Многу убава идеја но незнам дали ќе најдеш други драги камења освен дијамант. Евентуално да бараш во странство. И јас бегав од стандардните веренички рстенчиња, но тешко се наоѓаа дури и циркончиња во друга боја (јас сакав во боја на рубин) а камо ли драги камења. Еве го мојот некласичен прстен @winter flower честитки!
Мојот веренички прстен беше со мнооогу камчиња, ме грепкаа меѓу прсти камчињата и ми зафаќаше на алиштата, на ќебето дури спиев... И решив да го сменам. Сите ми збораа немоој, срамота е, не е убаво да менуваш веренички, ама јас овој не можев да го носам, значи ми сметаше, ако го задржев немаше да ги носам, ќе дремеше во некоја фиока, а јас сакав да си го носам, и му кажав на дечкото, не се налути, отидовме го сменавме. Еве го каков беше Кога отидовме да го менуваме имав грип, втор ден ми беше болна, се осетив подобро и си реков добро ќе ми дојде да ме фати воздух и отидовме... Гледам таму прстените, пробувам еден, друг, трет... Почнува да ми се лоши, да ми се повраќа. Таа продавачката ми покажува те ваков те таков, јас да не можам да издржам веќе внатре, и знам зеде еден го измери и рече овај ви се поклопува со цената на претходниот, го пробав-точен и не моѓев веќе да се мислам излегов со трчање в кола и да не ви кажувам што правев в кола. Е арно ама овој вториов прстен го нејќев, прегрд ми беше, го зедов од немајкаде. Еве го и него И што ќе правиме, ајде пак во златара по друг (отидов по неколку дена, од кога оздравев веќе, да можам да рсзмислувам со бистра глава). И си одбрав амааа голем. И ај ќе го смалат, требаше да одам за 4 дена да си го земам. И одам, го вади таа демек готов е, смален е. Го пробувам голем, словодно паѓаше од прстот, а продавачката ме убедува дека го смалиле. Нема везе ајде пак да го смалуваат, чекав уште четири дена и денес конечно си го зедов, смален и еве го конечниот мок веренички прстен
Здраво нов сум на форумов (може малце смешно дека сум машко ) планирам да ја запросам девојка ми за брзо време, обожава бело злато. Дали знае некој стара чаршија дали има ваков прстен и која цена е од пррилика. Се надевам дека е убав изборот и нема да згрешам ваше мислење ?
Според мене изборот е одличен нежен и романтичен прстен, цената мислам околу 6000 ден. дека можиш да најдиш ваков прстен. Доколку не најдиш сличен ваков можиш да прашаш во некои златари да ти направат по нарачка. Ние бурмите така ги нарачавме по слика и ти прават такви, меѓутоа не во сите златари. Поздрав и со среќа
Фала ти многу очекував до толку пари да е мада не ми е битна цената, планирам чаршија да барам ваш предлог ваш ?
@EmilC91 oвa е клaсикa прстен секaде гo имa е мoже и пoефтинo дa гo нaјдеш oд 100 еврa aмa ќе е пoтенoк. Именo ти пoсaкувaм среќa вo зaедничкиoт живoт
На мојот веренички прстен два пати камен му паѓаше,па мм реши со "нов" веренички да ме изненади. Убаво и нежно,баш по мој вкус...Дијаманти,инаку
Немам информација која е точната цена...Од бело злато е а колку што имам инфо. еден грам чини триесетина евра ако не се лажам, само што незнам колку тежи овој.
Некласичен веренички со дијаманти, од Англија ми го нарачал дечко ми. Ептен по мој вкус е затоа што јас не сакам класични со камен на средина Пред 1 недела ме побара во Берово