1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Веренички прстен

Дискусија во 'Свадба' започната од Filipina, 15 октомври 2010.

1. fairy90

fairy90 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    141
    Значи сребро да си земам,жолто злато не носам а за 150 евра јас мислам дека нема да најдам бело злато или има? колку е од прилика јас знам дека е скапо :(

2. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

земи си бело злато ке најдеш за 150 е мислам и тоа убаво прстенче

На BellaS и fairy90 им се допаѓа ова.
  3. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Ќе најдеш за тие пари бело злато и тоа убав модел. Во чаршија има огромен избор.

На fairy90 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.109
    Допаѓања:
    101.843
    Мојот беше 5 200, за 150 евра ке најдеш супер прстенче ;)

На fairy90 и BellaS им се допаѓа ова.
  5. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    928
    Прекрасен ти е прстенов срцка ;) И јас го носам на истиот прст како тебе :lol:
    Мојот е како овој со момалце циркончиња од страната само:

Прикачени фајлови:

На EmilC91 и Emotional123 им се допаѓа ова.
  6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    17.654
  7. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Класика :)

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Во овој стил нешто, во никој случај кич не сакам. :)

Прикачени фајлови:

9. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Има од бело злато многу убави прстенчиња за 150 евра,мојот кој што го одбра вереникот е 5000 денари,можеш да го видиш поназад во темава :)

10. fairy90

fairy90 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    141
    Се заврши веридбата бев во сваровски и си земав еден,ја прошетав целата Чаршија и не најдов како јас што сакам,еве го прстенот https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... e=1&ref=nf несакав да е класика сакав со коцкасто каменЧе и околу циркони и не најдов ништо многу се разоЧарав,не сум баш задоволна зошто треба да пазам на него да не го топам ама ете тоа е здравје ке си купам друг ако најдам на некое друго место,инаЧе се се слуЧи набрзина,сеуште не мозам да се освестам хехехехе

11. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Не е мој :D.. само ваков сакам :wasntme:

На Martka, Вереничка, marama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Osamena-Srna

Osamena-Srna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    108
    Ма да сигурно си го купила баш овој од swarovski, и тоа за 150 евра, ај сликај го на твоја рака и стави слика само шаката сликај ја и прикачи слика. Мое мислење е дека овие слики што ги ставате се само ваша фантазија и можете да ги имате само вака на слика. Имаше неколку реални прстенчиња, другото е се фантазија. Едно е да сакаш а друго е да најдеш некој што ќе извади толку пари и да го плати. Познавајки ги цените на оние скромни бурми, веренички прстенчиња..... можам да претпоставам колку коштаат овие. Но знам дека оние кои реално вие ќе ги добиете ги нема на слика па затоа морате да ги ставате овие поскапиве. Само сакам да ми одговорите на едно прашање дали се лажете себе, или се обидувате да создадете погрешна слика за себе кај другите?

13. cacikr

cacikr Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    243
    Dali mozi da se smali verenickiot prsten zatoa sto nekoi mi velat deka ne cinelo a mene mi e golem na sredniot prst go nosam a sakam na drugiot
    se izvinuvam za latinicata od mob

14. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    еве ти еден совет што ми го кажаа мене и баш пред да се верам,често се случува да се поправиме откако ќе се омажиме, а посебно кога ќе бидеме бремени. И прстите не се исклучок.
    Ако го смалиш сега понатаму може да ти биде мал, затоа сега за сега носи го на среден прст, а понатаму кога ќе си имаш бурма таа ќе ти го држи вереничкиот да не паѓа.
    Сепак, ако сакаш да го смалиш, не се води според суеверие. Се разбира дека можеш да го смалиш. Тоа е нешто што се прави многу често.

15. Osamena-Srna

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    108
    Ма пушти тоа што би било кога би било, битно е сега да и е точен и да го носи, а тоа дали ќе и биде точен во по напредна фаза на бременост и не е толку бито. Значи слоодно срати си го и со гордост носи го каде што се носи, сето тоа е суеверие дека не се крати прстен. И нека ви е со среќе и дајбоже бракот да ви трае вечно. Дали некој брак ќе трае не зависи од тоа дали си го кратела прстенот или не, туку зависи од многу други работи.

16. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.821
    Допаѓања:
    88.750
    Јас сум слишала дека не е убаво да се смалува-зголемува веренички прстен ... Имав една другарка она беше исто како сега во твојот случај и беше малку голем на средниот прст но сепак и стоеше и така го носеше... А за бурми подоцна си мереа за да им е точен .
    Мој совет ти е да не го смалуваш,твое е да одлучиш како ќе биде :)

17. Osamena-Srna

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    108
    Значи какво суеверие постои кај младиве тоа е чудо едно. Каква Европа, подобро е ние да се присоединиме кон Африка, бидеји со ваков менталитет само тму ни е местото. Таму уште ги палат живи лугето за кои мислат дека се вештерки. Страшно е ова што го читам и навистина не им верувам на очиве што читам од млади образовани луге да неможат да разграничат што е суеверие а што реално. А што ако зетот е слаб и треба да направи дупка плус на каишот? Ќе му препорачаш да облече волнен џемпер за да го пополни каишот, бидејки не било убаво да се дупи каиш бидејки бабати така ти кажала. Мислам се извинувам за репликава ама ова е страшно какво суеверие постои кај нас, ужасссс.

18. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.821
    Допаѓања:
    88.750
    Хахахаахах мн ме смееш жими се , овде сме секој да си каже свое мислење и верувам дека јас не сум единствената што верува во тоа.Имам многу да ти изнапишам во врска за суеверие и за каишот и баба ти шо ти кажала (како твој пример шо нема никаква врска со оваа) но едноставно да не бидам офф топик ќе застанам затоа што мислам дека е доволно. :)

19. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.400
    Допаѓања:
    91.296
    Сакам едноставен прстен, не сакам да биде нападен, не сакам да биде гломазен. Нели би требало постојано да го носам :?: па не би сакала да ми пречи.
    Повеќе би сакала да биде негов избор, но познавајќи го дечко ми неговиот вкус не би ми пречело да си го изберам и јас, затоа што би одела на поскромен избор за разлила од него.
    Иако најмногу би сакала да го направи тој, дури би ми сметало да биде купен затоа што е одличен во неговата работа, а и за мене би имало многу поголема вредност од било кој купен со не знам какви не камења. :wasntme:

20. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.891
    Допаѓања:
    11.288
    Осамена срна зошто веднаш избрзуваш со заклучоци дека некој лаже и дека дава лажна слика за себе . Па и детектив изигруваш бараш доказ со слика . |(
    Не мора да го слика, си има и цена - 149 евра http://www.swarovski.com/Web_AA/en/1144264/product/Simplicity_Ring.html
    Сега задоволна ? Ете не се лажачки девојките :D

На Mama25 и tinkerbelll им се допаѓа ова.