Форумџика на годината

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Даје - КУЧКА. Исто и тоа Валидето и Хатиџето и Махидевраништето - КУЧКИ НА КВАДРАТ

На Shpagetta, baguf4e, daddys.princess и 2 други им се допаѓа ова.
  2. priti

priti Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    83
    Не ми се свига што ја даваат оваа серија и не ја гледам многу ама морам да признаам дека Хурем и онаа Махиде, како се викаше првата жена на султанот се многу убави :) само таа Хурем не глуми убаво според мене :^)

3. marija994

marija994 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    195
    Грешка :!: На кубен ;)

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Валиде се повеќе и повеќе иде надолу (со нејзиниот углед и достоинство како една мајка султанка) само за да и наштети на Хурем, а ја не можам да сфатам зошто она толку Махидевран ја заштитува (мислам освен тоа што ја мрази Хурем) а кога Султанот требаше да спие со гуската Изабела тоа не и сметаше (знам дека со тоа сакаше да ја засени Хурем и да и направи пат на Махидевран) но што ако на пр. Султанот се заљубил во Изабела тогаш пак Махидевран ќе си седеше во својата одаја и ништо....
    Махидевран она е ко дух таму - НЕВИДЛИВА треба да си стави во глава дека нејзината доба веќе не постои исчезна па ниту Кучката Валиде ни некој друг може да и помогне ]:) Она не само што ја мрази Хурем и и завидува што Султанот е луд по неа, туку исто така ќе умре од завист што она нема доволно храброст (како Хурем) да им спротивстави на сите за љубовта на Сулејман и нема храброст да зборува на начинот на кој зборува Хурем со Валиде е затоа ќе си остане таква - дух, сенка, и минато.
    Сулејман - тој знае се само така се прави ;) Беше убаво да се гледа неговата загриженост и вознемиреност за последицата од убиството на коњот на Хурем. Дури наредил и тие што не спречиле и тие да се казнат а не само убиецот. (Тој знае кој е правиот виновник и знае дека Хурем знае но чека од неа да види дали ќе му каже) Патем одлична стратегија кога се работи за Ибрахим... Султанот го возвишува уште повеќе, го прави уште помоќен, го носи највисоко над небото(сега веќе знае за неговата алчност и арогантност) со тоа Ибрахим си заработува уште повеќе непријатели (и така веќе не го сакаат а сега уште повеќе) И после добро ќе го спушти на земја :rock:
    Хурем си знае кој е виновникот ама не може да му каже на Сулејман, сепак таа кучката мајка му е и она не сака со “клевети“ (ама вистинити) да зборува за неа пред него. :(
    Ибрахим не можејќи да ја поднесе вистината го убил гатачот - Али ќе види со свои очи понатаму :lol:

5. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    6.034
    Само јас ли сакам Нилуфер и Бали Беј да бидат заедно ?
    Сношти кога ги видов Нилуфер и Бали Беј еден до друг, посакав да се заедно ...
    Толку ми беа убави заедно :inlove:

На Elennaa, TheaEsposito и Shpagetta им се допаѓа ова.
  6. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Мене многу ми падна жал за гатачот. :doh: Ама сцената беше... :x Ниту мрдна ниту пак глас пушти додека го убиваа.
    Инаку жени гледам на сите тука ви се допаѓа Малкочоглу, Ибрахим, Лео... да, убави се, ама мене па баш ми е симпатичен оној Ајаз паша :D

7. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Хурем ЅВЕРКА невидена. Како и отиде на Валиде :D, така и требаше. Инаку каде е пластичната Изабела :?: не ја видов во претходните епизоди?

8. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    Може во спојлер повеќе за тоа, ако не ти е мака? :wasntme:

Нилуфееееееерррр ;( ;(
    Ја среди Хурем и нејзе :D
    Нигер стави отров во храната од Изабела (по наредба на Ибрахим паша) ама се отру само Кармина.
    Кога Хурем дозна и се налути на Нигер затоа што можело неа да ја обвинат за труењето и оваа за да ја исправи грешката со Ѓул ага ги изнесоа од собата и ги однесоа во пералната. На принцезата ја врзаа и ја оставија да чека. Потоа дојде Хурем и и рече на Изабела дека направила грешка што не си отишла навреме, и ете сега што ја снајде. И ја остави така и утредента повеќе ја немаше ни Изабела ни Кармина. Сеуште незнаеме што се случило со нив, сигурно Кармина ја фрлиле во море а Изабела ја оставиле да побегне. :)

9. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Ццц, не ми се верува дека Величествената падна толку ниско. |(
    И незнам што толку ја обвинувате Хатиџе. За разлика од другите во сарајот, таа не труе, убива и штети на другите. :^)

10. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Хатиџе не убива и не штети туку само со збор вреѓа хахаах ајде вечер интересно ќе биде :lol: :lol:

11. TheaEsposito

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Да, така е. Па како тогаш ја споредувате со Величенствената, Махидевран и Даје? :^)

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    кога го смениле грити? :^)

13. Shekerka

Shekerka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    25
    Погледот на Месечинката[Михримах] Кога и одговори Величествената исти како на Хурем

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  14. TheaEsposito

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Пред 2-3 епизоди.

15. bikk

bikk Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    хахаххаа лелее уживав,каква и беше фацата на хурем кога ја виде тетратката

На E...V...I...L му/ѝ се допаѓа ова.
  16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Нека пише некој во спојлер што има гледано што ќе се случи... како ќе се извлече Хурем и што ќе се случи во Ибрахим и Нигер? Дали пак ќе летаат пердувчиња во спалната соба :lol: :lol: :lol:

17. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    И со Хурем исто.

Туку кога сум веќе кај тоа, Хурем нареди да се убие Нилуфер?

18. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Не, не нареди Хурем.

19. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    А кој нареди? Нели таа ладно стоеше пред вратата кога ја изнесуваа?

20. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Величествениот нареди :) Хурем можеше барем да заплаче... заради неа уште еден човечки живот згасна