема штета што тој ќе спие со неа, ама трагично ќе заврши :x

16. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    лелееее колку се нервирамм!!!!као можеше бре Сулејман,како????биваше ли таа проклета принцеза да ја донесеш во сарајот и на крај да легнеш со нејзе и + пред Хурем и го врати ланчето..Нели Хурем ти беше месечина,сонце ,султанка на твојот живот?? :@ ..Нели и вети на дека ќе и бидеш верен????
    Па и таа гуската или таканаречената принцеза нели сакаше да си оди,како сеа го засака Сулејман?? :envy:
    ГЛУПА СЕРИЈА....
    Море остај тоа барем Нигер си остана во сарајот..ДУШИЧКА ;( И да Хатиџе почнува да се нормализира,само ради тоа ми се гледа...Али ради Сулејман ќе ми се одгледа!!! |(

17. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Во последнава деценија не сум се изнервирала повеќе од сега.. |(
    Чекор напред па ќе се вратам наназад..неможам да седнам мирна и ништо да не превземам.
    Изабела--заслужуваш твоето убаво и нежно вратче да биде прецвикано од Хурем. ;)
    Султанке прај што ќе праиш само брзо уништувај ја оваа принцезава..ама е слабичка ветрот може да ја дувне..хах.. :lol:
    Хурем држеше нож во рака сечејки си ја истата и ни без солза во очите му викаше на Сулејман јас не сум Махидеран,јас ова не го дозволувам. :devil:
    За разлика од Изабела која квичеше додека Султанот ја засецна за да и го извади отровор од змијата. :)
    Храброст невидена,сила неизмерлива,харизма и привлечност,цврстина и бунтовност- е тоа е нашата Хурем :D А за Султанот немам зборови..го претера. :@

На Alesii, HurremSultan и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  18. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    трагично? кажувајјј :)

19. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Па Ѓулнихал, Садика и Изабела не постоеле, уште помалку како љубовници на Сулејман. А синот и пријателот не ги убил за неа туку затоа што се сомневал дека ќе го турнат од власт, друго е тоа што таа постојано му го разгорувала сомнежот во нив. Дека ја сакал, ја сакал, затоа што покрај тоа што била најубава во харемот била и интелигентна и итра. Оваа во серијава, пак, некако не ми се двои од останатите тука, освен што на почетокот (а и сега одвреме навреме) пројавува благо-ретардирано понашање. Вистинската Хурем-султан според описите не била таква.

Ааа значи ја одби Сулејман Изабела кога му се соблече, јас се имам испомешано нешто и се чудев дали легнале или не. едит Да бе сега се сетив :lol:

Принцезата сака да се потурчи, ајдее.. Премногу и за на филм.
    Мислам дека ептен ја претеруваат. Во ред е тоа и класични негативци и сплетки и се, ама овие граници преминуваат бре, со чума ќе ја заразуваат силиконката намерно, ај : x :D
    Знам јас дека се случувале такви работи во кралските дворци порано, но ако решиле со бруталности нека прикажуваат вистински настани, а не вака.
    И аман тргајте го оној Зумбуљ кодош од серијава, не можам да го гледам повеќе, сите ќе ги истрпам некако, дури и гица и силикончето, ама овој не го можам ич.. |(

20. HurremSultan

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Мене и многу ми е убава Хурем, зборувам за серијава. Е сега можеби не е толку убава како вистинската Хурем ама сепак е убава. Многу ми е шармантна и слатка. И читав некои коментари погоре дека била дебела. Дебела не е, малце е полничка ам зарем полничките девојки не можат да бидат секси ? Можат и те како. Сите жени во себе имаат сексапил, та биле слаби или пополни.

На A-j-a, Sara123, E...V...I...L и 1 друга личност им се допаѓа ова.