Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Епа сега, немаш дечко, немаш работа, немаш грижи .... ќе гледаш Сулејман :lol: :lol: :lol: :lol:

На angel92 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    хаха што и да пишеш некако ја се сложувам со тебе.. 8) Потполно. :) Инаку Михримах многу срцкасто изреагира леле ама ми се напрАВИ МЕРАКОТ што и на тоа малецкото му дале да зборат а не само Есма однеси ги децата,Есма внеси ги децата а тие ќутат. :^)
    Алал да и е на Хурем,како убаво и кажа во лице на Ироничната Валиде Султанка..а Махидевран се чуди од каде таа дрскост.. :D Е не бе како неа така да седи и да чека да се скара Хурем со Султанот па можно е,значи само можно и ништо повеќе 0,01 % величествениот да ја викне по златниот пат. :fubar: А ХАТИЏЕ го претера.Доаѓа кај Хурем и уште и вика па ти ништо од Махидевран не научи ??? :swear: :swear: Таа за себе незнае да се грижи а не пак да ја смирува бурата во душата на -Хурем потенцијалната главна и величествена султанка- . :D

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Браво за Хурем! Тоа е ОГРОМНА храброст и самодоверба така да им плеснеш на две султанки од која една е Величенствена. А и убаво им кажа-сите ќе ги истреби од патот. Уште еднаш ќе речам БРАВО и и е дивам на храбрсота!
    Заедно со Хатиџе ми се омилени ликови. А според убавина, најубави ми се они две + Махидевран.

4. love.summer

love.summer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    24
    Јас неможев да го гледам вчера,па затоа има некој што сака да ми каже во 2-3 реченици что се случило :)

5. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    И јас викам браво за неа.. :D
    Хатиџе ти е омилена?? :) Мене па ич.Воопшто не ја сакам демек таа била родена султанка. :yawn:
    А за убавина Махидевран и Хурем.Но сепак Хурем си ја сакам највеќе..не е се до убавината.. :angel:

6. TheaEsposito

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Да. Уште од почетокот ми е многу мила. Е сега вистина е дека на моменти претерува, ама па и она сака малце да се покаже. До сега ич не беш таква, злобна и подмолна. А ни сега не е, само околностите jа направија таква. Така да, јас уште од почетокот си кажаv. Она и Хурем ми се и ќе ми останат омилени ликови.

7. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    90% од гледачите се на страната на Хурем.
    Зошто? Затоа што е главен лик во серијата.
    Изабела е исто што и Хурем, робинка, па му стана миленичка на султанот.
    Ме чуди, зошто кога дојде Хурем, сите на нејзина страна, со грдо мислење за Махидевран.
    Лоша, ваква, онаква.
    Таа си го бранеше она што е нејзино. Истото што и Хурем сега го прави...
    Никакво право нема да се лути.
    Традиција е.
    Како и да е, добар е за губење време :)

8. TheaEsposito

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Е да, во право си за ова со Хурем.

9. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Оваа принцезата само се
    е**
    и моли :?:

На FemmeFatale му/ѝ се допаѓа ова.
  10. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Таа сама за себе не знае да се грижи, мене ќе ме советува, на Ибрахим куклата :D :D :D Хурем :rock:

На meandyou и Sara123 им се допаѓа ова.
  11. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Мене Хурем не ми е омилена поради тоа што е главна улога. Нејзиниот лик е многу интересно прикажан. Само она се осудува на се и сешто, итра е :) . А Махидевран зошто си беше "примерна" си остана без султанот. Е тоа е тоа.

12. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    226
    Изабелчето ко жаба ми е :D. Не ја гледав минатата епизода но според коментарите глеам јака била.Ке може некој да ми ја раскаже во кратки црти или да ми каже кога е репризата да ја глеам? :)

13. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    Абе да, во право си.
    Ликот има убаво изграден карактер. Поинаква е, сето тоа во ред.
    Јас кажував во глобала што е како е, односно како мене ми изгледаат работите.
    Еве лично мене интересна ми е за гледање. Ама не си може со Сумбуљ (Зумбуљ, како и да е) ага :D
    Само ради него гледам :D :D

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Сега јас да ти кажам лично за мене.
    Не ми е гајле кој бил главен а кој спореден лик,едноставно ми се допаѓаат ставовите мислењата и размислувањата на Хурем Султан.Јас за Махидевран немам лошо мислење,баш е фина убава ама во тоа време неможе да се опстои со љубезност,милина,добрина и покорност. |(
    Кога дојде Хурем и јас спаѓав во групата на оние кои беа на нејзината страна.И сеуште спаѓам.А знаеш ли зошто ? Бидејќи се гледаше дека девојкава уште на почетокот се бунеше и бунтуваше,несакаше да спие кај другите робинки,сакаше слобода а не затвор.Не ја прифати очајната судбина..и затоа сега е Султанка па понатака повеќе.Знаеш,со текот на времето се докажа нејзиниот квалитет.Си размислувам,што дека си добар со сите..како Махидевран--кога нема ништо ни Султан,ни моќ,ни власт,ни љубов,само детето кое многу и значи како и на секоја мајка. :) Хурем од почетокот ми падна во очи,ете како една мнгоу различна жена полна со живот и харизма. :D

А за Изабела- се гледа дека не е способна на СЕ-за нејзината `љубов`. Хмм ич не ми се допаѓа што вака во филмов преувеличуваат,демек една принцеза католик волку лесно ќе се продаде за едно ѓерданче,и внимание за една ноќ,па уште се заљубила туф..туф..незнам зошто но тоа не ми изгледа реално. :^)

15. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    Ако Хурем ви е пример за правилно однесување и здрава личност, тогаш отиде целиот женски род во неповрат.... :x Ништо лично... Поздрав

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  16. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    А што и фали??? Тоа што прави се за султанот бидејќи го сака...

17. biggirlsdontcry

biggirlsdontcry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    163
    Не,туку што незнае до каде и се границите.

На smilleyy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Сумбуљ почна да ме живцира по малце :lol: ,Ѓуљ повеќе го сакам(не за друго поради Хурем).
    Не реално некако многу ми стана дволичен во последен период.Ибрахим ме нервира со понашањето,па не е крива само Нигар калфа,тој е повиновен,а се понаша крајно нечовечки.Оваа па глупавата пак ќе ја издаде на Хурем а?е нека се чуди после,благодарение на неа остана во сарајот,ама ќе ја видиме до кај ќе стаса.Величествената многу се умислува ама ќе и дојде и неа крајот.

19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Нема врска јас за Ибрахим си навивам, а најубава од сите ми е Махидеевран :) :)

20. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Нигер ке ја издаде пак на Хурем? Нели ќе ја заразат на Принцезата ? :^) или има некој друг план Нигер?