Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Е што идиот од Султан бил овој Сулејман... :@ ццц
    Го зел ланчето од Михримах и повторно и го даде на гуската Изабела-силиконката и тоа пред Хурем и уште и вика: "Oвој ѓердан е ваш, само вас ви припаѓа и немојте никогаш повеќе да го симнувате" и после ја гледа Хурем во очи а пак на оваа толку и се плаче и едвај се воздржува - и го уништи денот!!!
    А пак кога Сулејман скришум слуша како Изабела и кажува на Хурем дека се заљубила во него оди тивко кај Ибрахим и му кажува да му ја однесе во харемот е тогаш имав еден нагон за убивање некого (него)
    А па тој Ибрахим тоа куче од везир уште какви саркастични фаци правеше пред Хурем абе да го убијам нема да се заситам!!! :@ :devil:
    Што љубов ќе била оваа бре??? Така ли и се прави на жената која ја сакаш и која ти има родено 4 деца?
    Но тој има среќа што тоа е 16-ти век, да и правеше Сулејман тоа што и го прави сега во сегашниот век ќе видел дали ќе му кажувала Хурем пак "Сулејман...љубов моја" или ќе му ги земала децата со се алиментација хахахахах :D :rofl:
    А пак каква КУЧКА од "величенстевена" е таа Валиде а ми се прави дама... :puke:
    И оној костур само гледа ден на некого да расипе и уште оваа кучката и кажува да не се става помеѓу Хурем и Изабела, туку да ги остави меѓу себе да се јадат :swear:
    А јас пак ќе ја видам неа како ќе се јаде кога ќе ги види Сулејман и Хурем ВЕНЧАНИ ]:) :devil:

На Alesii му/ѝ се допаѓа ова.
  2. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Абе и јас сум коментирала, ама не е заради дебелината, до понашањето е.
    Добро, карактерно не се ни другите нешто подобри, ама и онака сите се за Хурем на темава, па да држиме малку рамнотежа. :D
    Мислам дека изгледот не е баш како што се бара за улогава, ама далеку од тоа дека е грда сега. :)
    А за мене лично Махидевран е најубава, некои ја викаат костур, ама ете мене ми е убава. :)
    И султанот што го викате грд.. и мене не ми е убав, ама онака, обичен. Па 42 години има човекот, ајде ако не на пластична операција да го испратиме:rofl:

3. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Величествената и Махидевран и мене ме нервираат. Величествената не е во право што прави вака. Таа го одржува харемот ок, ама според мене треба кон сите да е иста. Ова што го прави не и доликува, не доликува на една величествена. Таа тој назив не го заслужува. Наместо да ги смири работите, таа ги остава "да се јадат меѓусебно". На Сулејман демек не му се меше во животот а жени му праќа во соба. Па барем да каже "оставете го жени лавот мој, тој со која сака ќе спие" :D така и да има заземено страна барем нема да се забележува толку!
    А Махидевран кога ќе ја погледнам само па одма ме нервира. Уште па кога ќе е со онаа нејзината Ѓулшах или како и да се вика, па кога ќе почне фаци да прави бре бре... Грда, потрчко на величествената и злобна е, многу е злобна. Не дека Хурем е светица, ама барем знае што сака и кон што цели. Значи сака да ги тргне сите жени од Сулејман и да му биде единствена. И баш затоа мислам дека го сака, бидејќи гледам тука некој коментирал само моќ сакала! А дали Махидевран го сака?- Не, нит го сака, нит го посакува веќе. Толку е обземена од омраза и бес, толку е ниско падната што веќе и не бара ништо за себе, само сака на Мустафа да му обезбеди се. Не го сака султанот, сака само да и се сити на Хурем, не може да преболи што робинка дојде после неа, ја зеде сета љубов на Сулејман и 4 деца му роди. Неможе поразот да го преболи! Се гледа тоа, бидејќи неа ниедна друга девојка не и смета кога е со султанот, туку само Хурем и смета. На никого не е љубоморна освен на неа. Па тоа љубов ли е- не е.
    Хурем каква таква барем се што прави го прави за да дојде до Сулејман. А Махидевран џабе се што прави кога ништо не добива. И да ја снема сега Хурем, султанот пак нема да биде со неа!!!

