Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Ова вилечествената ја претера :x

На Shpagetta и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  2. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Ете сите сега ја нападнаа Хурем,епа најпосле арно му прај и таа.Жал ми е за коњчето :(
    А уствар што е филмов на Ѓул-ага со тоа што го натера Јакуб да и каже на Хатиџе така? :^)

3. spiderboy5

spiderboy5 Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    19
    Хурем ќе и каже дека со таа постапка ја повердила, а оваа ќе каже дека робовите немаат срце и тоа ќе биде плус идеа за да му бара на Сулејман да и даде слободна титула (демек, ако не била официјално член на династијата неможела да донира пари и да гради), според мене добра тактика.. И он ќе ја ослободи, после ќе има фрки со дневниот на Леo ама ќе се снајде Хурем во тоа. Па ќе одбива да легне со Сулејман како слободна жена, па овој е ја прогони, па Величенствената ќе му нареди на Ибрахим да ја убијат во прогонот-ама нема да успеат и она ќе се врати како венчта жена која стапиа во брак не како робинка, туку како слободна султана. Со што станува и официјално поголема од Махидевран. Па ќе и го палат лицето , по наредба на Величествената. Хурем ќе има поголема круна од неа и бла бла.. Ти разкажав, сума-сумару од 39та до 47, епизода дека е се поврзано :D

4. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.706
    Допаѓања:
    23.127
    Никоj него не го владеел. И никогаш жена не владеела со империјата. Тој и` давал моќ за да седи мирна и за да може да ја контролира (морал така да прави пошто Хурем не е лесна за контролирање). И шо направил ако се оженил? Си додал плус на репутацијата, се доближил до својот народ, демек и вашиот владетел е од крв и месо и тој знае да сака, има срце бла, бла...и денес такви ствари се прават за да се доближиш до обожавателите на пример. И` дал моќ на Хурем од истите причини поради кои му дал и на Ибрахим. Колку шанси тој имаше да го протера Ибрахим и да му ја земе власта? Колку пати Ибрахим му ја повреди суетата? Зашто уште го држи...? Значи ли тоа дека Ибрахим успеал да владее со него? Се разбира дека не.

Била вклучена во владеењето, тука си во право, но султанот никогаш не и` дозволил да ја премине границата, т.е. да биде над него (како ни на Ибрахим). Да дозволел било кој да владее со него, одамна ќе бил убиен (да бил дотолку наивен).

П.С. Кој не е нешто особено мудар во змијарник во кој све живо, диво, машко и женско со ножеви се шета и заговори се коваат со 300 на саат, не може да преживее.

Дека сме на удар, на удар сме :D

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Јас си помислив дека заради морал го прави тоа искрено а еве и од тебе сеа дознав што пишувало во коранот во врска со ова и можно е Хурем ова да си го искористи во своја полза а зошто да не го прави тоа? Кога веќе планира убиства, заговори, интриги и што се не... зашто не и ова со ова би направила Сулејман уште повеќе да ја посакува зар не е тоа она што го сака секоја жена?

А што се однесува на денешната епизода мило ми е што Ибрахим полека станува невидилив во очите на Султанот :devil: “Како да го препуштам Величенствениот на некој друг..“ е така убаво самиот си ја наместил стапицата и самиот си падна во неа ]:) А за “величенствената“ кучка значи стварно ја претера жено! :swear: и онаа нејзината верна кучка Даје со тие фаците нејзини ми доаѓа да ја здробам у фацата заедно со нејзината “величенствена“ Мило ми е што Хурем ќе ги избрка тие две змии испратени од Валиде знае она добро дека тие и служат на нејзе
    PS:Кутрата Нилуфер... :(

6. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Ај не мешајте историја, зашто не знам колку пати кажав дека И од историја нема веќе овде, молим лепо, фала. Оваа шо изиграва Џејсон шетајќи низ сарајот со крвав нож нема врска со Хурем султана, ниту со нејзиниот памет. И неколку пати се двоумев дали да прекинам да ја гледам серијава баш заради тоа што Хурем, една цврста и мудра жена со став овде ја прикажале како тежок е..иветер.
    Значи сега зборувам исклучиво за СЕРИЈАТА, исклучиво. И ова ќе го цитирам зашто многу од ова сакав уште завчера да напишам од мој агол, само ми беше мака. :)
    Вака сега, кај Валиде не го оправдувам тоа што сакаше да ја даде за друг човек. Било како било, немаше право сосила да ја мажи. А за другото, не е точно дека Валиде туку така и се настрви, затоа што оваа дрско им се постави на сите тука откако легна со султанот, не ви текнува дека само дигаше галама низ сарајот и ништо друго? Со Валиде проблемите и почнаа кога се инаетеше со Махидевран да ја вика Хурем, а не Александра, па Махидевран и рече безобразна, па оваа и врати :D и Величествената тогаш се налути, зашто со членови на династијата така не се разговара. Сеа тоа е. А не е точно дека на Валиде и е многу до Махидевран дојдено колку што ја иритира однесувањето на Хурем. Кога Хурем не се закачаше и Величествената седеше мирна, а тоа што му наметнуваше жени на Сулејман е според традицијата и таа Сулејман не го натера сосила да спие со нив. :) А ни Махидевран не ја бранам за тоа на почетокот со тепањето и со отровот, иако може да се објасни со тоа што беше во депресија за бебето што го изгуби. После нели се смири.
    И за тоа што беше споменато претходно со Ѓулшах што ја нападна Ѓулнихал мислејќи дека е Хурем.. Махидевран немаше врска, плус ја изнатепа Ѓулшах тогаш. Е сеа за Ѓулшах иам лошо мислење, ама ни она Нилуфер не е нешто подобро од неа. И така било, да, убиј или ќе бидеш убиен, ама не знам зошто тоа треба да важи само за Хурем. :^)

