Пред година дена, па може и повеќе имав видено во Чаршија. Имаа и рубин знам, ама прилично соленки Сега квалитетот не може да биде WOW, ама рубинот мислам дека кошташе 22 000 Не сум отишла одамна низ чаршија, незз како да ти објаснам која златара е Ти одлучи се за ДА, па ќе бараме топаз вака форумски
Аиии Овде е најскапиот што го најдов, барај нешто поскапо https://www.diamond-boutique.co.uk/gemstone/blue-topaz-rings
Шери, поради сплет на околности не можев да чекам многу за сини драгоцени камења ...и не, не сум трудна Ќе има време за поубави прстени...еден е веќе нарачан Сега за сега, овој.. Сепак со љубов ќе си го носам
Честитки Dust!! Еве го мојот, само имам проблем, го носам нон-стоп и дали од вода дали од алкохол сега што на секое се мачкаме ми пожолте. А бело злато е Бев каде што го има земено мажето, и ми рекоа само ЕДНАШ бесплатно чистење. Како и да е, поводот е битен, му реков и на него, и со бижутерија ќе ти кажев да
Не е ни од вода ни од алкохол, едноставно белото злато пожолтува, затоа што всушност не постои бело злато туку жолто злато со сребрен слој од платина или некој друг метал, па по некое време паѓа слојот и излегува златото одоздола. Не ги чистат туку ги премачкуваат наново. Ќе си го носиш одвреме навреме на премачкување, тоа е чест проблем на накитот од бело злато, кај некои побрзо паѓа слојот, кај други побавно, зависи колку квалитетно е изработен, зависи колку е дебел горниот слој. Инаку е многу убав
Преубав е. Не е од вода или алкохол, јас имам прстен од бело злато што секојдневно го носам и пожолтува, да. Ќе си го носиш во златара редовно и тоа е тоа.
Не е воопшто скапо. Некои 200 ден во чаршија во било која златара. Ќе светне како нов. Често ќе ти пожолтува, нема чаре, освен да не го носиш.
Кога разгледувавме бурми ептен ми се бендиса една со жолто и бело злато. Жената ми кажа за некоја година белото злато ќе ти стане жолто... Така да не е ни од алкохол ни од вода
Преубав е, и јас ваков сакам само формата да му е како солзичка. Од каде е купен дали знаеш? И отприлика девојки ако знаете која цена се движат ваквите прстени?
Здраво луѓе, дојде време да купувам веренички прстен, па ме интересира ако може некој да сподели совет околу квалитетни продавници? Што да очекувам за цените, кој би бил некој нормален опсег на цени? Еднаш ги слушнав девојка ми и другарките зборуваа за Сигма дека биле добри?
Мојот е купен од тренд златара во стара чаршија. Подоцна купувавме од таму и бурми и друго злато и не е трепнало. Од квалитетот сме презадоволни. Околу цената за веренички прстен мислам дека од 6000 до 8000 за мене е нормална цена за злато. За сигма немам искуство. Повели линк од златарата. https://www.facebook.com/Trend-jewellery-1424947944390751/
Мојот е 14000 од Буши. Ама не сум задоволна. Само што тогаш морав да купам прстен на брзање.. а поубав не најдов од овој. Сигма добри се ама далеку поскапи според мене...
После све, после сите лоши работи во животот,сепак се појави особа која заслужува све на СВЕТОТ,од денеска сме ЕДНО