Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305

Леле Пупи ме изнасмеа...па така е во право..за нас нема веќе спас..кој може нека се спаси дур е време.. :lol: :lol: :rofl: Си претпоставува дека е глупо кога некој не чита од страна..

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.705
    Допаѓања:
    23.124
    Интересно е што сите зборат за интелигенцијата на Хурем, колку она била паметна, го збудалела султанот, и тн. Интересно е тоа што никој не ја потенцира исклучителната интелигенција на самиот султан...каков стратег е само...се прави нема појма, а се` знае ... и цврсто ги држи конците на сите негови поданици, кои без да се свесни за тоа и без да бидат присилени или повредени го прават буквално она што тој сака да се случи ;) . Прав владетел.

А тоа што е Хурем морална со тоа што не сакала да спие со султанот додека не ја венча...:D ве молам немојте да ме смеете. А тоа што спиеше со него како робинка за да извади жив г* и да стане султана морално е...Ако била толку морална, немало така лесно да ја даде верата и дури да ги вика каури луѓето што еднаш биле како неа...Хурем и морал...човече... :lol: :lol: :lol: :lol:

На vesna212 и Sara123 им се допаѓа ова.
  3. RiRii

RiRii Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    45
    Значи сеа дали е до смеа или не ја да се исказам Поштовање ве молам :rofl:
    За тоа што викавте дека Хурем е морална затоа што нема да спие со слутанот додека не а венча се изнасмеав а добро на почетокот таа за да се куртули од робството како му се пикна вкревет а сега ми се праве дама :lol:
    А и тоа дека не е опишана виситнската Хурем од историјата во серијата е нормално многу е поизменето...

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    А добро ме интересира од каде дознал Султанот што се случува со принцезата Изабела? Фатив случајно кога му кажуваше на Ибрахим и не ми беше некако јасно..од кај дозал и не ли превземал нешто за да ја врати, секако и неа не и беше лошо со него...

На ceca-1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Никој не го знае тоа, освен режисерите. Баш и јас се прашував за истото.
    Не е убаво вака што не оставаат во безсознание, па кој како сака да си ја протолкува случката.
    Незнам.

6. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    ^ И јас тоа се прашував... Можеби денес ќе кажат зошто? :^)

7. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Од каде ми е позната реченицава? :?:

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Сарче глупаво, не глупаво ние си ја сакаме серијата и ќе си ја гледаме :*

Па не знам по филмовите често ја употребуваат кога умираат хахахаах :rofl: :rofl:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Веќе нема да се споменува принцезата, толку од неа, крај.
    Инаку за тоа што коментирате дека Хурем не сакала да спие со султанот откако станала слободна демек глумела морал, јас разбрав дека според исламот не е морално слободна жена да спие со некого невенчена, така што таа само го цитирала Куранот и го искористила во своја полза. Така разбрав. :)

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Султанот убаво кажа дека ништо неможе да се случи, а тој да не знае, што значи дека навистина ја испратиле принцезата во манастир :)

11. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Лигушката од принцеза повеќе не е важна.Ох што убаво ми дојде кога си замина...ама ај не сакам да дискутирам за тоа..нејзината приказна заврши. :D
    А тоа што Хурем ќе одбие да спие со Сулејман кога ќе биде слободна жена,не е дека е морална..ее паметна си е мојата Хурем.Тоа ќе го направи сигурно за да се венча со Султанот.Не ми кажувајте на Сулејман му текнало да ја венча Хурем,јас ја знам неа..сигурна бев дека иницијативата ..или поточно кажано потпалиување на идеата била НЕЈЗИНА.

Го ставив во spioler бидејќи тоа уште не се случило.. :) Паметна е Хурем паметна..и се дивам на храброста.И ја подржувам во секој нејзин нареден чекор.Само напред Хурем,не забушавај гази се пред себе
    се разбира освен саканите)
    .

12. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.705
    Допаѓања:
    23.124
    Oд султанов никој не е помудар...тоа е единствен лик на кого му се дивам во серијата. Нема да дозволи никој да стави рака на него и на неговото владеење. За него Хурем е млака вода (зборам историски, не во серијата).

Ако не сум во право, зошто никаде не се зборува со сигурност за причината за смртта на Хурем?
    Се нагаѓа дека било маларија, ова, она...демек во толкав замок, никој не знаел...

Изгледа на крајот, сепак некој ја надмудрил...шо не го надмудрeл некој султанот...?

13. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    умри си махидевран :rofl: :rofl: :rofl:

На Shpagetta, meandyou и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  14. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    И историски и во серијата- Зае*и неговото владеење, кога него жена го владее! Ако бил толку мудар немало тоа да го дозволи и да се ожени, сепак тоа им е традиција и ниеден владетел пред него не се женел! Далеку од тоа дека е глуп, не викам тоа, ама очигледно не бил ни нешто WOW мудар. Никој не е совршен нели ;)

Едит- Колку што сум информирана, за историјата сега зборам не за серијата, и Хурем била вклучена во владеењето!

15. FemmeFatale

FemmeFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    141
    Немој ага застанииии :D :D :D

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Леле Хурем каков поглед имаше.. :o И отиде на величествената.. и што ќе се случи во следната епизода ???

17. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Абе дечки прочитав на интернет дека Хурем(не во серијата, во историјата :D ) уште едно дете имала. Принц Абдулах- ама умрел како дете :worried:
    А па на друго место прочитав дека одкако го родила Мехмед, султану је родила још шесторо деце :D значи 7!
    Ама кој знае колку е вистина тоа...

18. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Нели Јакуб ефенди требаше да го убијат одкога ќе се дознаеше за отровот со книгата?
    Знае некој во овие епизоди до каде има освоено Султанот?Белград освоен е?

19. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Не знам точно која епизода ќе е, ама сега брзо ќе го убијат Јакуб ефенди. Ибрахим прво ќе отиде кај него, после ќе си излезе и тие неговите ќе го убијат.

На ceca-1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Какви сплетки си прават значи не е можно :x :x