1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Веренички прстен

Дискусија во 'Свадба' започната од Filipina, 15 октомври 2010.

1. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Ве молам итно ми треба !!!!!! Дали може момчето да ве побара со сребрен прстен? Јас мислам кога веќе купуваат сваровски зошто да не може и сребро? Ве молам за мислење

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.951
    Допаѓања:
    134.612
    зошто не би можело... и од пластика да е прстен да биде

3. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.022
    Допаѓања:
    36.063
    @Ladylvvy Зарем информацијата за видот на прстенот ти е поитна од одлуката на човекот?
    Не можам да поверувам генерализациите ги има секаде, па дури и за изборот на прстенот и локацијата за набавување. Како Сваровски да се нешто најизвикано и уникатни. Се друго изгледа е под нормала на квалиетот и интересот кај идните сопруги.
    Симболиката има материјално значење и не ме изненадува што ја погазува љубовта.
    Јас имам само бурма и не чувствувам дека тој фамозен веренички прстен ми недосатсува на раката.
    Не е битно каков. Многу е побитно со каква личност те поврзува.
    Жени (wtf) Се е можно кога стануба збор за комплицирање на едноставноста.

На cresa-jagoda, Alianna, makedonkamak и 4 други им се допаѓа ова.
  4. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Според мене и со дрвен прстен може да побара. Зар прстенот е толку битен? Битен е моментот, чувствата, вие двајца. А дали ќе бил прстенот од злато, сребро... тоа е најмалку битно.

5. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.891
    Допаѓања:
    11.288
    Кога ја објавивте вашата веридба дали кога ве запроси или кога дадовте збор/веридба ?

Под објавување мислам на подалечни роднини и пријатели, нели фамилиите секако се известени па планираме семејна вечера нешто како збор веридба отприлика за еден месец. Па сме збунети дали да кажуваме или не. Прстенот сакам да си го носам па сеа ако ме прашаат дали да молчам дали да кажам? Леле глупости прашувам :wasntme: ама ич не ми се јасни овие работи... Знам дека се е договор ама ме интересираат искуства.

6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.820
    Допаѓања:
    88.729
    Ajde јас со моето искуство што го имам да ти одговорам :) Штом го добив прстенот прво кажав на моите неговите секако знаеа.Моја желба беше додека не се запознаат нашите, давање збор што се вели :lol: несакав никој да дознае.
    Прстенот го носев а понекогаш кога бев опкружена со луѓе кои ја забележуваат секоја ситница го вадев :) Нашите се запознаа после 2 месеци затоа што такви ни беа околностите неможевме порано и утре дента мајка ми се пофали на роднините дека веќе има зет :lol: :inlove:

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  7. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Sekako deka moze,edna drugarka vikase ako treba i od pazar neka go zeme samo da me iznenade,da me pobara kako sto sega site gi baraat,kraj kraeva bitna e ljubovta a ne prstenot

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  8. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Kamo i kaj mene da bese taka bevme sobrani kaj eden negov drugar na 30 pred nova godina bas togas neli i prviot sneg padna i togas me pobara dodeka se javam utreto na moite site me razbrale odma na fb me stavile,sreka moite od mene slusnaa :)

9. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Vaka jas prstenot si go nosev najnormalno srekna bev i merak mi bese,no dodeka ne dadoa zbor ne kazav na nikoj za veridba a site znaeja deka sum samo zaprosena,bidejki kako prvo ne se znaese koga ke bide ne sakav da zboram pred vreme a mozese i posle 5 6meseci na pr da bide e posle koga si dadoja zbor od spremanje edno drugo site razbraa plus neli i se kane,a i sega sekakov narod ima ako me razbiras sepak ti si znaes

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.820
    Допаѓања:
    88.729
    Тоа што одма се објавува на фб ич не ми се допаѓа ,но тоа е штом таква работа се случува во друштво пријателите на фб дознаваат пред сите :lol:
    Доживеав убаво запросување далеку од дома и од сите пријатели можеби и затоа успеавме да ја чуваме тајната неколку месеци :)

На Petra777, t-sweet и mimiiiii им се допаѓа ова.
  11. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Haha nekolku meseci BRW za vas,pa i mojov planiral taka ama aj si rekol so drugari point ke e,bese int ama aj da sme zivi i zdravi :) ama kako se poklopi i snegot bidejki maz mi obozava sneg kamo nadvor da bevme :D

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Eee slusni me msm citaj de mene kaa me zaprosi se zapivme i duri vo 7h utroto si legnavme.Mi zvoni tell vo 8h i gledam edna drugarka,a taa zvonela da mi cestita a jas nemozam da se svestam.I mi vika jas od dr li da doznaam cekaj de i vikam ima vreme kako prvo nitu moite neznaat,a kako vtoro legnav pred eden h i koga da zvonam,i sto ke recam ko ke se javite:EEEEEE DECKI MENE ME ZAPROSIJA ( PFF FALBI) :D

На Golden Rose и mimiiiii им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.951
    Допаѓања:
    134.612
    Јас од секогаш сум затоа дека се зависи само од одлуката на двајцата а не од договирите на старите, мање битно кога тие ке се сретнат и што ке се договорат, ние се сами си одлучуваме па им кажуваме нив и тераме по нашата одлука, не по нивната. Мене коа ме запроси сега веке маж ми, одма кажавме на сите блиски, тоа шо не ни веруваа на почетокот е друга приказна... И многу глупавао ми беше некој коа ке ме праша ,,а примате ли честитки,, ... кај нас ,,збор,, и такви адети што се терале во ,,турско време,, немаше.

На potatoface, stefanija70 и mimiiiii им се допаѓа ова.
  14. lovedone

lovedone Нов член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Која е скромна цена на еден ваков прстен за кај нас?

15. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Zavisi ima razlicni prsteni,lesni,teski spored toa i ceni

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.951
    Допаѓања:
    134.612
    од 4000 ден па нагоре

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  17. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Nez od kade si,no ako si od veles ili imas tamu nekoj rasprasaj se tamu zlatoto e mn poeftino za razlika od kade sto sum jas

18. Golden Rose

Golden Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    174
    Еве го и мојот вренички прстен. Го обожавам. Мм сам го одбирал и се разбира беше изненадување :D <3 rings (1).jpg

Прикачени фајлови:

• rings (2).jpg
      rings (2).jpg
      Големина на фајлот:
      217,5 KB
      Прегледи:
      164
    На cresa-jagoda, Martka, realGirl и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Ice&Fire

Ice&Fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    88
    Сличен на мојот е :*

На Golden Rose му/ѝ се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.713
    Допаѓања:
    266.244
    Јас немам веренички прстен, очигледно зошто не сум верена, ама би сакала ваков :)
    Жолто злато не носам, па бело злато или сребро би бил одличен избор :) Како и камен во боја, мојот омилен - аметист.
    Сега дечково знае од прилика што сакам, ама кога ќе дојде денот ќе го видиме како ќе се покаже :lol: