Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Венеција

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од sanjalica, 9 јануари 2012.

1. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.011
    Мислам дека нема потреба од автомобил бидејќи и да пристигнеш во Венеција, ќе мора веднаш на почетокот да го паркираш некаде бидејќи понатаму мораш пеш. Верувам дека изнајмнувањето, бензинот и паркингот ќе те чини едно мало богатство, наспроти брзиот воз кој во правец е само 1.30е.
    Од Тревизо фативме автобус, има неколку компании, ќе видиш која најмногу ти одговара. Цената на повратен билет е околу 15е.

2. lamba

lamba Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    20
    венеција ја чекам и она мене ме чека за со момче да ја шетам :inlove:

3. ..Queen..1998

..Queen..1998 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2017
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    141
    Здраво дечки.. Јас имам одено во Венеција...едноставно прекрасна е...има каде да се шета и има што да се види ... Преубаво место за прошетка и фотографирање хаха... Преубаво гиро имам јадено :D:inlove::pizza:

4. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.613
    Допаѓања:
    1.137
    Здраво. Сакам да ја посетам Венеција во декември на почеток па што мислите дали е многу ладно или убаво би било овој период да се посети?

5. Ана на мама

Ана на мама Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    1.821
    Не знам баш дали Декември е погодно поради ветровите и брановите можеби нема да може да прошетате убаво, сега пред некоја недела цела Венеција беше потопена и кафичи и продавници имаше и телевизија прилози за тоа. За мене најубаво е Април/Мај топло но не премногу и што е најважно не мириса. Во летниот период поради високите температури испарува водата од каналите и мириса :mm:

На malecko5 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.712
    Венеција е најубава во Мај, пријатно е за шетање, фоткање, кафенце, за се’. Има каде да се прошета и што да се види, посебна и поинаква од било каде. Вреди да се посети. Плоштадот Свети Марко ми остави посебен впечаток.

На KuklickaMoja, Lovelybaby<3, Soncence3 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Marialolly

Marialolly Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2021
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    63
    Што мислите дали вредат турите за посета на Венеција со бус ?Дали бил некој бидејќи патувањето е доста долго :/

8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.731
    Допаѓања:
    322.884
    Венеција во јануари/февруари.
    Искуства.
    Температура.
    Каде е добро да се сместиш да ти е на дофат најбитното?...Местре?