Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
  2. Shekerka

Shekerka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    25
    Наша Нилуфер ќе умре :o ;( мислев Есма ке биде ама Нилуфер ми се виде

3. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Сега видов на реклама за величествениот.
    Па уште Изабелиштено се фрцка по ходницине..го барала златниот пат.цц :^)
    Дај Боже никогаш да не пројде до таму.Ама ете за жал..
    Леле Хурем ќе го запали писмото од Сулејман..па така и треба.Лажги со опашки..демек ја сакал највеќе на светот.Па затоа сега ќе спие со Изабела,дека Хурем ја сака највеќе нели ? Цц

4. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
  5. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    И официјално, точниот термин за емитување на денешната епизода е 21:00 ч.
    Стварно не ми е јасно што прават овие Канал 5! |(

6. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.905
    Сега ќе ја емитуваат 37 епизода, уште само една (38 оригинална епизода) и ќе ја снема Изабелла од серијата.
    Хурем оди со ножот кај Величенствената откако ќе и` биде убиен коњот по нејзина наредба, а тој е оној истиот нож што Хурем и го даде на Нилуфер за да ја убие принцезата. Султанот ќе му нареди на Бали бег да го истражува убиството и ќе се дознае дека Нилуфер го убила коњот на Хурем ....инаку Величенствената преку Даје хатун ја уценила Нилуфер дека ако не го убие коњот тогаш неа ќе и` летне главата, ќе ја задави еден од бостанџиите. Фактички Нилуфер е жртвено јагне....или таа или коњот.
    Ибрахим ќе и` рече на Нигфар калфа да ја отруе принцезата, сите да мислат дека Хурем ја отрула, ама Ѓул ага ќе дознае за заверата и ќе ја премести Изабела во друга просторија во харемот, а нејзината одаја ќе биде исчистена...само Кармина ќе умре, а Хурем тајно ќе ја изгони принцезата од сарајот. Потоа има сцена кога разговараат Султанот и Ибрахим и Султанот му вика на Ибрахим дека принцезата е во некој манастир, се моли за гревовите да и` бидат простени.

На howdoyoudo и Danilela им се допаѓа ова.
  7. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Што убаво си се потрудила да ни објасниш.Јас пак си мислев дека Изабела ќе умре од чума. :^)

8. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Што ќе се моли таа па само се моли и продолжува се повеќе и повеќе да го сака Сулејман... многу мразам личности што сакаат да ја расипат љубовта и среќата на двајца... Изабела кучкица испадна, ама добро ќе те суредат :lol: :lol:

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Хурем е помаранџеста месечинка. :sun:

10. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Многу мразам кога некоја трета личност се меша во љубовта на двајца... јас да бев на местото на Хурем ќе упаднев внатре кога влегуваше во одајата. :@ Ама ајде кој уништува љубов дупло му се враќа

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  11. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Леле едвај чекам кога ќе исчезне оваа принцезава :@

На Shpagetta, Hurrem-Aleksandra и howdoyoudo им се допаѓа ова.
  12. howdoyoudo

howdoyoudo Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    9
    Феминки, знаете ли каде може онлајн да се гледа серијава ама со руски или српки или англиски титлови, не разбирам на турски, а после денешнава епизода сум љубопитна :)

13. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    На howdoyoudo му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Okica

Okica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    485
    значи маж си е маж па незнам во кој век да живее :devil: толку ме лути овој Сулејман :@ се прашувам дали воопшто има позитивен лик во оваа серија |( со кого да се соживееш (се убијци,трујачи, преваранти, гзолижачи и тн.)веќе личи на шпанска серија но за жал се навлеков на неа и ќе ја гледам до крај :)

15. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    некој накратко да ми раскаже што се случи во денешната епизода?? не успеав да стигнам на време за да ја гледам :)

16. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.282
    Мене жал ми е за силикончето бее хахахах греотка е и тоа :D па заљубувањето не е со контролирање го засака Суљо и тоа и е сега :lol:

17. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Не чини вака Сулејман што и правиш на твојата помаранџеста месечинка... ццц
    Значи и силиконката како и да си ја легнал на крајот, леле па таа гуската уште ми се перчи
    "Не, ни ми се допаѓа, одведете ме во одајата на султан Сулејман " чекај мори само што си дошла и веќе почна да наредуваш бре бре... Али со право и се изнасмејаа Нигер и Даје :lol:
    Леле леле па таа величенствената кучка уште ја зела Хурем кај себе да не му прави проблеми на нејзиниот лав додека ја "полни" онаа гуската :@ :swear: и си мисли дека со Изабела и го отвара патот на Махидевранчето која едвај чека да му се пикне у соба на Сулејман али некако многу тешко да и се оствари тоа :D ]:) Значи тотално сум разочарана од Нигер калфа, Ибрахим и дава лопата а таа и го копа гробот на Хурем а и беше убаво кога нареди да не замине од сарајот будала ми се прави али сепак љубовта не е заснована на разум и логика туку на слепост и глупавост еве еден пример со калфава :!:
    и уште едно нешто што ми беше интересно е кога Михримах ја праша мајка си што е тоа принцеза и дали и она е принцеза а Хурем пак: "Не, не сум Михримах... иако родив принцови и султанка сепак тоа не е доволно важно" а величенствената кучка целата намрчена: "Не зборувај така пред децата" е лага да не кажала зарем па така си е... Хурем: "Ќе се ослободам од сите што ќе ми застанат на патот, еднаш веќе го имам сторено тоа нема да биде проблем за уште еднаш" Е како и го плесна тоа у лице и на двете!!! ]:) :rock:

(The best)
    E на ова ми заличи Изабелиштето кога ја видов у амамот

18. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Благодарност до E...V...I...L што го стави линкот на бугарски. Еве си гледам :lol: Само што не сфатив што стана точно со Изабела ама нема врска важно ја тргнавме неа :lol:
    Ииииии а фацата на Ибрахим кога Сулејман му даде печат на Малкочоглу, ќе пукне од мака кутриот. Ѓубре,ако му е, така треба за него!!!
    Даје ме нервира, за величествената и Махидевран веќе кажав.
    Ама Ѓул ага го среди убаво Сумбуљ :rofl: Ако му е, гзолижач еден :P
    За Хурем ми падна жал кога и го убија коњот :(

19. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    5.397
    Се соживеавте со серијава ...

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.