Венчаницата по свадба?

Discussion in 'Свадба' started by Snow-Queen, Apr 26, 2013.

1. Abeja

Abeja Популарен член

Абе не си нормална :rofl: :rofl: 40 дена ? Ауу...извини што се изнасмеав, ама ова ми падна во очи ме потсети на нешто друго кое не би го споменала во ваква убава тема.
    Јас еве ни по година дена не сум ја испрала, жал ми е да не се упропасти, а за нечиста па нечиста е на долните рабови, кај што се влечела по подот додека ги носев балетанките при крај.

imelda likes this.
  2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Летово го исправ фустанот и го ставив во торба. Среќа што не се работи за венчаница, па успеав да го свиткам и да го сместам во торба.

3. karak

karak Популарен член

Jas uste 5 dena po svadba ja isprav samo edniot del cipkata ne za da ne se razvlece ja spakuvav vo vakim kesa i ja staviv pod krevet. Nitu planiram da ja nosam nitu izdavam nitu i se pritresuvam mnogu mnogu. Ubav spomen ete ne ja plativ skapo a samata vencanica e bas lezerna pa nisto cudno ponataka da mi tekne da odi ma prefarbuvanje da si napravam ubav fustan ;)

KittyAgnes likes this.
  4. MilaP

MilaP Форумски идол

Jas vencanicata si ja odnesiv na hemisko posle 1 nedela od svadbata mi ja sredija i sega mi zafaka ogromen prostor vo skafot vo spalnata.. da ja poslusav sestra mi togas i da si ja iznajmev i pari i prostor ke zastedev :D
    Citam vo vakum vreki gi stavate kako ne mi teknalo do sega (facepalm) uste utre ke si kupam i pod spalna ke zastedam na prostor :)

5. Kitten

Kitten Форумски идол

Уште не ми е однесена на хемиско, а планирам...скоро две години:$
    Планирам да ја чувам, па здравје во неа по маскенбали ќерка ми ќе ја правам самовила :lol:

6. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Ja odnesov na hemisko i taka mi sedi, a rado bi ja prodala. Planiram da ja stavam na internet. Mene mi bese prekrasna, se cuvstvuvav bas kako princeza ama ne cuvstvuvam nekoja potreba sega da ja cuvam vo plakar i posle 20 god da ja frlam pak. Vaka poubavo bi bilo ako uste nekoj bi ja nosel i bi se cuvstvuval ubavo kako i jas.

7. poenta

poenta Форумски идол

Мојата венчаница не е класична и е многу практична за чување. Ја избрав (купив) онаква каква што посакував да биде, се чувствував пријатно во неа и тука заврши приказната. По свечениот момент, ја средив и ја спакував без конкретен план што би правела со неа од причина што не ми зафаќа простор. Не размислувам за продавање затоа што фустанот е многу мала величина.

8. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Со мојата венчаница се позанимава мајка ми. После свадбата ја одесе на хемиско, а сега спакувана седи во шкафот кај моите дома. Во мојата стара детска-девојачка соба. Ми велеше мајка ми да си ја земам дома, ама не сакам да ми одзема простор, така да останува кај моите.
    Не знам што со неа понатаму, да не беше темата немаше ни да ја сетам венчаницата.

9. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Jas za mojata vencanica posle svadba skroiv sovrsen plan ;) najprvo ja odnesov na hemisko, gooooolema greska mi zedoa 2.500den :o a mozev vo navlaka i ajt vo masina nisto nemase da i se desi :lol: potoa ja odnesov kaj snajderkata koja mi ja siese i mi ja skrati, odnosno mi bese onakva tesna do kolenici, pa se siri nadole, sirena bev de :lol: pa znaci samo delot sto se sirese go izvadi i taka fustanceto si go oblekov za mladenci (hollest):makeup: e sega seto toa sto ostana od nekogasniot nevestinski fustan mi stoi vo plakar vo hodnik, spikan vo nekakva si kesa, bidejki bese tesen, bez mnogu materijali, tulovi, ne mi zafaka mnogu mesto inaku ke idese direkt na tavan. Ideite svoite idni deca da gi doteruvam vo nego za maskembal otpadnaa :worried: bidejki ne e veke fustan nego fustance i da moze smizli vo nego da gi pravam, no ne i princezi. Inaku jas go nosev na majka mi za maskembal vo 3to odd i zemav prvo mesto :D :D

Last edited: Dec 16, 2015
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Каде откупуваат венчаници?

11. Pebeka

Pebeka Популарен член

Si stoi vo plakar,me potseka na ubavi momenti :l:

12. maja8

maja8 Популарен член

Јас ја исправ 3-4 дена после свадбата, ја спакував и ми стои во мојата соба кај мајка ми во плакар. Жива глупост е тоа да се чека 1 година со толку прашина и пот на неа, ама кој како си сака.

Sesil likes this.
  13. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Немаме правено свадба сеуште, но јас би го чувала. Мајка ми си го чуваше и како помала стално го отварав плакарот кај што и беше закачен, го пробував и и велев леле мамо колку си била убава најубав фустан имаш. :D

14. elimkd

elimkd Форумски идол

венчаницата по свадба ја соблеков и ја вратив од таму од кај што ја изнајмив. Чиста работа

SummerGirl likes this.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Кај свекрва под лежајот стое.

16. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Тргни ја од таму може магии да ти направи.. :rofl::rofl:

17. forumce

forumce Форумски идол

Сега е под мојот лежај.

edna_malecka likes this.
  18. edna_malecka

Океј, ми олесна нема да те мислам.:rofl::rofl:

19. WildMk

WildMk Форумски идол

Ја фрлив в ѓубре, после 15 години висење во плакарот.
    Total waste of money.

20. edna_malecka

Немој немој.
    Во ѓубре фрлаат тие што се разведени само. :rofl:

WildMk likes this.