Ако зборуваме за капитална вредност, да златото повеќе вреди. Ама ако зборуваме за емотивна вредност, тотално е сеедно од кој метал е. Буквално постојат сребрени прстени со скапоцени камења како и златни со пластични камења, затоа што има луѓе кои преферираат сребро, плус среброто има начини на изработка кои златото ги нема. Ако ги тргнеме финансиите на страна, среброто лично ми е поубаво од златото.
Не знам прстените ама белегзијата што ја добив на поклон-ужас. Ок, можеби после некое време пожолтува белото злато ама за месев дена? Нити рибам со неа, нити ја ставам во средства. Исто и со Алтинбаш.
Normalno li e 2 pati da mi go kratat prstenot i pak da mi e golem… mi zimaat dva pati tocna merka… vo zlatarata tocen za 2 dena mi e golem. I toa mislam ke go izgubam od sto mi e labav. Ne mi go kratat kako so treba ili? Mu se slucilo na nekoj? I kolku pati moze da se krati prsten?
Здраво предложете ми инстаграм профили ид златари низ Македонија за дијамантски прстен дали може да најдам некаде до 400-500€ едноставен со мал камен?
Bı tı gı preporacala Zen. Imam od tamu ı od Altınbaş no Zen mı se podobrı. Sertıfıkatı ımaat se A od carsıja Bushı ılı Art
За 500 еур тешко со дијамант, па макар и најмал камен да е. Мојот е со мал камен, а е купен околу 1000еур пред 3 години од Сигма.
Ne znam, prv pat ja gledam stranava. Jas bı kupıla od ofıcıjalna zlatara sepak garancıja ımas..Dokolku ıdes za Turcıja tamu tı se na pola cena od ovde
Веројатно касно одговарам ама можеш во било која златара да го скратиш ама ќе платиш. Ако го скратиш кај што си го земала, не наплаќаат.. Ама не е некоја сума бог знае колкава..
Девојки,дали може веренички прстен кој ми е малку тесен да го однесам во златара да ми го рашират/зголемат? Сте имале ли вакво искуство? Се шират ли сите прстени и се губи ли на квалитет?