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  4. HurremSultan

HurremSultan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Хаха :D ме насмеа за ова со султанот. Иначе ете и мене Махидевран ми е многу убава, посебно има прекрасна насмевка. И хатиџе ми е исто убава. Ама сепак Хурем ми изгледа ептен поженствена и попривлечна, многу е шармантна и има прекрасни очи. А од мажите Малкочоглу е најубав :)

5. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    ^^Можда е најубав ама бре имево не му се памти :)
    јас си го викам Манулач (оној од Зоне Замфирска :) )

Инаку мене Махидевран ми е убава, ама овие последниве неколку епизоди Хурем “зрачи“, што би рекол Сулејман.
    од мажите .... мхмххх Бали Беј

п.с. лепотата не се суди по годините. Кој му е крив на Суљо што не се одржавал

На HurremSultan му/ѝ се допаѓа ова.
  6. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Тој Малкочоглу може е убав според општи критериуми, ама мене некако не ми е баш привлечен, не знам, нешто одбивно ми има кај него. Уште од почетокот малце ме нервираше, не знам како успеа да го привлече сето внимание.
    Мене Ибрахим ми е убав. Ама го насетив јас него уште од почетокот дека е лошотија.. Се си мислев од интерес дека сака да ја земе Хатиџе.. :)
    И јас сепак сметам дека Хурем би требало малце да подослабне дефинитивно заради улогата ако ништо друго. :?:

И дајте бе, сите се тие исти, ајде ако не на Хурем да и го отворат патот, па што сака нека прави, м?
    Ако Величествената му испраќа жени на Сулејман тој е приморан да легнува со нив, така?
    Величествената си се обидува да ја сочува традицијата, а гледа дека од Хурем може да има проблем, па се обидува да преземе нешто на секој можен начин, особено откако Хурем ја испровоцира. Од Сулејман зависи дали ќе успее или не.
    Знаеме веќе дека не успеала
    И баш ми беше мило денес Величествената кога ја подбра Хурем, стварно ја претера. Во онаква состојба, таа забави приредува.
    А за Махидевран.. таа сака нејзиниот син да владее, Хурем некој од нејзините и така.. :) Да бранам не можам никого за онакви постапки. Тие се и ќе останат најголеми ривалки затоа што и двете се мајки на потенцијални престолонаследници. А и од историја се знае дека султанот со години бил многу заљубен во Махидевран се додека не се појавила Хурем, која пак, ја сакал до крајот на животот. Што значи, вака-така, овој по природа бил уствари верен, само за една жена се приврзувал, прво Махидевран, после Хурем, а толку девојки имал на располагање.

Туку она Нилуфер бетер од Ѓулша да не испадне :rofl:

7. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Баш идиот.. :) Од ќерката ланчето го зема и право на таа силиконската и го даде.Сигурно сакаше да види како Хурем ќе изреагира,за да ја направи љубоморна.Жити Султанот,окцето само му шета навака-натака.Море човек имаш една прекрасна жена..која никој неможе да ја замени,а ти по лигави принцези трчаш..со нетрпение го чекам крајот на Фортуна Изабела. :D Хурем покажи се. :*

8. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

И мене Сулејман многу ме разочара... Хурем му ја искажува љубовта ( во тој момент многу на мене ме потсети), а тој со таа глупавата ќе спие... ах многу жално... ако САКАШ некого немој да го повредуваш... ама мислам дека ќе умре принцезата од чума... Хурем залудно го сака Сулејман, ако тој се швалерисува со која ќе стигне... многу иритирачки и жално :(

На Hurrem-Aleksandra и Sara123 им се допаѓа ова.
  9. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    ПРинцезата ќе умре од чума?? И неа ли ќе ја заразат ?
    Добра информација..не е баш добра..несакам никој да умре..ама па сега тоа е тоа.Тоа време било гази или ќе те газат.Мораш да бидеш силен за да не те уништат.А најмногу психички.
    Значи ќе умре а ?? Добро што дознав,барем да не се секирам за Хурем Султанката. :$

10. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Нигер ќе предложи да ја заразат со шамивче кое ќе биде ставено во карантинот каде ќе бидат заразените од чума :)

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Аууу се повеќе се нервирам со овој султанов. Остај што ја донесе во неговиот харем, дури и ќе спијат заедно :@

12. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    308
    Кога ке се деси тоа Изабела да ја отрујат од чума? Неможам да ја поднесам веќе.

