Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Okica

Okica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    484
    нели треба Xурем да роди уште едно дете ? ќе го прикажат ли тоа во серијата ако гледал некој на нет нека одговори :*

2. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Ќе го прикажат на брзинка така. Нема да има сцени додека е бремена, како соопштува како го раѓа, туку само со стомак ќе ја покажат и после прозорец- се сменило годишно време :D и ете ти го принцот во рацете на величествениот.

На Okica му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bikk

bikk Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    Фала богу ке умре пред суло и нема да ја има таа Чест да биде ВелиЧествена :D

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  4. spiderboy5

spiderboy5 Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    19
    Може нема да ја има таа чест, ама ќе биде многу помоќна од таа Валиде титула. А и сега, додека е жива Величенствената, таа си прави што ќе и текне. И еден совет-само неуки жени можат да ја мразат Хурем. Таа е ПРВА жена во историјата која имала удел во власта, а и од тогаш жените не се третираат како машини за раѓање наследници, туку се потенцира и нивната внатрешна способност. По Хурем ќе се појават во историјата и мн жени како неа, кои ќе бидат политички советници, добри соговорници па дури и повеќе од тоа, не за џабе ја викаат ''Кралицата на Турција'' За твоја информација-Михримах ќе биде Величенствена Султана!

На Shpagetta и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  5. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    хахахахаха се изнасмеав ,типов е добро упатен :D :D

6. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Е богами не мислам дека е неуспех што Хурем не била “Величенствена“ уствари она била ама не доживеала да го осети тоа сепак синот нејзин бил султан а тоа автоматски ја прави Величенствена Султана и плус сеа кога прочитав дека Михримах била Величенствената Валиде мене ми е ко Хурем да била затоа што сепак она е нејзина мајка а Михримах нејзина ќерка што уште би посакала една мајка у тоа време? Мислам дека на Хурем (кога се работи за ќерка и) тоа и било единствената цел после неа ќерка и да дојде на власт :)

7. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    И јас да кажам нешто за Хурем :D
    Се сеќавате ли на почетокот кога Махидевран ја претепа, па ја отру Хурем? Зошто сега велите дека Хурем била убиец, дека го отрула Лео итн.
    Колку што памтам, Валиде прво почна да се задева со неа бидејки ја сакаше Махидевран повеќе и не сакаше да ја гледа тажна.
    Ако се сеќавате на почетокот Валиде сакаше да ја омажи Хурем за некој друг човек и да ја испрати од сарајот. И тоа работеа со Махидевран, зад грбот од Сулејман, додека тој беше беше во војна!
    Се сеќавате кога Махидевран почна да ја провоцира Хурем и кога таа и се спротивстави ја затвори?
    И Хурем сега го прави истото, за еден ден тие да и се поклонуваат.
    Значи сите во сарајот се исти, никој не е цвеќе за мирисање.
    Така било во тоа време, или убиј или ќе бидеш убиен!
    И да, каква-таква Хурем била доволно паметна за да биде најмоќна од сите жени во сарајот.

На daddys.princess, Hurrem-Aleksandra, meandyou и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Значи за да биде Хурем Величествена треба да умре Сулејман или тој може да му ја препушти власта на син му пред да умре?Ако треба да умре Хурем нема да го убие значи не и е до моќта оти ако и беше таа може и Сулејман да го убие :lol: А дури Микримах да роди машко дете на власт кој ќе биде Величествена?Или ќе нема некој период?

9. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Ај извини, сега сме неуки тие што не ја подржаваме Хурем. |(
    Мое е правото јас кој сакам ќе бранам или напаѓам, не знам дали сте свесни, дека на Земјинава топка има многу други поважни работи за кои што треба да се завземе став, отколку аргументи за и против Хурем.

Хурем од серијата и нејзините постапки не се истите што и во историјата, така да како историски лик нити сум се заинтересирала ниту пак ме интересирало каква била Хурем навистина. Јас го гледам филмот, и ја гледам каква е во него.
    И ете не и ги гледам тие способности кои викаш дека ги имала навистина, во филмов гледам само дека секој на секого му подметнува сопки а единствените државни работи се во рацете на Сули и Ибра како негова десна рака. Од Хурем не гледам еден потег дури не и ни способна за некоја државна работа од значење на царството.

