Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
  2. Shekerka

Shekerka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    25
    Наша Нилуфер ќе умре :o ;( мислев Есма ке биде ама Нилуфер ми се виде

3. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Сега видов на реклама за величествениот.
    Па уште Изабелиштено се фрцка по ходницине..го барала златниот пат.цц :^)
    Дај Боже никогаш да не пројде до таму.Ама ете за жал..
    Леле Хурем ќе го запали писмото од Сулејман..па така и треба.Лажги со опашки..демек ја сакал највеќе на светот.Па затоа сега ќе спие со Изабела,дека Хурем ја сака највеќе нели ? Цц

4. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
  5. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    И официјално, точниот термин за емитување на денешната епизода е 21:00 ч.
    Стварно не ми е јасно што прават овие Канал 5! |(

6. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Сега ќе ја емитуваат 37 епизода, уште само една (38 оригинална епизода) и ќе ја снема Изабелла од серијата.
    Хурем оди со ножот кај Величенствената откако ќе и` биде убиен коњот по нејзина наредба, а тој е оној истиот нож што Хурем и го даде на Нилуфер за да ја убие принцезата. Султанот ќе му нареди на Бали бег да го истражува убиството и ќе се дознае дека Нилуфер го убила коњот на Хурем ....инаку Величенствената преку Даје хатун ја уценила Нилуфер дека ако не го убие коњот тогаш неа ќе и` летне главата, ќе ја задави еден од бостанџиите. Фактички Нилуфер е жртвено јагне....или таа или коњот.
    Ибрахим ќе и` рече на Нигфар калфа да ја отруе принцезата, сите да мислат дека Хурем ја отрула, ама Ѓул ага ќе дознае за заверата и ќе ја премести Изабела во друга просторија во харемот, а нејзината одаја ќе биде исчистена...само Кармина ќе умре, а Хурем тајно ќе ја изгони принцезата од сарајот. Потоа има сцена кога разговараат Султанот и Ибрахим и Султанот му вика на Ибрахим дека принцезата е во некој манастир, се моли за гревовите да и` бидат простени.

На howdoyoudo и Danilela им се допаѓа ова.
  7. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Што убаво си се потрудила да ни објасниш.Јас пак си мислев дека Изабела ќе умре од чума. :^)

8. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Што ќе се моли таа па само се моли и продолжува се повеќе и повеќе да го сака Сулејман... многу мразам личности што сакаат да ја расипат љубовта и среќата на двајца... Изабела кучкица испадна, ама добро ќе те суредат :lol: :lol:

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Хурем е помаранџеста месечинка. :sun:

10. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Многу мразам кога некоја трета личност се меша во љубовта на двајца... јас да бев на местото на Хурем ќе упаднев внатре кога влегуваше во одајата. :@ Ама ајде кој уништува љубов дупло му се враќа

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  11. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Леле едвај чекам кога ќе исчезне оваа принцезава :@

На Shpagetta, Hurrem-Aleksandra и howdoyoudo им се допаѓа ова.
  12. howdoyoudo

howdoyoudo Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    9
    Феминки, знаете ли каде може онлајн да се гледа серијава ама со руски или српки или англиски титлови, не разбирам на турски, а после денешнава епизода сум љубопитна :)

13. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    На howdoyoudo му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Okica

Okica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    484
    значи маж си е маж па незнам во кој век да живее :devil: толку ме лути овој Сулејман :@ се прашувам дали воопшто има позитивен лик во оваа серија |( со кого да се соживееш (се убијци,трујачи, преваранти, гзолижачи и тн.)веќе личи на шпанска серија но за жал се навлеков на неа и ќе ја гледам до крај :)

15. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    некој накратко да ми раскаже што се случи во денешната епизода?? не успеав да стигнам на време за да ја гледам :)

16. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.090
    Мене жал ми е за силикончето бее хахахах греотка е и тоа :D па заљубувањето не е со контролирање го засака Суљо и тоа и е сега :lol:

17. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Не чини вака Сулејман што и правиш на твојата помаранџеста месечинка... ццц
    Значи и силиконката како и да си ја легнал на крајот, леле па таа гуската уште ми се перчи
    "Не, ни ми се допаѓа, одведете ме во одајата на султан Сулејман " чекај мори само што си дошла и веќе почна да наредуваш бре бре... Али со право и се изнасмејаа Нигер и Даје :lol:
    Леле леле па таа величенствената кучка уште ја зела Хурем кај себе да не му прави проблеми на нејзиниот лав додека ја "полни" онаа гуската :@ :swear: и си мисли дека со Изабела и го отвара патот на Махидевранчето која едвај чека да му се пикне у соба на Сулејман али некако многу тешко да и се оствари тоа :D ]:) Значи тотално сум разочарана од Нигер калфа, Ибрахим и дава лопата а таа и го копа гробот на Хурем а и беше убаво кога нареди да не замине од сарајот будала ми се прави али сепак љубовта не е заснована на разум и логика туку на слепост и глупавост еве еден пример со калфава :!:
    и уште едно нешто што ми беше интересно е кога Михримах ја праша мајка си што е тоа принцеза и дали и она е принцеза а Хурем пак: "Не, не сум Михримах... иако родив принцови и султанка сепак тоа не е доволно важно" а величенствената кучка целата намрчена: "Не зборувај така пред децата" е лага да не кажала зарем па така си е... Хурем: "Ќе се ослободам од сите што ќе ми застанат на патот, еднаш веќе го имам сторено тоа нема да биде проблем за уште еднаш" Е како и го плесна тоа у лице и на двете!!! ]:) :rock:

(The best)
    E на ова ми заличи Изабелиштето кога ја видов у амамот

18. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Благодарност до E...V...I...L што го стави линкот на бугарски. Еве си гледам :lol: Само што не сфатив што стана точно со Изабела ама нема врска важно ја тргнавме неа :lol:
    Ииииии а фацата на Ибрахим кога Сулејман му даде печат на Малкочоглу, ќе пукне од мака кутриот. Ѓубре,ако му е, така треба за него!!!
    Даје ме нервира, за величествената и Махидевран веќе кажав.
    Ама Ѓул ага го среди убаво Сумбуљ :rofl: Ако му е, гзолижач еден :P
    За Хурем ми падна жал кога и го убија коњот :(

19. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.014
    Допаѓања:
    4.908
    Се соживеавте со серијава ...

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.