На Elennaa и Sara123 им се допаѓа ова.
  13. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Сега треба во наредниве епизоди, во брзо време :rofl:

14. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Браво за Нигер... :) Ах и таа била опасна.Кај и текна жити се.Сигурно тоа и го кажа на Хурем за да и прости и се да заборави. Ама барем Нихер Калфа на крајот корисна испадна.Еднаш и згреши на хурем,замалку главата на султанката ќе летнеше,ама сега просто се докажа дека и останало барем една ронка почит кон Хурем,или пак само сака да си ја прочисти сопствената совест и да може да живее мирно..покрај тоа што спиеше со Ибрахим. 8)

15. Simonna7

Simonna7 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    128
    Тепајте ме, колете ме, јас сепак за Изабела си навивам. Па што да прави кога се заљубила? Секој што е заљубен има право да се бори за саканиот нели? Тоа го правеше и Хурем на почетокот, уште го прави, но си доби конкуренција. Епа сеаа.. харем е ова, не се наоѓаат во современо, демократско општество. Хахах Сулејман си има право да си праиа ама што му душа сака! :D И тоа што ја напаѓате Изабела демек сакала да бега, па се премислила, тоа е човечки. Само откако сфати дека е вљубена, отпрвин сакаше сама да си ги негира чувствата и сепак да замине, но сега е друга приказна.
    Офф како сме се нафрлиле на серијава, ко од нас да зависи што ќе се случува понатаму. :rofl:

16. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Е ами за што друго ја донесе? Е за тоа де... ццц ГАД ЕДЕН!
    http://vbox7.com/play:73f8dc15
    Еве го и текстот
    Трудно се обичат безхарактерни мъже.
    It's difficult to love men without strong character
    Тяхното не може обич да се нарече.
    Their thing couldn't be called "love"
    Смятат колко губят и печелят с мен
    They count how much they lose and win with me
    и от страх умират всеки Божи ден.
    and theyr so afraid every day.

А-а-а-а-а...
    Можеш ли да ме обичаш?
    Can u love me?
    И теб ли те е страх?
    Are u afraid too?

Страхливците умират всеки ден,
    Cowards die every day
    мъжете по веднъж умират.
    Men die once(in life)
    Страхливец или мъж, не си за мен,
    Coward or a real man,u rn't for me
    какво избираш?
    what will u choose?
    Ако ще е обич, искам да боли.
    If it will be love,I wanna it to hurt
    Да ме разпилее и изпепели.
    To break up me ,to burn me

Трудно се обичат безхарактерни мъже.
    It's difficult to love men without strong character
    Искам в теб да видя много повече.
    I wanna see a lot more in u
    Имаш ли представа колко ми горчи
    Do uimagine how it's bitter to me
    любовта на дребно с дребните души?
    petty love with petty souls?

Ме потсеќа на Сулејман многу, па решив да ја споделам...
    Ах бре Сулејман... си играш со оган! Срце е тоа и многу малку има помеѓу љубовта и омразата
    знам од искуство. Да бев на местото на Хурем ќе кроев планови како да избегам со децата

17. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    А што е со песнава?

18. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Во право си..Силиконската кукла е вљубена да.Јас не реков не. И те како треба да се бори за она или оној кој го сака.Мене искрејно Изабела ми изгледа како неспособна да се бори.Некако лигава ми е,се и пречи.Таа била принцеза а Хурем робинка.Ццц..Баш обратно.Тука таа е само обична робинка а Хурем султанка.Пак си во право што викаш дека Сулејман има право што сака да си прави.Потполно си во право.Но јас знам дека Хурем нема да се помири со тоа.Нема да чека и да седи времето да го каже своето,туку таа лично ќе превземе нешто и на крајот ќе победи.Имаш право да ја сакаш Изабела и да ти биде омилена.Само јас не разбирам..како ти го разбираш нејзиниот карактер??Баш ме интересира..да видам како размислува некој кој неа ја сака.Се надевам дека нема погрешно да ме разбереш.Секој си има право на свое мислење.

Хаха..баш :lol: Како од нас да завиди серијава...Баш се соживеав со серијава..иако мислам дека `соживеав` е мал збор.

19. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Јас не сум ни на страната на Хурем ни на страната на Изабела.......
    ама искрено, која жена би прифатила мажот да биде со некоја друга или некои други истовремено? :?:

20. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    На Elennaa, HurremSultan и Sara123 им се допаѓа ова.