Епа ајде малце и на веридби да се префрлиме Девојки како беше кај вас? Значи ниЕ искрено се мислиме дали за машкото да земиме прстен или часовник? Вереничкиот прстен машките ретко кога го носат потоа затоа што носат бурма нели....што мислие вие ? Како вие направивте ?
Прв пат слушам дека на веридба се разменуваат прстени да ти кажам право, а искрено и немам видено ниту едно машко со веренички прстен
Епа тогаш зошто ја правиш веридбата ако не размениш прстени? НАправиси директно свадба и готово. Секаде различно кој како сака а кај нас веќе не се знае ни кој јаде ни кој пие од што има многу паметни не вака...така , зошто така ...Глупости !!
Mojot prsten Bas kakov sto sakav, nezen ednostaven, mozam sekoj den da si go nosam. Ima 99 mali i edno golemo kamce
denes e tocno eden mesec od mojata veridba eve go mojot prsten inaku nie prvo mislevme da si razmenime prsteni, no posle odlucivme samo jas da nosam .. za burmi ke pocekame uste malce, togas i toj ke nosi sekako
Nie vo nedela ke davame zbori i veridba za najbliskite se dogovorivme sea samo on mene prsten da mi donese a kese daruvame na svadbata jas nego ke go daruvam so kvaliteten casovnik I nesto drugo ke smislam sto,po vas dalie vo red da se daruvame na svadbata a sea vo nedela samo prsten da mi stavi.Sto mislite?
Se e po dogovor kako vas vi odgovara taka napravete nie ke zememe burmi na veridbata zatoa sto veke jas nosam prsten od nego pa ne ke se kitam samo hehe
А каде пишува дека веридба се прави задолжително со менување на прстени? Па башка прстените и ланци се ќитат и обетки ,па гривни и после оф леле ова многу скапо, нема пари за многу побитни работи од прстени и кучешки ланци... Ништо не е задолжително, ништо не се мора! Има многу парови кои менуваат само бурми на венчавката, има некои кои менуваат бурми на веридбата... секој со своето мислење и можности. Ама нели, не е македончето оно ако не е во стилот - на овој ден овој адет, на оној ден оној адет.
Леле, леле, темава полна романтичарки у душа. Јас па мислев најбитно е љубов и разбирање да имаш со партнерот, а не да ме разочара ако не знаел сам прстен да ми одбере. Па, жени како жени манаџики, и мажите не знаат како да погодат. Симболиката била важна, а од друга страна ваков сакам, онаков сакам. На темава, прстен ич не ми е ни битно дали ќе имам, а колку за еден прстен сите имаат да купат.
Јас имам слушнато дека часовник на сакан/ата не се подарува, зошто тоа значело дека ќе се скрати времето кои ќе го делат заедно. И од шубе нити сум му подарила на мм часовник, нити сакам да ми подари.