Благодарам, се надевам дека нема да го цитирате секој што ќе каже нешто против beloved Хурем. ;)

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Се сложувам. Ете научила од оние пред неа ;)
    И точно, тие што се и правеа кога Сулејман беше во војна, значи зад грб, Хурем барем не е пи*ка!

11. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Веќе многу пати сум го изјаснила мојот став за Хурем Султан. :D И истиот ќе остане НЕ променет до крај. :) Како и да е,сакав нешто да прашам :
    Нека ми напише некој што ги гледа епизодите на интернет во spoiler-от,како така наеднаш на султанот ќе му текне да се венча со Хурем? И не сватив како тоа нешто ќе ја избрка па ќе бега...И за колку епизоди (од нашиве) ќе се венчаат ?? :D Благодарам однапред.

12. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Додека султанот ќе е на поход, Хурем ќе побара од величествената да прави добри дела, да гради, исто како Махидевран. Ама нема да и одобрат затоа што е робинка. Кога Сулејман ќе се врати ќе ја ослободи Хурем т.е. таа више нема да е робинка туку слободна жена. Но кога тој ќе ја повика во одајата, таа нема да сака да дојде зошто сега е слободна и е срамота да спие со него без да се во брак. Тој ќе се налути и ќе ја прати во друг сарај со Михримах. Ќе пројдат месец или два не сум сигурна. Тогаш величествената, Махидевран и Ибрахим ќе скројат план да испратат кочија по Хурем, кочијата да биде нападната и да ја убијат. Ама Хурем ќе избега. Сите ќе мислат дека е мртва ама Сулејман ќе ја најде и ќе ја врати. На денот кога Мустафа и Мехмед ќе имаат сунет, Сулејман и Хурем ќе се венчаат. Ни Хурем нема да знае, ќе биде изненадување. :) А не знам баш за колку епизоди ќе биде тоа.

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Мислам дека во 42 епизода :?:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Се однесува на Хурем...
    Ах што убаво ќе му стори Хурем хахахах :rofl: :P Само сепак не сфаќам што ако е слободна жена сега па она колку пати досега спиела со него... :$ и колку деца му родила... али добро, па некако ја сфаќам мислам дека тоа се должи од домашно воспитување секак Хурем била ќерка на Свештеник ;)
    Ама мило ќе ми биде што и она ќе го одбие (не затоа што не сака туку затоа што е морална) па да види Сулејман не може секогаш кога на него ќе му текне ко жените од тоа време само за тоа да служеле (и за раѓање на принцови - султанките) а зошто пак само Михримах ја испратил со неа? Каков идиот не и ги дава принцовите само ќерката може да биде со неа ( у последно време приметив дека Хурем се повеќе си е со ќеркичката отколку со синовите а кога ќе се сетам беше разочарана што родила женско али мајка е ја боли за ќерка и на крај барем според мене неа највеќе си ја сака :) Не велам дека не си ги сака синовите она ги обожава али кога ги гледам Хурем и Михримах баш ми се така ко мајка и ќерка и многу се мили за гледање :) )
    А зошто бе не ги покажуваат принцовите Селим и Бајазит како мали :(

15. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Изгледа нема да има во вторник, среда и четврток поради фудбалот пак.

16. storm3

storm3 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
  17. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Благодарам,што издвои малку време за да ми објасниш.Баш убаво му рекла Хурем. :angel: :rofl: :angel:

18. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Еј, ај смири страсти малце! Никој овде не зборува за вистинската Хурем во историјата, туку за Хурем која е прикажана во серијата.

19. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.506
    Допаѓања:
    23.138
    Луѓе, ама се запаливте сите. :D Полека малку, за обична серија станува збор, не се возбудувајте толку многу :D Смешно е од страна кога ве чита човек :rofl:

На SunFlower94 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Прекасно е за нас... ти спаси се хахахахаах :rofl: :rofl: :rofl: