Форумџика на годината

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Од кај па ова сега!!!???
    Лезбејка, стварно???
    Свет ова го напиша ради скок на продажба на списанието очигледно серијата е многу популарна со висок рејтинг на гледаност и тие не се глупи знаат дека со оваа изјава “Мерием: Јас сум лезбејка и не коментирам више“ списанието ко алва ќе се продаде |( Али тоа е....
    Можеби девојката не сакала да коментира од почит кон "L World" сигурно кога би кажала “не сум“ демек тогаш би ја криела својата сексуалност и дека не подржува таков вид на двојка а ако кажала “да јас сум тоа“ овие веснициве би полуделе! И да е, сигурно не сакала да коментира за приватниот живот и си има право на тоа :) Ја не сакам да испаѓам сега тука нешто ко Адвокат на Мерием, туку едноставно ме нервираат веснициве и списанијата што прават голема работа од ништо. Секад е така и секако дека тоа го прават само за продажба Obviously!
    Ако некој те праша колку е 5*9? а ти не коментираш и едноставно игнорираш што значи тоа ДЕКА СИ ГЛУП/А? истото го сфаќам и во овој случај...

На Danilela му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Абе и да е и да не е тоа е нејзин живот. Никој не смее да и се меша во приватноста и да е лезбејка веќе чудо големо :)

3. Okica

Okica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    484
    девојки вечерва нема да има нова епизода ?

4. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    ^ Нема да има вечер.
    Се игра четврт-финале АПОЕЛ-Реал Мадрид, земете пуцки и навивајте за Реал, нема Хурем да ви замери за тоа. :D

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  5. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    |( не знам за вас ама јас воопшто не можам фудбал да гледам :lol: :lol: :lol:

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    ^ Глеј ги фудбалерите, ако не можеш фудбалот. Во Реал има што да гледаш. :D

На Ammy.Lee, CharmedGirl и BlackSwan5 им се допаѓа ова.
  7. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Завидувам на храброста на Хурем, на секого се спротистави за да стигне и да го има тоа што го сака и тоа што си го зацртала, не како Махидевран чека од бога здравје, цел живот ја чека Величествената да и помогне за Сулејман и пак стои во место.. Хатиџе толку многу ме нервира од кога е со Ибрахим е неподнослива, мисли светот го освои, наивна плачка, на сите се дере се нешто и фали нејзе :@
    Иначе Ибрахим од што ќе умре и кога?
    И дали Хурем ќе дознае за Ибрахим и Нигер?

На Hurrem-Aleksandra и Sara123 им се допаѓа ова.
  8. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Ти благодарам,баш ми е мило.Ако посака Хурем можеби и звездите ќе ги симне...Многу ми е мило што
    ќе има толкава круна.Џабе Валиде,џабе Хатиџе се членови на династијата-кога немаат право на СЕ што ќе посакаат треба да се консултираат со султанот.МИслам дека поголема титула од ХУРЕМ нема. :D
    Нека продолжи така премногу ми е мило. 8) Ете така сега можам спокојно да спијам вечер. :D
    Пс..а сега која епизода сме ?? :tmi:

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.042
    Допаѓања:
    123.931
    Стигнав до 51ва епизода и не ми е јасно
    што се случи со Ибрахим? Нели султанот му го зеде печатот и го протера а на Хатиџе и кажа дека умрел,така нешто? Или ќе го убијат навистина? А она црното девојче што е заљубено во Бали Беј,кое нонстоп седи со Хурем си помислив дека е Михримах ама не е она така?

10. HurremSultan

HurremSultan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Греота коњот :(
    И зошто мора да му го бакнуваат здолништето на величенствениот аман ? Не е доволно што му се поклонуваат ко на Бог ?
    И која е финтата да се изнародат 100 деца кога сите треба да се убијат за еден да седне на престолот :?:

11. spiderboy5

spiderboy5 Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    19
    ]
    Во право си, јас мислам дека место титула Валиде треба да измислиле титула Хурем.
    Инаку освен што ќе се побие традицијата со тоа што ниеден султан нема венчана жена, ќе ја побие и онаа кога Мехмед ќе има 16 год. и ќе го испратат во Маниса на подготовки и служба, Хурем нема да дојде со него како што Махидевран ќе отиде со Мустава, ама тоа нз дали ќе го прикажат! :)