E Хурем така му нареди. А не треба да ја чепка онака Хатиџе кога знае дека е лабилна со нервите.

И КОРИСТЕТЕ СПОЈЛЕРИ некој погоре 10 епизоди раскажа.

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Ееееејјј стварно фацата на Ибрахим кога султанот му го даде печатот на Малкочоглу :rofl:
    Даје и мене ме нервира сега,
    ама ќе видиш понатаму ќе се подобри :)
    А за Нилуфер и мене ми е жал ;( и тоа многу. А колку беше верна, до крај не ја предаде Хурем. И Ѓул ага исто така. Срцки се двајцата. Ама Ѓул ама го зае*а зумбулот денеска :rofl:

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413

Се надевам дека ќе биде така Даниела...

9. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    А зошто ќе умре Нилуфер не сфатив :tmi:

10. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    На Нилуфер ќе и` дадат опција да бира-или да го убие коњот на Хурем или еден од бостанџиите неа ја убие (така ќе и` се закани Даје хатун по наредба на Величенствената). Потоа ќе следи истрага (бали бег ќе биде задолжен да го најден убиецот) во која ќе се дознае дека Нилуфер го убила коњот, ама ќе се заташка дека зад тоа стои Величенствената... всушност ќе биде нападната и Хурем дека намерно таа наредила да и` го убијат коњот затоа што ножот е нејзин и така фактички Нилуфер е жртвено јагне.
    Инаку мислам дека можеби и ќе се спасеше девојкава доколку отидеше и и` кажеше на Хурем што барат од неа, ама таа не и` кажа ништо и на тој начин ја предаде нејзината доверба.

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Па не покажаа во филмот дека ја уценувале Нилуфер...

12. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    А што се случи со принцезата?
    Неколку епизоди немам гледано

13. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Принцезата ја избркаа и ја испратија во манастир да се моли за гревовите што ги направила. А нејзината слугинка, Кармина, ја убија.

14. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    можам само да кажам дека мн ме зарази оваа серија ,мн ми е убава ,најбоља до сеа,
    и алал да и е на оној карактер од хурем ,она е вистинска жена
    може некад претерала али неа више и е нанесено неправда и мннооггуу навреди

п.с величествената идиотка ,толку ниско да падне боже господе :puke:
    гулшах :@ :@ :@

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Да и ја можам да кажам дека ептен ме зарази серијава :)
    Отпрвин бев скептична затоа што го видов актерот Халит Ергенч и бидејки тој ја толкувал улогата на Онур Аксал а ја ич него не го сакав си помислив најверојатно уште една глупа турска серија но многу ми е мило што погрешив и сега секој ден нестрпливо си ја чекам да ми почне :D
    Во Султанот нема ни зрно трага од Онур и заради тоа многу го сакам ликот на Султан Сулејман кој се разликува во целост од другиот негов лик :) За Мерием нема што да коментирам затоа што прв пат ја гледам како глуми во серијава и сум импресионирана како го долови ликот, карактерот и улогата на Хасеки Хурем Султан па којзнае можда пак ќе ја видиме во некоја друга турска серија... :D

Величенствениот Век дефинитивно ми е најбоља турска серија за 2011/2012 година т.е од сите серии е НАЈБОЉА!!!

16. parrot

parrot Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    500
    Читавте ли свет?? Актерката што ја игра Хурем била лезбејка!! :o Ја прашаа као демек како реагира на гласините за тоа дека е наклонета кон истиот пол и нешто го одбегна тоа прашање, и после пак ја прашуваат за нешто што излегло дека била врска со некоја италијанска манекенка и затоа често престојувала во Рим, и на тоа само одговори "немам коментар".. се запрепастив!!! :x :x

17. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Лезбејкааа??? :o Може и измисленици да се, не верувам јас многу многу.

18. Shekerka

Shekerka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    25
    Мака ми е за Суљо :rofl: :lol: :rofl:

19. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на: