За брак повеќе влијае каде му е месечината А кај жените, марс го претставува типот на маж кој им одговара за врска/брак Trust me I'm an engineer Туку, јас кај се најдов ваков изрод, вага знак, водолија подзнак, месечина риби, венера во девица и марс во лав! И баш од сите знаци имам по нешто освен девицава избац. Ништо, ама баш ништо од девицава немам во себе. Нешто што највеќе ме привлекува кај другите се нивните несовршености, не сакам ништо да ми е под конец и самата сум хаос ин лаос и преферирам така да ми остане, не ситничарам воопшто, ниту пак сум срамежлива. Не знам од кај ми се избаци девицава ама најсериозно, гоу хоум
Скорпија Точно-скоро се,најмногу дека имам потешкотии со израузање емоции,кои се длабоки Неточно-не сум посесивна(влијаат знакот и подзнакот)
Венера и Марс ми се во конјункција во Јарец, во десетта куќа. Midheaven Capricorn 20°15' Venus Capricorn 24°39' Mars Capricorn 27°04' Некој за толкување?
Венера во риби и што да кажам освен дека се поклопува многу со реалноста особено со ова : '' Посакувате да најдете некого со кого ќе развиете длабока и спиритуална врска. Ја идеализирате љубовта и имате многу убава и романтична визија за тоа каква љубовта може да биде. Понекогаш едноставно сте вљубени во љубовта. ''
Може ќе ви се најде Венера во јарец https://sagmind.wordpress.com/2019/05/30/venus-in-capricorn-undefended-love/
Венера во лав. Точно е скоро се. Спојлер Венера во лав Што мисли за себе: „Јас сум љубезна и забавена личност. Интересен/а сум и искусен/а. Дозволи ми да те забавувам.“ Доколку ја имате Венера во лав, во љубовта сте спонтани, лојални, приврзани и дарежливи. Не сакате партнер кој е ситничав и скржав. Вие го барате херојот, принцот или принцезата, некој кој ќе можете да го обожавате, со кого ќе се гордеете и кој ќе ви го „помести“ тлото под нозете. Копнеете по љубов, почит и внимание од другите и ви годи кога ви ласкаат. Во љубовниот живот сакате драма, големи романтични гестови и необични изрази на дарежливост. Искрени сте, љубезни и сакате забава. Понекогаш очекувате премногу од луѓето и кога ќе ве разочараат, се чувствувате повредени. Совет за вас е да не го запоставите развивањето на вашите внатрешни потенцијали и да се фокусирате и преокупирате единствено со надворешниот изглед. Бидејќи сакате да сте во центарот на вниманието, внимавајте да не станете фалбаџии и премногу суетни.
Спојлер: Овен Спојлер: Бик Спојлер: Близнаци Спојлер: Рак Спојлер: Лав Спојлер: Девица https://www.youtube.com/watch?v=lDI122AtNF0
Спојлер: Вага Спојлер: Шкорпија Спојлер: Стрелец Спојлер: Јарец Спојлер: Водолија Спојлер: Риби https://www.youtube.com/watch?v=MzGY6vcvRGg
Венера на граница (лудила, озбилно така е позната во астролошките кругови*) Јарец/Водолија* Ова за конзервативноста на Јарецот точно, мада знае да варира умиксана со неконвенционалноста на Водолијата. Значи ќе видиме. Да, ми се допаѓа емоционална интелигенција, нешто и имам пишувано околу тоа. Да, не сакам љубомора и посесивност. Да, за умствена конекција и пријателство, али ипак дека Вага/Шкорпија подзнак, па ипак да не претеруваме. Ова другово таман е.