Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Јас кажав не сум била никогаш на страната на Хурем, јас за Ибрахим сум, а за тоа дали изусти или не не знам, зошто јас од почеток не ја гледав серијата

2. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Ибрахим почнува да си ги открива слабите страни...
    Сака да биде Величенствениот Ибрахим Паша Паргалим :lol:
    Иначе сакам да знам ќе ги открие некој дека ја чуваат принцезана врзана?
    Бтв:Сулејман да не е избрка Хурем ?

3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.090
    Ако стварно ја фрлат во морето принцезата не е фер :lol: па никој не смее и не може да одземе нечиј живот што се замислува Хурем не сум на ничија страна ама и јас се заразив со филмов :D ајде девојки кажете што ке бидне со кутра Изабелка :lol:

4. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Како ја стегна за врат Сулејман Хурем си помислив ќе да удави :| :| :| Таа од што го сака толку па не знае што да направи. Опседната е дефинитивно со Сулејман :lol: :lol:

На Alesii му/ѝ се допаѓа ова.
  5. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    И власта ја сака, не само него.

6. Okica

Okica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    484
    многу се смешни :) како секој што треба да слушне или види нешто секогаш е на вистинското место? онаа Ѓулша ја немаше цела епизода важно тука е да ги слушне Нигар и Ѓул |( Абе јунаци невидени како само ја организираа акцијата -спас од принцезата- на толку луѓе во харемот никој ништо ни виде ни слушна |( но добро идеме понатаму да видиме што се ќе измислат :) Xурем ќе ја избрка принцезата од харемот

7. HurremSultan

HurremSultan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Абе вака така, жал ме фати за принцезата. Па греотка :?:
    А Ибрахим само продолжи да работиш зад грбот на Султанот дур да ти го скине тоа главчето твое ]:)
    Ибрахим не се однесува како што му доликува. Тој наместо да спречува вакви работи, тој ги крои бе каков паша е тој ? Се занимава со женски работи, бетер од жените се напраил.

8. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Да да и она грдото дете што и е сака султан да биде ама тоа потешко :lol:

9. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Мехмет грд?

Мене тој на Махидевран ми е одвратен + има и погоден одвратен глас на синхронизацијата.

А Мехмет и Михримах ми се срциња невидени :inlove:

На baguf4e, Alesii, FemmeFatale и 2 други им се допаѓа ова.
  10. HurremSultan

HurremSultan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Абе сите се дечиња. Убави, помалку убави дечиња се. Ама кога ќе пораснат најубавите актери ќе ги глумат :D
    А Михримах стварно, срце слатко какви очиња има :inlove: :inlove: :inlove:

11. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Мене Мустафа ми е поубав :) :) :) Мехмет ми е чуден некако, а Мухримах има многу убави очи

На Alesii и Shpagetta им се допаѓа ова.
  12. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Во најновата епизода во Турција, Михримах е малку порасната и е сменета глумицата, зборува со некој нејзин врсник, ама не е истиов глумец што го толкува Мехмет, па можеби тоа дете е Селим.
    А Мустафа ако е овој што скоро се појавува во цела епизода, тогаш одбрале преубав актер.

13. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Ги гледам епизодите со бугарски превод. Еве ја изгледав 44 и после не ми ги отвара. Па имам едно прашање за nena2010 :$ или некој друг ако знае...
    Мустафа ќе сакаат ли да го женат со оваа Абиге од крим? Па нели е она многу повозрасна од него? И Абиге како ќе се сложува со Хурем ме интересира. Од ова што го видов мислам дека нема да се лошо м?
    Инаку Ибрахим што го ранија со стрела мислам дека Ферхат паша порачал. Пошто нели прво Хурем нарача ама ги спречија во последен момент. М?

14. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    А бре Хурем од ден на ден се повеќе и повеќе си ми интересна за гледање навистина го засакав нејзиниот лик затоа што вакви силни женски улоги ретко гледаме и во шпански а уште помалку во турските серии :* Само кога ќе ми текне на Шехерезад...пффф па таа е нула бре во споредба со оваа нашава Хурем :!: :) Искрено кажано мене Онур и Шехерезад многу ми беа антипатични како пар за гледање. Шехерезад ми беше глупа и ја мразев нејзината улога (Мене Бену милион пати подобра ми беше)
    и заради неа и ликот на Онур го мразев затоа што трчаше по таа глупавата, а за разлика од Сулејман и Хурем едноставно обожавам да ги гледам затоа што и двата лика се многу интересни за гледање :)
    како и да е... мило ми е што Султанот почнува да ги гледа вистинските бои на Паша-змијата интересна борба беше меѓу нив двајцата ]:) Ибрахим: “А за мене пишуваш ли сезнајко? За мене сакам одделно да пишуваш, сакам да пишуваш за моите успеси во Ибраимовата книга„ WTF??? Амбицијата му расте од ден на ден ама и тоа ќе го убие некој ден ]:) :rofl: Али како ми дојде ќеифот кога Хурем ја ошамари добро предавничката Калфа :D :rock: да не мислеше она дека неоткриена ќе остане? Дупли Шпион!!! Секоја чест Ѓул-ага е тоа е лојалност :rock:

На Alesii и Sara123 им се допаѓа ова.
  15. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
  16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Женските да ве потсетам пишувајте со скриен текст ако кажувате работи што се уште не се случиле во серијата :*

17. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Леле Феминки вчера не гледав и сега едвај чекам реприза да гледам. Според ова што сте пишувале гледам било многу интересно :) . А сега ја ѕирнав 52 епизода и сега не ми е јасно зошто не го убија Ибрахим. Ај ако некој знае нека пише. :D

18. Shekerka

Shekerka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    25
    Лелеее ќе се изедам Ибро не го убија ;( ;( ;(
    Со Хурем се однесуваат многу лошо посебно Мустафа ;( ;( ауу ја повеќе не го гледам овој филм

19. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Жити пашата..па затоа и ќе биде погребан.. :lol: не е фер не си ги врши должностите како што треба..А оној султанов многу смотан испадна.Ибрахим цело време е тука до султанот и овој Сулејман пак ништо да не примети..дека Пашата ги прави сите интриги и завери. цц |(

На Alesii и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  20. mace85

mace85 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    zdravo na site edno prasanje znae li nekoj sto ke se slucuva ponatamu vo sultanot stvarno ke ja ubijat hurem :x