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Е тек сега почнува она интересното... кој ќе чека уште еден ден |( |( |(

13. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Како може да е лезбејка кога е со султанот и во приватен живот заедно? Глупости, го разбирам немањето коментар на таква глупост, мислам стварно! А за во минатото не знам дали имала афери со припаднички од нашиот пол, можно е не викам не :?:
    Глумецот што го толкува ликот на Сулејман беше катастрофа кога го толкуваше Онур, а и сосем друга приказна беше таа серија за разлика од оваа, но сепак Онур не беше ништо посебно, ама како за султан така му стои улогава, немам зборови, секоја чест! :x Таков целокупен изглед, лице, висина, снага, тој прекорлив, милозлив, царски поглед, облеката што ја носи како му стои од глава до петици стварно е...вистински султан. И останатите мажи се солидни, Ибрахим е многу погоден исто како што е и султанов, ептен добро ги толкуваат улогите и баш убаво им стојат фустаните на жените, шминката и венчињата...се е погодено од тој аспект. :clap:

14. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    ^ Не е Сули во врска со Хуремситас инаку. ;)
    Женет е со Шеки (Шехеразад), имаат син, и трачевите дека имале афера не се точни. Напротив, биле само трачеви. Барем Сули така има изјавено. А и уште се во брак. :)

15. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^ На турско кафе со Драган Вучиќ кога беше султанот, изјави дека Шехерезад е жена што буквално знае да го измачува човека... нешто во тој стил. А не слушнав што кажа за Хурем.

16. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Јас баш памтам дека ја опиша ко жена што сфаќа дека има многу обврски околу серијава, но дека на крајот од денот секогаш знае да го пречека топло, дека има мир со нејзе и сл.
    И колку што ме држи сеќавањето, во Свет мислам пишуваше дека го ваделе од кожа Сули коментарите дека имал афера, и дека бил тој многу стресен период за него и семејството.

Нејсе, ако имаше нешто навистина, разводот ќе беше неизбежен. :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    А значи така, уште биле заедно. Јас и сите со кои сум праела муабет за серијава се зезаа во стил султанов со која снима серија, со таа се жени, имаше гласини дека бил со Хурем дека ќе се земал со неа, нешто во тој стил. А и јас од турското кафе со Драган Вучиќ кога го слушнав тоа си реков еј, стварно било вистина. И сега викаш уште биле заедно, е ако, нека се, иако глумецов ми изгледа на плејбој невиден или само така е озборуван :?:

18. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Така е, тој го кажа тоа ама за Шехерезад а не за Берѓузар... А за Мерием/Хурем кажа дека со неа си се само колеги и луѓето нормално си глумат во серија и си се професионални актери па секако ние кога ќе видиме како ги даваат во експлицитни сцени (како малку поеротско бакнување и како ја минуваат ноќта заедно) целта им е да покажат дека се вљубени еден во друг и многу добро го прават тоа :clap:
    Не мора да значи секој пар на филм/серија се новите Брад и Анџелина или Халит и Берѓузар...
    Иначе ја воопшто не ја бранам оваа Шехерезад-Берѓузар, напротив она ми е одвратна и како таа и како другата, уствари и како секоја улога што ќе ја толкува и на филм и на приватен живот! Не знам зошто ама не ја сакам, стварно не ја поднесувам таа жена!!!
    Иначе да е до мене Навивам за Халит и Мерием и на приватен план!

19. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    И јас би играла така Александричке мила. :*
    И јас сум ЗА Халит и Мерием и во приватен живот..Како и да е,тоа си е нивно..па жално е да се уништи брак и животот на едно дете.Ама тие си знаат најдобро.Ако се решиле за нешто повеќе од глумење заедно..браво за нив.. 8) Зборот ми беше и јас навивам како тебе.

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  20. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Лелеее, кој ќе чека до четврток!? ;( :@
    Полека, полека, сфаќам дека сум станала опседната со серијава. :lol: Неможам ден без неа.

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.