Колку вие возите велосипед? Дали за вас спаѓа во превозни средства, или пак повеќе го користите за спортување и релаксирање? Освен за нозете, за кој друг дел од телото е добро возењето велосипед? Пролет лето и есен сум нонстоп на точак,си одев и до основно во школо со точак знаевме и да отидеме по други места со точаци,мислам дека како спорт е добар за целото тело додека возиш исправено ама јас сеуште не се навикнав на тоа
Изгледа тука никој не се фаќа за велосипед... Како и да е...малку го запоставив последниве месеци па сега мора да надополнувам... Утрово, 12 км, 41минута...недоволно добро....
Добро е со тек на време ке се вратиш во форма,само почесто возење.Иначе и јас возам за 1 саат 25 км без форсирање
Си пишал недоволно т.е 1 и добро т.е 3 Оценка 2 Се шегувам,ако е возено по кеј толку некаде испаѓа.Не е мерило тоа.Некои дедовци ќе застанат на сред патека да си прават муабет и чиста среќа е на какви ќе наидеш. Ако наидеш на некој што решиле да си се потсетат како било во 60тите години па до денес 2015 богами имаш 45 години за слушање и поминување абер.Само угорнина.Тука се добива кондиција.
Всушност, возам од скопска населба до Центар...значи со семафори и качи се-симни се по тротоари....плус носам ранец од 8-10 кг. и истата маршута ја поминувам после 12 часа кога се враќам дома.
Порано, кога сообраќајот низ градов не беше волку густ, возев често. Но сега, нема шанси. Качи се, симни се. застани, пропуштај, буткај, па повеќе излегува дека не го возам одошто што го возам. Во природа или во некоја парк шума, е тогаш ми е задоволство.
Јас сигурно десетина пати мора да се симнам и качам на тротоар заради некоја будала што велосипедската патека му е позгодна за паркирање од сопствениот двор. инаку од речиси 12 км пат, 8 км ми се со велосипедска патека...никогаш не ми текнало да бројам ама сигурно има над 30-40 коли што мора да ги заобиколам кој решиле да се паркираат на неа...
Јас сум во држава каде што точакот ни е неопходен, општо од старо арно до младо сме на точак секојдневно и секаде. Отсекогаш сум уживала во спортот и воопшто во уживањето и рилексот, ми ја турка негативната енергија и ме расположува и опушта. Зависно од дадената ситуација знам да возам и да се додржувам и на подолги дестинации и воопшто немам проблем со тоа иако не сум баш некој спортски тип, но бидејки не се пронајдов баш во други сппортови го избеав овој како супер дружба и уживанција а воедно и полнење батерии. Со редовна употреба секако дека можеш да си помогнеш и психички но и придобивката физичка не е за потценување во секој случај.
Знае ли некој каде има мајстор во Скопје, што репарира постари велосипеди ? Сакам еден велосипед на татко ми да го освежам, ептен ми е интересен.
Пробај кај оној до поликлиника Бит пазар...кај таксистите. Инаку за денеска планирав да го освојувам Водно...барем до средно или поштенски... Ама прогнозата за дожд е 100% ...
Ние на децава им ги земавме од некаде кај Матично на Илинденска.Точно не знам како се вика продавницата,мм им ги купи уште пред 3 год.Италијански некои се.Добро се покажаа,сега ќерка ми на син ми ќе го наследи,за него нов ќе треба да купуваме. И во Вучко провери и таму има доста голем избор. Не им ги знам имињата и марките.
Мислам ја знам продавницата на илинденска...имаш претстава за цена+- сепак детево е мало не ми се даваат 500евра за точак