да знаев дека толку ќе ми се најде во животот и поскап ќе сакав. ме спаси см коа лежеше по болници...
За да се кур*и некоја, треба тие околу нејзе да знаат дека е дијамант. Јас на пример појма немам шо е вистински дијамант, шо е циркон... верувам и повеќето во Мк не разликуваат. Освен.. се разбира... ако не им посочува на сите со ред: Види! Дијамант имам!
Една познаничка кога се омажи, на фб објавуваше состојба од банка за примањата на маж и. Да се пофалат дека е дијамант е piece of cake
Секој со своите финансии. Доколку некој може да си дозволи, зошто па да не. А реалноста е дека прстенот ќе ти биде убав се додека има почит и љубов. Кога љубовта ќе ја снема и најскапиот прстен нема да ти биде убав.
Барај од кај мај наваму. . пред изборите нека е Во врска со прашањето... Сакам дијамант а околу него сафири..евентуално топаз Зошто дијамант? Поради вредноста..веројатно да.. но повеќе поради тоа како убаво светка за разлика и од најубавиот циркон.. Апсолутно никој не мора да знае дека е дијамант.. убавината на дијамантот е нешто сосема неспоредливо со било какво друго безбојно камче.. Сафирите за мене си имаат и посебна симболика..и така.. Ќе си останам без прстен
Има циркони што светат многу подобро од дијаманти и што изгледаат многу подобро. Има на јутуб видеа, а тоа ми го споредија и во златара и го видов со свој очи прстен до прстен. Cubic zirconia веќе ги произведуваат толку совршено што нема шанси да се препознае разликата. Разликата би била во јачина ама и за тоа се толку добри, треба да го акнеш јако за да се изгребе или скрши. Дијамантите се само инвестиција, а другото е за фалење пред народ
Мене многу ми се допаѓаат веренички прстени со драгоцени камења. Сафир, емералд или рубин на пример Дијамантите се инвестиција да, ама кај нас едно што се скапи, друго квалитетот е мн послаб Квалитетни дијаманти според класа на 4c's богами соленки се
A имаш видено некаде по ск со топаз ама вистински? Со папирологија и се остало... Нешто се напнале да ме бараат за жена па да знам одма колку и КАДЕ да го олеснам ако случајно ми текне да кажам да